Her isteyen Google Earth için üç boyutlu çizimler yapabilecek..
Uzaydan çekilen dünya fotograflarının sergilendigi Google Earth de isteyen kendi binası ve evinin üç boyutlu çizimini internete yükleyebiliyor..
Dünyanın uzaydan fotograflarıyla haritasını çıkaran Google Earth'ün yeni üç boyutlu (3D) versiyonu sayesinde yapılar canlanıyor. Artık Eyfel Kulesi'nden evinize kadar her yapıyı sadece kus bakısı degil, enine boyuna görebiliyorsunuz. 3D modellemeyle; tarihi mekânları, kendi evinizin görüntüsünü bilgi bankasına kaydedip dünyaya gösterebiliyorsunuz. Evden çıkmadan Google Earth ile dünyanın her bölgesini inceleme fırsatına sahip olanlar haritadaki yapılara müdahale edebiliyor. Uydu üzerinden çekilen fotograflardaki evleri, yapıları üç boyutlu göstermek isteyenler oturdugu koltuktan çizim yapabiliyor.
Reklam zamanı
Google Earth kullanıcıları, istedigi binanın çizimini kendisi yapıp, ortak bilgi bankasına kaydediyor. Böylece o kisinin yaptıgı yapı kullandıgı isimle yer alıyor. İsterse kendi evini, isterse oturdugu sehrin önemli yapısını, isterse de sirketinin binasını insa ederek reklamını tüm dünyaya duyurabiliyor. İstanbul'daki görüntülerde göze en çok üç boyutlu gökdelenler çarpıyor. Tarihi mekânların (Ayasofya, Dolmabahçe, Topkapı, Sultanahmet Camisi gibi) üç boyutlu çalısmaları ise henüz yapılmamıs. Köprülerden Bogaziçi'nin üç boyutlu hali resmedilmis. En çok, özel sirketler reklam amacıyla binalarının 3D halini Google Earth'e eklemis. Yerküre modelinde Ankara'da sadece Kocatepe Camisi üç boyutlu görülürken Ankara'nın sembollerinden Anıtkabir ve Atakule'nin üç boyutlu görüntüleri ise henüz yapılmamıs.
ALINTIDIR
GoogleEarth 3. boyuta açılıyor...
-
- Petabyte4
- Mesajlar: 8022
- Kayıt: 15 Mar 2006, 18:06
- cinsiyet: Erkek
- Re@lite
- Kilobyte3
- Mesajlar: 527
- Kayıt: 28 Oca 2007, 22:24
- nemesis_35
- Kilobyte2
- Mesajlar: 324
- Kayıt: 06 Şub 2007, 04:21