Vestel Laptop üretimine başlıyor (haber eski ama olsun )

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
PeeRLeeSS
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Vestel Laptop üretimine başlıyor (haber eski ama olsun )

Mesaj gönderen PeeRLeeSS »

Zorlu Grubu bünyesindeki Vestel, Türkiye’nin ilk dizüstü bilgisayarını üretecek. Türk sirketleri yüksek teknolojide yeni bir ürüne daha imza attı.

Vestel, Manisa’daki Vestel City’de 15 milyon dolarlık yatırımla Türkiye’nin ilk dizüstü bilgisayar fabrikasını kurdu. Nisan ayında üretime baslayacak olan fabrikanın prototip ürünleri Almanya’daki CeBIT Fuarı’nda vitrine çıktı.
Türkiye’de üretilen ilk dizüstü bilgisayar, Almanya’nın Hannover kentinde devam eden dünyanın en büyük bilgi teknolojileri fuarı CeBIT’te dünya vitrinine çıktı. Vestel, Manisa’daki Vestel City içinde bulunan Vestel Dijital’de 15 milyon dolarlık bir yatırım ile Türkiye’nin ilk dizüstü bilgisayar üretim tesisini kurdu. Dünya islemci devi Intel’in destegi ile olusturulan üretim merkezinde, islemci ve birkaç küçük parça dısında, ana kart da dahil dizüstü bilgisayarı olusturan her sey üretilecek.

Üretim Nisanda:
Vestel, CeBIT’te 25’inci salonda kurdugu dev stantta ilk Türk malı dizüstü bilgisayarları dünya basını ve teknoloji sektörüne tanıtıyor. Fuarda tanıtılan Intel Centrino ve Intel Centrino Duo Mobile Technology üzerine gelistirilen 12 ve 15 inç ekranlı dizüstü bilgisayar serisinin üretimine nisan ayında baslanması planlanıyor. Vestel’in Vestel City’de kurdugu dizüstü bilgisayar fabrikası, aynı zamanda EMEA bölgesi olarak adlandırılan, Avrupa, Afrika, Ortadogu’daki tek dizüstü bilgisayar üretim tesisi olma özelligine sahip bulunuyor.

520 Metrekarelik Stant:
Vestel sirketler Grubu İcra Kurulu Baskan Vekili ve Dıs Ticaret Baskanı Turan Erdogan, "1997-2000 yılları arasında CeBIT Almanya’ya düzenli katılım gösterdik. O yıllarda monitör ve internet kutusu üretiyor, fuarda da bu ürünlerimizi sergiliyorduk. Bu alandaki üretim durdugu için 2000 yılından sonra CeBIT’e katılmadık. Bu yıl ise özellikle dizüstü bilgisayar fabrikamızın sagladıgı güç ile fuara yeniden katılma kararı aldık. 60 kisilik ekiple katıldıgımız fuarda 520 metrekarelik bir standımız var. 500 bin Euro’nun üzerinde harcama yaptık. Yeni dizüstü bilgisayarlarımızın yanısıra, HD uydu alıcısı, masaüstü bilgisayarlar, kablosuz TV, HD TV, çesitli özelliklere sahip plazma ve LCD TV’lerimiz ile de çok sengin bir stant kurduk. Dünyanın en büyük bilgi teknolojileri fuarında Türk bilisim sektörünü temsil ediyoruz" dedi.

İs Baglantıları:
Yeni uydu alıcıları, TV ve bilgisayarların fuarda büyük müsteriler tarafından ilgiyle karsılandıgını belirten Turan Erdogan, fuara katılırken özellikle yeni girilen dizüstü bilgisayar isi olmak üzere bu alanda yeni is baglantıları kurup, 2006 ve 2007 yılları için siparis almayı hedeflediklerini belirtti.

Üretim Üssü Oluruz:
Vestel’in uzun yıllardır elektronik sektöründe tüm Avrupa tarafından basarılı bir üretici olarak kabul edildigine dikkat çeken Erdogan, söyle devam etti: "Son yıllarda beyaz esya sektöründe yaptıgımız yatırımlar, kurdugumuz Avrupa’nın en modern beyaz esya fabrikaları ile elektronigin ardından beyaz esya alanında da güçlü ve güvenilir bir üretici olarak kabul görmeye basladık. Son hamlemizi de yeni kurdugumuz dizüstü bilgisayar fabrikası ile bilisim sektöründe yaptık. Bu alanda da kısa sürede önemli basarılara imza atacagımıza inanıyoruz. Türkiye’nin elektronik ve beyaz esyanın ardından bilisim sektöründe de Avrupa’nın üretim üssü olmasına, bu alanda da çok önemli ihracat tutarlarına erisecegine sahitlik edecegiz."

