cokomoko yazdı:Bilmiyorum uzun yıllardır Linux kullanan biri olarak fikirlerim değişiyor. Eğer bir firma el atmazsa Windows'a rakip çıkacağını sanmıyorum.
Bu senenin 6.ayından itibaren zorunlu olarak Windows10 kullanmaya başladığımdan buraya üye olmuştum. Çünkü windows deneyimim azdı ve bu forumu-siteyi oldukça düzeyli ve kaliteli paylaşımlarından takibe almıştım. Zamanla bakıyorum da Linux'un beni yorduğu kadar Windows'un yorduğunu sanmıyorum. Tabi Arch Linux'u binlerce özel paket bağımlılığıyla kullandığımdan beni yordu. Ama sadece neden o değil cidden artık Linux'ta kaliteli ve iyi gui arayüzlü programlar yapılması lazım. Yine Linux güç yönetimini gui arayüzle yönetmek olanaksız, Windows kadar da donanımla uyumlu değil. Hiç yoktan ms-office türü idm türü bir şeyler lazım hem de kaliteli gui'lerle. Geliştiriciler de zırt pırt iyi test etmeden ne paket yayınlasın ne de yeni sürüm. Zaten milyon tane bağımlılıkla sistem birbirine bağlı biri güncellendi mi bazen öbürü çalışmaz oluyor hele de Arch Linux'ta. Bana göre bu güncelleme işi bir düzene oturmalı, stabilite sağlanmalı ama bu bağımlılık yapısıyla zor. Daha yazacağım vardı ama neyse çok uzadı...
Kısaca zaman kısa, ömrümün ne kadar olduğunu bilmiyorum bana amaç değil işlerimi en kısa sürede halledecek iyi bir araç platformu lazım, o da şu an maalesef windows10. Ha ama Linux benim hala sevdiğim bir hobimdir, çok iyi yerleri hak ettiğini de bilmiyor değilim.
Uzun zamandır lunix kullanan bir kullanıcıdan beklenmeyecek sözler (eğer bu sözleri çakallar sürüsü "ubuntuforumtürkiye'de dile getirseydin büyük ihtimalle benim gibi aforoz edilip uzaklaştırılırdın her halde çünkü bu çakallar sürüsü bu tarz düşüncelere kapalı,kendi ütopik haydili dünyalarında yaşayan garibanlardır.)
Neyse konuyu fazla dağıtmadan bende tam tersi düşünüyorum.22yıllık Windows kullanıcısıyım.Microsoft en iyi iki sistemi dışında (Windows XP Ve Windows 7) diğer sistemlerden uzak durun derim.Sizde biliyorsunuz ki Windows'dan önce UNİX vardı eğer biz Unix öğrenseydik bugün Windows değil Unix/lunix konuşuyor olacaktır.
Evet doğrudur Windows hazır sistemdir.Bağımlılık zırvası filan yoktur.Kurmak istediğin bir uygulamanın tüm bileşenleri setup.exe şeklinde gelir.Lunix tarafında durum çok farklı inanır mısınız daha yolun başında bu bağımlılık zırvası yüzünden yorulmaya başladım.(8 yıllık lunix/unix pc tecrübem var)
Ve ilk defa gerçek lunix sistemine intel ekran kartı sürücüsü kurdum.Bu benim için bir başarı (okuyorsunuz ne komik cümleler)
Lunix'de her aşama geçtikçe bu sistemin hiç de korkulacak bir sistem olmadığını anlıyorum.
Size nacizade 22 yıllık Windows PC kullanıcı tavsiyesi Microsoft'un 8.0/8.1/10 sürümlerinden uzak durun.Çünkü bu sistemlerde "Telemetri" denen bir programcık sizin bilgilerinizi sürekli Microsoft gönderiyor.Kayıt Defteri ayarlarından kapatsanız daha hizmetlerden sonlandırsanızda bu bir şekilde bir daha ki sistem başlatmasında çalışıyor ve üstelik baya ram tüketiyor.