Merhabalar, firefox bilindiği üzere artık (sanırım 48.ci sürümden itibaren) imzası doğrulanmayan eklentileri otomatik olarak devre dışı bırakıyor haliyle eski sürümlerde sorunsuz kullandığımız eklentimiz yeni versiyon ile yüklenemez hale geldi, gelin bu sorunu nasıl aşacağız beraber görelim.
Adım 1:
İlk olarak firefox'u kapatıyoruz ardından notepad++ yada notepad2 yi açıyoruz ve aşağıda ki kodları notepad++ yada notepad2 programının içine yapıştırıyoruz
//
try {
Components.utils.import("resource://gre/modules/addons/XPIProvider.jsm", {})
.eval("SIGNED_TYPES.clear()");
}
catch(ex) {}
şimdi farklı kaydet seçeneği ile dosyanın adını config.js yapıyoruz yanlız dikkat edin adının config.js olduğundan emin olun config.js.txt şeklinde olmasın ardından bu dosyayı firefox nereye yüklüyse oraya kopyalıyoruz.
C:\Program Files\Mozilla Firefox\ yada C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\
klasörü içine yada sizde benim gibi portable Firefox kullanıyorsanız
D:\PORTABLE\internet\Firefox\App\Firefox
sizde ki portable klasörü neredeyse app klasörüne tıklayın Firefox klasörüne girin ve config.js dosyasını bu klasör içine yapıştırın,
Firefox'u başlatıyoruz eğer başlatma da hata verirse az önce yapıştırdığımız config.js dosyasını silin ve Adım 2 ye geçin.
Adım 2:
yine notepad++ açıyoruz yada notepad2 yi açılan sayfaya aşağıda ki kodu yapıştırıyoruz
pref("general.config.obscure_value", 0);
pref("general.config.filename", "config.js");
farklı kaydet seçeneği ile adını config-prefs.js yapıyoruz yine dikkat edin adının config-prefs.js olduğundan emin olup config-prefs.js.txt şeklinde olmasın, şimdi bu config-prefs.js dosyasını
C:\Program Files\Mozilla Firefox\defaults\pref
klasörüne girin ve yapıştırın portable ise aşağıda ki yolu izliyoruz sizin ki nereye kurulu ise oraya yapıştırın
D:\PORTABLE\internet\Firefox\App\Firefox\defaults\pref
Adım 3: şimdi firefoxu tekrar başlatın ve imzasız eklentiyi yükleyin
Anlatım ve uygulama yabancı siteden tarafımca alıntı yapılarak anlaşılır bir yöntemle sizlere sunulmuştur sevgilerimle..
Not: kodları oluşturamayanlar için hazır dosyalar arzu edenin indirmesi için zippyshare sitesine yüklenmiştir
Firefox'ta İmzasız Doğrulanmamış Eklenti Sorunu ve Çözümü
Firefox'ta İmzasız Doğrulanmamış Eklenti Sorunu ve Çözümü
- Dosya ekleri
-
- imzasiz_eklenti.zip
- Firefox İmzası doğrulanmamış eklenti yüklemek
- (694 Byte) 465 kere indirildi
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19689 kez
Re: Firefox'ta İmzasız Doğrulanmamış Eklenti Sorunu ve Çözümü
Paylaşım için teşekkürler , önemli bir konu
Evet kesinlikle (en azından benim için öyle) çünkü tüm spor branşlarının olduğu bir eklentiye sahibim uzun yıllar önce bir arkadaş yapmıştı ve kendi uğraşmadı hiç sonrasında ben eklentiyi aldım sürekli güncelledim fakat son sürümlerde bu sorundan dolayı kullanamıyordum haliyle ve yabancı bir site de denk geldim anlatıma bende buraya yüklemeyi uygun gördüm öyle sanıyorum ki Türkiye de sadece burada var bu çözüm başka hiç bir yerde göremedim yada bana denk gelmedi..
Sevgiler..
Sevgiler..
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19689 kez
Bende rastlamadım , Tekrar eline sağlık paylaştığın dosya foruma eklenti şekilnde ilave edilmiştir çünkü zippyshare 20 gün sonra otomatik siliyor
chrome için 2013 te aşağıdaki ipucu paylaşmıştık ama halen geçerlimidir bilemiyorum
https://www.sordum.net/14446/google-chro ... ve-cozumu/
chrome için 2013 te aşağıdaki ipucu paylaşmıştık ama halen geçerlimidir bilemiyorum
https://www.sordum.net/14446/google-chro ... ve-cozumu/
Rica ederim, foruma eklemen kalıcılık açısından daha iyi olmuş sevgiler..