MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI AYHAN YÜKSEL‘ İN 4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ MESAJI

Dünyanın değişik yerlerinde, yaşadığımız coğrafyada ve ülkemizde yaşanan savaşlar, çatışmalar ve katliamlar insanlığın vicdanını yaralamakta geleceğe dair endişelerin artmasına neden olmaktadır.
Barışın ve sevginin egemen olduğu bir atmosferde Dünya Madenciler Gününü kutlamak istiyoruz.
15 Temmuz nedeniyle ilan edilen OHAL ve yayınlanan KHK`lar nedeniyle yaşanan sorunlar ve uygulamalar nedeniyle oluşan anti demokratik ortamın bir an önce kaldırılmasını talep ediyoruz.
Dünya Madenciler Gününü demokrasinin ve hukukun evrensel ilkelerinin yaşama geçirildiği bir ülkede kutlamak istiyoruz.
TMMOB ve Odalarına karşı yürütülen sistemli baskılar da artarak devam etmektedir. Ancak bu baskılar mücadelemizi geriye düşürmeyecektir. Çünkü TMMOB ve Odaları gücünü halkımızdan ve örgütlü üyelerinden almaktadır.
Dünya Madenciler Gününü daima bu bayrağın altında Odamızın çatısı altında kutlayacağız.
Türkiye maden bakımından zengin doğal kaynaklara sahip olan ancak bunları ülkenin yararına sunamayan, nadir ülkelerden birisidir. Türkiye`nin gelişmesi ve periyodik ekonomik krizlerden kurtulması için madenlerin üretime alınması ve bu yolla sanayinin ham ve ara madde ihtiyacının karşılanması gerekmektedir.
Madenlerin üretildiği sağlıklı bir çevre ve ekonomik ortamda Dünya Madenciler Gününü kutlamak istiyoruz.
Her gün eşleri ve çocukları tarafından "hayırlı işler" diye uğurlanan ve her akşam "geçmiş olsun" diye karşılanan ölümle burun buruna yaşayan bu insanlara ve mesleğe sahip çıkmak bir insanlık görevidir.
Ülkemizde ve sektörümüzde iş kazaları ne yazık ki artarak devam etmektedir. Yaşanan iş kazaları sonucunda üyelerimiz ya hayatını kaybetmekte ya da ağır cezalar nedeniyle mağdur olmaktadır.
Madencinin Fenerinin Sönmediği bir ülkede Dünya Madenciler Gününü kutlamak istiyoruz.
Her yıl olduğu gibi bu yılda Odamızın öncülüğünde uzun yıllardır ülkemizin belli başlı madencilik kentlerinde ve birçok maden işletmesinde 4 Aralık "Dünya Madenciler Günü" olarak kutlanılmaktadır.
Yaşadığımız bu zor günlerde Odamızın ve meslektaşlarımızın arasındaki kuvvetli dayanışma duygusunun daha da güçlü bir hale gelmesi için bizlerle birlikte olan, mücadelemize omuz veren ve bugün aramızda olan tüm başkanlarımıza teşekkür ediyor ve onları saygıyla selamlıyorum.
Önceki başkanlarımızdan Sayın Tuğrul Erkin`in davetimize gönderdiği mesajını kendi isteği üzerine sizlerle paylaşmak istiyorum.
Herkese ve her şeye rağmen TMMOB Maden Mühendisleri Odası onurlu mücadelesine devam edecektir. Bana bu inancı, sevinci ve mutluluğu yaşattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Yeryüzü sıcak olsun diye kazma sallayan, çocukları gülsün diye ölümü göze alan maden emekçilerinin; yaşam hakkının güvence altına alındığı, yerin yüzlerce metre altında geçirdikleri her saniyenin hakkının verildiği, iş güvencesinin ve çalışma barışının sağlandığı bir Türkiye dileği ile tüm madencilerin Dünya Madenciler Gününü kutluyor ve hepimiz için kazasız, sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim.
"Dünya Madenciler Günü" müzü güzel ve güneşli günler göreceğimiz, yeryüzünün aşkın yüzü olduğu bir ülkede kutlayacağımız umuduyla, mesleklerinde 40, 50 ve 60 başarılı yılı tamamlayan saygıdeğer onur üyelerimizi kutlarken, mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımıza aramıza hoş geldiniz diyorum.
Saygılarımızla,
Ayhan YÜKSEL
TMMOB Maden Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu Başkanı
Ayhan YÜKSEL
TMMOB Maden Mühendisleri Odası
Yönetim Kurulu Başkanı
TRWE_2012
Düzce_Akçakoca_2017
[MADEN MÜHENDİSİ]