Yeni Bir Solucan MP3'lere Saldırıyor

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ultrailker
Megabyte2
Megabyte2

Yeni Bir Solucan MP3'lere Saldırıyor

Mesaj gönderen ultrailker »

Kendi kendine yayılan bir solucan bu sefer MP3 arsivlerini hedef aldı.

Kendi kendine yayılan bir solucan bu sefer MP3 arsivlerini hedef aldı. Solucana verilen isimler ise söyle: W32/Deletemp3.worm, W32.Deltemusic, W32/Autorun.ah veya WORM_DELF.HXZ. Güvenlik firmalarından McAfee, Symantec ve Avira risk derecesini "düsük" olarak tanımladılar.

Solucan çıkarılabilir diskler üzerinden yayılıyor. Bu is için E: den O: ya kadar olan Windows sürücülerinin içine »autorun.inf« ve »csrss.exe« dosyalarını yerlestiriyor ve son olarak ta tasınabilir sabit disklerin veya USB belleklerin "otomatik kullan" özelliginden bilgisayara bulasıyor. Enfeksiyon basarı ile gerçeklesirse açılıs dosyalarının içine yerlesiyor ve PC'yi yeniden baslattıktan sonra görev yöneticisini ve Windows gezginindeki içerik menüsünü (sag fare tusu menüsü)kilitliyor. Sonra da bulastıgı sistemde bulabildigi tüm MP3 dosyalarını silmeye baslıyor.

Solucan çıkarılabilir disk üzerinden hızlıca yayılamadıgı için bulasma riski düsük seviyede kalıyor. Etkili bir panzehir olarak bilinen yöntem ise çıkarılabilir disklerin "otomatik kullan" özelligini kapatmak.

CHIP Online'ın Yorumu:
Anti virüs üreticilerinin çogu solucanın imzasını veritabanlarına kaydettiler. Hala bir anti virüsü olmayanlar ise bedava bir çözüm olan Avira'nın AntiVir 'ini kullanmalılar. Program 12 temmuzdan beri solucanı tanıyıp güvenli bir sekilde yok edebiliyor (Virüs tanımlama dosyası 6.39.0.140 "TR/Autorun.J").

Download AntiVir PersonalEdition Classic: http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_12998486.html
Kullanıcı avatarı
Bekir 65
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen Bekir 65 »

ben zaten hep AviraAntiVir kullaniyordum, bu virüs kolay kolay giremez benim PC ime :D

kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
ultrailker
Megabyte2
Megabyte2

Mesaj gönderen ultrailker »

ben hiç takmıyorum zaten bütün mp3 arsivimi ve diger dosyalarımı dvd ye arsivledigim için :D
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 73 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

Buna benzer bisey daha vardı adı copy.exe ancak neler yapıyordu bilmiyorum görünce temizlemistim flashta :D