Önemli Bir SSD Disk Uyarısı......!

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2738 kez

Önemli Bir SSD Disk Uyarısı......!

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Resim

SSD sabit sürücülerin birkaç günden fazla güçten kesilmesinin belleklerde veri kaybına yol açabileceği iddia ediliyor. Depolama söz konusu olduğunda, performanstan önce güvenliğin öne çıktığını hepimiz biliyoruz. SSD sürücüler ise uzun zamandır performanslarıyla göz dolduruyorlardı. Ancak yeni ortaya atılan bir iddia SSD sürücülerde bazı güvenlik sorunları olduğuna dair kafalarda soru işaretleri oluşturuyor.

İddiaya göre bilgisayarları tamamen güç kaynağından kesmek ve bu şekilde günlerce bırakmak SSD sürücülerde veri kaybına yol açabiliyor. SSD belleklerin belli bir ısıya ihtiyaç duyduğunu ifade eden yeni araştırma, bu ısının altına düşüldüğünde veri kaybı yaşandığını söylüyor. ZD Net’te yayınlanan rapor, güç kaynağına bağlı olmayan ve 5 santigrat derecenin altına düşen sıcaklıklarda SDD belleklerde veri kaybı yaşandığını tespit etmiş. Eğer bu şartlar altında bir SSD sürücü 7 ile 10 gün arasında bekletilirse belleği tamamen boşalabiliyor. SSD hard diskler için en uygun ortamın 19-20 dereceden yukarısı olduğu belirtiliyor.

Bu durumda PC’leri güç kaynağından çekmemek bir çözüm olarak gösteriliyor.

Kaynak Site:

Kod: Tümünü seç

http://www.tamindir.com/
TRWE_2012
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı
Kullanıcı avatarı
AmbaSSadoR
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 126 kez

Re: Önemli Bir SSD Disk Uyarısı......!

Mesaj gönderen AmbaSSadoR »

valla şunu biliyorum sistemimde ssd (Nvme) var geçen dizüstünü dağıtım yeniden termal macun vs için tekrar sistemi topladım açılmıyor !!
tekrar denedim cmos hatası verdi,tekrar denedim açıldı ,format atmak sorun değil ama inanın ayarları yapmak bana göre zulüm geliyor Allah tan açıldı da yırttım ((=
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2738 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

AmbaSSadoR yazdı: 16 Kas 2019, 01:32 valla şunu biliyorum sistemimde ssd (Nvme) var geçen dizüstünü dağıtım yeniden termal macun vs için tekrar sistemi topladım açılmıyor !!
tekrar denedim cmos hatası verdi,tekrar denedim açıldı ,format atmak sorun değil ama inanın ayarları yapmak bana göre zulüm geliyor Allah tan açıldı da yırttım ((=
Geçmiş olsun, hakikatten sıyırmış-sın, yani teğet geçmiş seni.....! :)
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21293 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

haberin doğruluğuna inanmadım , böyle birşey olsa yer yerinden oynar bir tane SSD satılmaz , adamlar bu ssd li laptopları antartikada bilimsel çalışmalarda kullanıyor.