selam arkadaşlar öncelikle sorum bu ubuntu studio kurdum gayet düzgün çalışıyor ama pc de başlatırken su sorunlarla karşılaştım
biostan 2 tb hdd de win 7 yüklü
320 olanda ubuntu
biostan birinci sürücü win 7 yaptıgım zaman pc her zaman win 7 den açılıyor ubuntudan açılsınmı diye sormuyor
ikinci sürücü ubuntuyu üstte alıp birinci sürücü yaptıgım zaman ubuntu yada win loaderden açılsınmı diye soruyor
ubuntuya tıkladıgımız zaman ekrana görüntü gelmiyor ama pc çalışıyor
ubuntu advanced diye bir satır var oradan çalıştırdımmı çalışıyor ubuntu
lınux içinde grub yapma programı ile ubuntu advanced olanın içindekini ubuntunun üzerine getirdim ama gene sıralama aynı oluyor
ubuntu
ubuntu advanced
win 7 loader
sorum su ki teamwierile baska pc den bağlanmak istiyorum bağlanıyor win 7 ama restart yaptıgım zaman win 7 den açılmasını istiyorum hiç ellemeden ki karşı pc den başlaya bileyim bağlantıya yada ubuntuyada team wiew kurucam bağlana bileyim diye ama ubuntu yazan yerden başlamıyor pc
bunları ayarlamak mümkünmü acaba
linux ubuntu açılmama sorunu
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2764 kez
Re: linux ubuntu açılmama sorunu
Sorun galiba iki farklı disk ile boot (önyükleme) yapmamasıyla ilgilitasiyici yazdı:selam arkadaşlar öncelikle sorum bu ubuntu studio kurdum gayet düzgün çalışıyor ama pc de başlatırken su sorunlarla karşılaştım
biostan 2 tb hdd de win 7 yüklü
320 olanda ubuntu
biostan birinci sürücü win 7 yaptıgım zaman pc her zaman win 7 den açılıyor ubuntudan açılsınmı diye sormuyor
ikinci sürücü ubuntuyu üstte alıp birinci sürücü yaptıgım zaman ubuntu yada win loaderden açılsınmı diye soruyor
ubuntuya tıkladıgımız zaman ekrana görüntü gelmiyor ama pc çalışıyor
ubuntu advanced diye bir satır var oradan çalıştırdımmı çalışıyor ubuntu
lınux içinde grub yapma programı ile ubuntu advanced olanın içindekini ubuntunun üzerine getirdim ama gene sıralama aynı oluyor
ubuntu
ubuntu advanced
win 7 loader
sorum su ki teamwierile baska pc den bağlanmak istiyorum bağlanıyor win 7 ama restart yaptıgım zaman win 7 den açılmasını istiyorum hiç ellemeden ki karşı pc den başlaya bileyim bağlantıya yada ubuntuyada team wiew kurucam bağlana bileyim diye ama ubuntu yazan yerden başlamıyor pc
bunları ayarlamak mümkünmü acaba
Birde Windows ortamında çok sık kullanılan NeoSmart Technologies firmasının "EasyBCD" yazılımı ile Windows Loader (bootmgr) 'e Linux Grub'u yazarak sistem açılışında direkt windows 7 konsol arazüyünden seçebilirsiniz.Google ve Youtube EasyBCD ile Windows Önyüklemesine Grub yazdırma diye arat.