linux ubuntu açılmama sorunu

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Kullanıcı avatarı
tasiyici
Megabyte3
Megabyte3
Teşekkür etti: 27 kez

linux ubuntu açılmama sorunu

Mesaj gönderen tasiyici »

selam arkadaşlar öncelikle sorum bu ubuntu studio kurdum gayet düzgün çalışıyor ama pc de başlatırken su sorunlarla karşılaştım

biostan 2 tb hdd de win 7 yüklü
320 olanda ubuntu
biostan birinci sürücü win 7 yaptıgım zaman pc her zaman win 7 den açılıyor ubuntudan açılsınmı diye sormuyor
ikinci sürücü ubuntuyu üstte alıp birinci sürücü yaptıgım zaman ubuntu yada win loaderden açılsınmı diye soruyor
ubuntuya tıkladıgımız zaman ekrana görüntü gelmiyor ama pc çalışıyor
ubuntu advanced diye bir satır var oradan çalıştırdımmı çalışıyor ubuntu

lınux içinde grub yapma programı ile ubuntu advanced olanın içindekini ubuntunun üzerine getirdim ama gene sıralama aynı oluyor
ubuntu
ubuntu advanced
win 7 loader

sorum su ki teamwierile baska pc den bağlanmak istiyorum bağlanıyor win 7 ama restart yaptıgım zaman win 7 den açılmasını istiyorum hiç ellemeden ki karşı pc den başlaya bileyim bağlantıya yada ubuntuyada team wiew kurucam bağlana bileyim diye ama ubuntu yazan yerden başlamıyor pc

bunları ayarlamak mümkünmü acaba
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2764 kez

Re: linux ubuntu açılmama sorunu

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

tasiyici yazdı:selam arkadaşlar öncelikle sorum bu ubuntu studio kurdum gayet düzgün çalışıyor ama pc de başlatırken su sorunlarla karşılaştım

biostan 2 tb hdd de win 7 yüklü
320 olanda ubuntu
biostan birinci sürücü win 7 yaptıgım zaman pc her zaman win 7 den açılıyor ubuntudan açılsınmı diye sormuyor
ikinci sürücü ubuntuyu üstte alıp birinci sürücü yaptıgım zaman ubuntu yada win loaderden açılsınmı diye soruyor
ubuntuya tıkladıgımız zaman ekrana görüntü gelmiyor ama pc çalışıyor
ubuntu advanced diye bir satır var oradan çalıştırdımmı çalışıyor ubuntu

lınux içinde grub yapma programı ile ubuntu advanced olanın içindekini ubuntunun üzerine getirdim ama gene sıralama aynı oluyor
ubuntu
ubuntu advanced
win 7 loader

sorum su ki teamwierile baska pc den bağlanmak istiyorum bağlanıyor win 7 ama restart yaptıgım zaman win 7 den açılmasını istiyorum hiç ellemeden ki karşı pc den başlaya bileyim bağlantıya yada ubuntuyada team wiew kurucam bağlana bileyim diye ama ubuntu yazan yerden başlamıyor pc

bunları ayarlamak mümkünmü acaba
Sorun galiba iki farklı disk ile boot (önyükleme) yapmamasıyla ilgili

Birde Windows ortamında çok sık kullanılan NeoSmart Technologies firmasının "EasyBCD" yazılımı ile Windows Loader (bootmgr) 'e Linux Grub'u yazarak sistem açılışında direkt windows 7 konsol arazüyünden seçebilirsiniz.Google ve Youtube EasyBCD ile Windows Önyüklemesine Grub yazdırma diye arat.
Kullanıcı avatarı
tasiyici
Megabyte3
Megabyte3
Teşekkür etti: 27 kez

Re: linux ubuntu açılmama sorunu

Mesaj gönderen tasiyici »

bide onu deneyim

“Linux ve Unix tabanli isletim sistemleri” sayfasına dön