Word yada Excell dosyasında istenilen bir satır yada bir hücre içerisi o günün tarihini yazdırmak mümkün mü?
Baskı Ön izleme yaptığımda yada yazıcıdan direk çıktı aldığım aldığım o günün tarihini yazsın istiyorum.
Word için nasıl?
execell için böyle:
Yaklaşık 15-20 tarih fonksiyonu içinde en çok kullanılan bugün() ve şimdi() fonksiyonlarıdır. Bu fonksiyonlar bilgisayardan sistem saatini alarak hücreye yazar. Bu gün fonksiyonu sadece gün bilgisine kadar alır. Yani saat ve dakika kısımları yoktur. (yada 00:00 dır). Şimdi ise daha ayrıntılı olarak alır. Aradaki farkı görmek için alt alta iki hücreye “=bugün()” ve “=şimdi()” yazalım ve sonra bunların sayı karşılıklarına bakalım.
tarih2
Excel’in tarih bilgisini referans olan günden itibaren geçen gün sayısı olarak sakladığını daha önce söylemiştik. İşte yine aynı mantıkla saat ve dakika bilgisini de günün küsuratı olarak saklıyor. Yani 1 Ocak 1900 yılından bu güne kadar (9 Mart 2010 saat 20:32) tam olarak 40246,86 gün geçmiş.
Otomatik tarih yazdırma
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21619 kez
Re: Otomatik tarih yazdırma
Word
insert > Date and time menüsünden aşağıdaki ayarı yapıp Ok butonuna bas

resmi esas boyutunda görmek için üzerine tıkla
insert > Date and time menüsünden aşağıdaki ayarı yapıp Ok butonuna bas

resmi esas boyutunda görmek için üzerine tıkla
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21619 kez
Re: Otomatik tarih yazdırma
ben yıllardır bu günün tarihi fonksiyonlarını C.V ve özgeçmişlerimde kullanırım şu ana kadar herhangi bir falsolarını da görmedim