Dosya adı yerinde aranan dosya adı otomatik çıkmıyor ? - Çözüldü
Dosya adı yerinde aranan dosya adı otomatik çıkmıyor ? - Çözüldü
Başlıkta yazıldığı gibi arkadaşlar. Bir program ile tarama yapmıştım bs'ımdaki sorunları düzeltsin diye ondan beridir, herhangi bir program içine bir şey atacağım da pencere açılır ya altta Dosya adı bölümü vardır yanına yazarsın ve otomatik olarak o ada benzer adlar gelir ve aç dersin falan o dosya programa girer, işte bu dosya adı bölümünün yanındaki boşlukta ad yazdığında otomatik çıkması durdu. Nasıl tekrar aktif ederim ? Reg vardır diye düşünüyorum.
@velociraptor
@velociraptor
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2794 kez
Re: Dosya adı yerinde aranan dosya adı otomatik çıkmıyor ?
Gerçi bu mesaj @velociraptor'a yazılmış ama benim anladığım Windows'un arama indekleme hizmetinin doğru dürüst çalışmadığı yönünde...

Ve son olarak Varsayılanları da

ayarladığınız zaman sorun ortadan kalkacaktır

Ve son olarak Varsayılanları da

ayarladığınız zaman sorun ortadan kalkacaktır
TRWE_MMXII
YAZILIM EDİTÖRÜ (Alaydan Yetişme...!)
REASMCODERİNG
REASMCODERİNG
Aslında herkese yazmıştım ama kimse bakmaz belki diye veloci'yi çağırdım :)trwe yazdı: 21 Şub 2018, 00:35 Gerçi bu mesaj @velociraptor'a yazılmış ama benim anladığım Windows'un arama indekleme hizmetinin doğru dürüst çalışmadığı yönünde...
Sorun görüldüğü üzere dosya adı yazan yere yazarken normal otomatik gelirdi aradığım dosya ama artık gelmiyor(beyaz görünüyor çünkü sansürledim). Sizin dediğiniz şeye de baktım olmadı.

