Soru
Arkadaslar lütfen yardım edin.olay su ben bilgisayarıma az önce format attım. formattan önce bilgisayarımı yönetici olarak kullanıyordum.formattan sonra da yeni bi yönetici yarattım ama simdi formattan önce bilgisayarıma yükledigim dosyalara erisime izin vermiyor ne yapabilirim ? lütfen yardım edin
Cevap
Açamadıgınız dosyalarınıza ulasın (ERİsİM ENGELLENDİ)
Uyarı: Bu yöntem kullanıcının klasöre ters tıklayıp özelliklerinden "veri güvenligi için içerigi sifrele" dedikten sonra ulasılamayan dosyaların kurtarılması degildir. çünkü onun herhangi bir kurtarma yöntemi yoktur.
Gelelim sorunumuza.
Örnegin bilgisayarınıza biseyler oldu ve açılmıyor ama bütün dosyalarınız yerinde duruyor. sizde harddiskinizi baska bir makineye taktınız yada baska bir bölüme yeni windows kurdunuz. ama bir türlü belgelerim yada masaüstüne ulasamıyorsunuz. İste size bu dosyalara nasıl ulasacagız onları anlatalım...
ilk önce klasöre çift tıkladık. bir baktıkki hata veriyor.
iste bu durumda klasöre sag clik yapıp özelliklerine girin. Güvenlik sekmesine geçin. Size bir uyarı verecek
EKLEME: Eger sag klik özellikler dedigimizde güvenlik sekmesi çıkmıyorsa su yolu uygulayın:
en üstteki menüden araçlar - klasör seçeneklerine gelin. görünüm tabına geçin. asagıdaki seçeneklerden basit dosya paylasımını kullan (önerilen) yazan yerin yanındaki kutucuktaki isareti kaldırın ve hepsine ok. deyin. artık güvenlik sekmesi çıkacaktır. (Home editionlarda bu olay varmı bilmiyorum hiç home edition kullanmadım)
bu hatada diyorki güvenlik ayarlarını görüntülemek yada degistirmek için yetkiniz yok diyor. fakat sahiplik seçeneklerinden dosyayı kendi üzerinize alabilirsiniz diyor. e tabiki bizde öyle yapacagız. tamam dedik ve gelismis e tıkladık. gelismisten sonra sahiplik (owner) sekmesine geçtik ve asagıdaki gibi bir ekran geldi karsımıza
burdan kullanıcı adınızı seçiyor ve alttaki kutucugu isaretliyoruz ve tamam diyoruz. bize bir uyarı veriyor onada tamam diyoruz ve en sonunda dosyalarımıza ulasıyoruz. Hepsi bu kadar basit.
Alıntıdır
Saygılarımla