TV’deki Avrupa basarımız dizüstü ile devam edecek
Vestel’in, düz ekran, LCD ve plazma da dahil olmak üzere Avrupa TV pazarında yüzde 26’lık bir paya sahip oldugunu belirten Vestel sirketler Grubu İcra Kurulu Baskan Vekili ve Dıs Ticaret Baskanı Turan Erdogan, söyle devam etti: "Avrupa’nın her ülkesinde kendi satıs ve pazarlama organizasyonumuzu kurduk. TV nedeniyle Avrupa’da çok büyük bir tüketici kitlesi Vestel’i zaten biliyor. Biz bu insanlara dogru zamanda, dogru ürünü verirsek, dizüstünde de Avrupa’da TV’de yakaladıgımız basarıyı yakalarız."

simdilik 250 bin ama milyona çıkarız
Vestel’in Manisa’daki Vestel City’de kurdugu dizüstü bilgisayar fabrikasının simdilik yıllık 250 bin adetlik bir kapasiteye sahip oldugunu kaydeden Vestel sirketler Grubu İcra Kurulu Baskan Vekili ve Dıs Ticaret Baskanı Turan Erdogan, "Biz Vestel olarak küçük ölçeklerle yetinmeyiz. Bu kapasite kurulus kapasitesi. Kısa sürede bu kapasitenin en az 1 milyon adede çıkarılmasını planlıyoruz" dedi.

Hedef Avrupalı bilgisayarcılar
Vestel, dizüstü bilgisayar fabrikasında ürettiklerini Avrupa’da sadece kendi markası ile satmayı hedeflemiyor. Avrupalı birçok bilgisayar dagıtıcısının, ’Ben islemcimi kendim alayım, kalan parçaları sen ver’ yaklasımında oldugunu belirten Vestel sirketler Grubu İcra Kurulu Baskan Vekili ve Dıs Ticaret Baskanı Turan Erdogan, "Biz Avrupa pazarında bu yaklasımda olan dagıtıcıları da hedefliyoruz. Biz onlara islemci veya ayrı tedarik etmek istedikleri komponentler dısında kalan dizüstü bilgisayar bölümlerini üretecegiz. Onlar da bu ürünlerin içine kendi islemcilerini koyup, üzerlerine de kendi markalarını basıp satacaklar" dedi.

Kaynak : Hürriyet

İlk Türk üretim dizüstü bilgisayarlar Vestel Showroom’larda

Vestel’in Manisa Vestel City’de ürettigi dizüstü bilgisayarlar Vestel Showroom’larda satısa sunuldu. Orta ve üst segmentteki kullanıcıların hedeflendigi yeni seri dizüstü bilgisayarlar rekabetçi fiyatları ile de dikkat çekiyor. Vestel, ürünlerine olan güvenini arızalı ürünü degistirme garantisi vererek gösteriyor.

Vestel, Manisa Vestel City’de bulunan Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın tek dizüstü bilgisayar fabrikasında üretilen yedi farklı dizüstü bilgisayar modelini Vestel Showroom’larda satısa sundu. Orta ve üst segment kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik olarak üretilen Vestel dizüstü bilgisayarlar satın alındıktan sonraki dört ay içerisinde bir arızaya neden olursa Vestel tarafından yeni bir ürün ile degistiriliyor. Vestel’in Türkiye geneline yayılmıs dizüstü bilgisayar onarımında uzman 11 onarım merkezi ve 100’ü askın teknik servisi, Vestel’in satıs sonrası destege verdiginin bir göstergesi.

Eylül ayında Hannover’de düzenlenen IFA Fuarı’nda Avrupa’lı kullanıcılara, CeBIT Bilisim Eurasia fuarında da Türk kullanıcılara tanıtılan Vestel dizüstü bilgisayarlar dünyanın en büyük mikro islemci üreticisi Intel’in isbirligi ile üretiliyor. Satısa sunulan tüm Vestel dizüstü bilgisayar modelleri Intel’in tasınabilir bilgisayarlar için tasarladıgı en gelismis ürünü olan çift çekirdekli Intel Core Duo islemciye sahip. Bilgisayar kullanma konforunu artıran parlak LCD ekran, Bluetooth ve Web kamerasının standart oldugu Vestel dizüstü bilgisayar modelleri, kullanıcıların ihtiyaç duydukları performansı ve donanımları saglıyor.

Arızalı ürün degistirme garantisi

Vestel, Vestel City’de bulunan Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve üretilen ürünlerine güvenini “Birebir Degisim Garantisi” ile gösteriyor. Vestel’den alınan dizüstü bilgisayarlar satın aldıktan sonraki dört ayda tüketici hatası ve yazılım kaynaklı olmayan bir arıza olustugunda Vestel arızalı ürünü birebir aynı özelliklerdeki yeni bir dizüstü bilgisayar ile degistiriyor. Kullanıcının bilgisayarının sabit diskinde bulunan veriler de yeni bilgisayarına aktarılıyor.

Rekabetçi fiyat

Örnek olarak, Intel Core Duo T7200 GHZ islemci, 2 GB DDRII RAM, 128 MB Nvdia GeForce Go 7400 ekran kartı, 120 GB harddisk, Bluetooth, dahili kamera, DVD Dual sürücü, kablosuz network, 15.4 parlak LCD ekran ve Windows MCE isletim sistemine sahip Vestel 154NP-T72 -TD5M’in perakende fiyatı KDV dahil 2.695 YTL.