- TRWE_2012
- Zettabyte1

Arama index hizmeti doğru dürüst çalışmaması durumu bunun nasıl düzeltileceğini yukarıdaki resimli açıklamada verdim ve resimdekileri uygulayınız
İşe yaramadı.trwe yazdı: 26 Şub 2018, 05:56 Arama index hizmeti doğru dürüst çalışmaması durumu bunun nasıl düzeltileceğini yukarıdaki resimli açıklamada verdim ve resimdekileri uygulayınız
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Şimdi anladım o zaman kullandığın yazılım sorunlu olabilir.Aradığın kelimeyi yukarıdaki arama kutusuna yazmayı dene....
Yukarı dosya aramada yazılanı buluyor. Mesela simple tv de aynısı yapıyorum, onda da sıralanmıyor, anca adı yazıp sağdaki aşağı oka bastığımda dosya adının aşağısında o dosya görünüyor.trwe yazdı: 26 Şub 2018, 20:31 Şimdi anladım o zaman kullandığın yazılım sorunlu olabilir.Aradığın kelimeyi yukarıdaki arama kutusuna yazmayı dene....
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Sorunu anladım tmac1....!
Sorun kısaca bana göre ortam değişkenlerinden birinin ayarının bozulması olabilir.Biliyorsun ki Windows gibi sistemler önceden tanımlanmış ortam değişkenlerine göre Windows Explorer fonksiyonlarını icra ederler.Bu konuda yabancı sitelerde araştırma yapmaya devam edeceğim.Bizim admin bu açılan konuyu galiba görmedi.Görse kesinkes bir çözüm önerisinde bulunurdu.
Sorun kısaca bana göre ortam değişkenlerinden birinin ayarının bozulması olabilir.Biliyorsun ki Windows gibi sistemler önceden tanımlanmış ortam değişkenlerine göre Windows Explorer fonksiyonlarını icra ederler.Bu konuda yabancı sitelerde araştırma yapmaya devam edeceğim.Bizim admin bu açılan konuyu galiba görmedi.Görse kesinkes bir çözüm önerisinde bulunurdu.
TRWE_MMXII
REASMCODERİNG
REASMCODERİNG
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Bir de şunu bir denermisin?
1- Sorunun olduğu klasörde boş bir yere sağ tıklayın ve "Bu klasörü özelleştir" tıklatın
2- "Özelleştir" sekmesinde açılabilir pencereyi açın ve en üstü tüm nesneler'e tıklatın
3.Şimdi "Alt" duşuna basarak "Menü"yü görünür duruma getirin ve "Görünüm" sekmesinden "Dosya adlarını gizle" ye tıklayın
4.Artık dosyaların simge ve isimlerinin görünebiliyor olması gerekir (eğer başka bir sorun/engel yoksa)
1- Sorunun olduğu klasörde boş bir yere sağ tıklayın ve "Bu klasörü özelleştir" tıklatın
2- "Özelleştir" sekmesinde açılabilir pencereyi açın ve en üstü tüm nesneler'e tıklatın
3.Şimdi "Alt" duşuna basarak "Menü"yü görünür duruma getirin ve "Görünüm" sekmesinden "Dosya adlarını gizle" ye tıklayın
4.Artık dosyaların simge ve isimlerinin görünebiliyor olması gerekir (eğer başka bir sorun/engel yoksa)
TRWE_MMXII
REASMCODERİNG
REASMCODERİNG
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Bir basit yöntem daha (TRWE_2012 Farkıyla)
Yukarıda ekran görüntüsünde verdiğin gibi Windows Diyalog Kutusunu aç.
Bu durumda boş pencerenin herhangi bir yerine Shift tuşuna basarak sağ klikle....
Açılan menüden "Burada Komut İstemi" alt menü yordamına tıkla
Açılan Windows DOS v6.22 Komut İstemcisinde
yaz ve Enrer Tuşuna bas.
Sistemi Yeniden Başlat....
Yukarıda ekran görüntüsünde verdiğin gibi Windows Diyalog Kutusunu aç.
Bu durumda boş pencerenin herhangi bir yerine Shift tuşuna basarak sağ klikle....
Açılan menüden "Burada Komut İstemi" alt menü yordamına tıkla
Açılan Windows DOS v6.22 Komut İstemcisinde
Kod: Tümünü seç
attrib -h -s /s /dSistemi Yeniden Başlat....
TRWE_MMXII
REASMCODERİNG
REASMCODERİNG
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Bir de şu Windows Kayıt Defteri Reg Kaydını deneyebilirmisin
Otomatik Sorgulama Açık
Otomatik Sorgulama Kapalı (Devredışı):
Kaynak Referans:
https://www.sevenforums.com/tutorials/1 ... n-off.html
Otomatik Sorgulama Açık
Kod: Tümünü seç
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoComplete]
"AutoSuggest"="yes"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoComplete]
"AutoSuggest"=-Kod: Tümünü seç
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoComplete]
"AutoSuggest"="no"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoComplete]
"AutoSuggest"=-https://www.sevenforums.com/tutorials/1 ... n-off.html
TRWE_MMXII
REASMCODERİNG
REASMCODERİNG
Tamamdır sorun yok artık :) sorun disklerdeki aramaydı oto olarak yani klasör içi değildi sadece ve son iletinizdeki reg yazısını denetledim reg'imde ve [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\AutoComplete]
"AutoSuggest"="yes"
yes değilde no idi bende ve
"AutoSuggest"=- buradaki auto olan kısım yoktu, ben ekledim orayı. Ve şuan sorunsuz arama yapıyor.
Teşekkürler trwe :)
"AutoSuggest"="yes"
yes değilde no idi bende ve
"AutoSuggest"=- buradaki auto olan kısım yoktu, ben ekledim orayı. Ve şuan sorunsuz arama yapıyor.
Teşekkürler trwe :)