Windows 7 için bugün son!

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21148 kez

Windows 7 için bugün son!

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Bir zamanların en çok kullanılan işletim sistemlerinden Windows 7 bu geceden itibaren 'ölüme' terk ediliyor. Windows 7 yarın itibariyle artık Microsoft'tan özel bir güncelleme alamayacak.

Windows 7 için Microsoft tarafından sunulan "temel destek", 13 Ocak 2015'te (yani bu gece 00.00'dan itibaren) sona eriyor. İşletim sistemi, bu tarihten sonra sadece güvenlik güncellemeleriyle yetinecek, herhangi bir yeni işlev kazanmayacak.

Bu arada Windows 7'nin iki nesil sonrasının işletim sistemi Windows 10, 2015 için kollarını sıvıyor. Bu senenin ortalarında piyasaya sürülmesi beklenen Windows 10'un Teknik Önizleme sürümü, kullanıcılar tarafından indirilip denenebiliyor. 21 Ocak 2015'teyse Microsoft'un bir Tüketici Önizleme sürümü yayınlaması bekleniyor.

http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/27949664.asp
Kullanıcı avatarı
yesilaygunes
Gigabyte2
Gigabyte2
Teşekkür etti: 1 kez

Re: Windows 7 için bugün son!

Mesaj gönderen yesilaygunes »

Microsoft da, resmi bir açıklama yaparak Windows 7 kullanıcılarını bilgilendirdi. İşte o açıklama:

"Gün içerisinde muhtelif mecralarda yer alan"Windows 7 işletim sisteminin güncellenmesinin 13 Ocak Salı 00.00 itibariye son bulacağı ve yeni özellikler eklenmeyeceği" ifadesi eksik ve yanıltıcıdır. Kullanıcıların kaynağından ve doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki bilgilendirmeyi ilginize sunarız.
Microsoft Destek ömrü (MSL) ilkesi kapsamında, İş ve Uygulama Geliştirme ürünleri ile Tüketici, Donanım ve Multimedya ürünleri için en az 10 yıllık çevrimiçi kendi kendine yardım desteği sağlanmaktadır.

Windows 7 için bugünden itibaren 2020 yılına kadar Uzatılmış Destek kapsamında ek güncellemelere devam edilecektir. MSL kapsamında bu ürün için ana destek ise, planlandığı üzere sona ermiştir."

Microsoft açıkladı: Windows 7 ölmedi

Alternatif Link
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21148 kez

Re: Windows 7 için bugün son!

Mesaj gönderen velociraptor »

Hurriyet sallamış ozaman :)