GNU/Linux Dağıtımlarında ISO Bağlama/Sağlama

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4
Teşekkür etti: 2429 kez

GNU/Linux Dağıtımlarında ISO Bağlama/Sağlama

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Merhaba

Windows OS tarafında bir ISO imaj dosyasını WinDemu veya Deamons gibi yazılımla sisteme sanal olarak bağlayabilirsiniz.Ya bu işlemi linux dağıtımlarında kullanıcı GUI arayüzlü bir yazılımla nasıl yapabiliriz sorusuna aşağıdaki madde madde açıklamalar yanıt verecektir.

0.Yazılımın Adı: Furius ISO Mount
1.Hangi dilde yazılmış :Python 2.7
2.Ne İşe Yarar: CD/DVD kalıplarını mount etmeye yarar. İndirmiş olduğunuz CD/DVD kalıplarının MD5 ya da SHA1 doğrulamalarını yapmanızı da sağlar. Furius ISO Mount aracı ile ISO, IMG, BIN, MDF ve NRG kalıplarını mount edebilirsiniz.
Ek Açıklama:Ev dizininde otomatik olarak bir bağlama noktası oluşturan yazılım; birden fazla kalıbı bağlayabildiği gibi, son 10 kalıbın tarihini kaydeder. Yazılım şu anda Çekçe, Danca, Fransızca, Macarca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Türkçe Lehçe ve Slovence dillerinde kullanılabilmektedir.
3.Nasıl Yüklenir Sisteme:
Aşağıdaki Ekran Görüntüsüne Bakınız.

Resim

Terminal Kodu:

Kod: Tümünü seç

sudo apt-get install furiusisomount

Resim

Ek Açıklama 2:

Furius ISO Mount ile MD5 ya da SHA1 doğrulaması yapmak için programın arayüzünde sağ üstte yer alan “Gözat” düğmesine tıklayıp, indirmiş olduğunuz ISO dosyasının yerini belirtin. Ardından “Sağlama” düğmesine tıklayın. Programın size verdiği kodu, kalıbı indirdiğiniz siteden aldığınız orjinal kod ile karşılaştırınız. Birebir aynı ise dosya, sorunsuz bir biçimde inmiş demektir. Bağla dediğinizde, kalıbı sisteme bağlayacaktır.

TRWE_MMXII
YAZILIM EDİTÖRÜ (Alaydan Yetişme...!)
REASMCODERİNG
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Exabyte4
Exabyte4
Teşekkür etti: 2429 kez

Re: GNU/Linux Dağıtımlarında ISO Bağlama/Sağlama

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Not:

Linux ortamında kullanılması gereken yazılımlar burada tarafımdan özetlenmiştir.

https://forum.debian.org.tr/index.php?topic=7914.0
https://forum.debian.org.tr/index.php?topic=7912.0

TRWE_2012
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: GNU/Linux Dağıtımlarında ISO Bağlama/Sağlama

Mesaj gönderen shampuan »

Furius İSO Mount kurulum sonrasında sistemime ilk kurduğum yazılımlardan. Kiwix diye bilinen wikipedia'nın off-line halini güzelce çalıştırılabilir hale getirdim ve iso haline getirdim. İstediğim zaman isoyu göstertip açıyorum.

“Linux ve Unix tabanli isletim sistemleri” sayfasına dön