Format veya onar dan sonra belgelerim e ulasamamak

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 11277 kez

Format veya onar dan sonra belgelerim e ulasamamak

Mesaj gönderen velociraptor »

sorun1:arkadaslar benim windows xp im göcünce tekrar formatlamadan onar diyerek kurdum. daha önceki kullanici ismimle sifreli giris yapiyordum. simdi o dosyalara ulasmak istedigimde "erisim engellendi" mesaji aliyorum bu sorunu nasil halledebilirim.
sorun2:arkadaslar bilgisayarima. daha öncedende bircok defa yaptigim gibi format attim. ama format attiktan sonra diger partiton daki belgelerim klasörü acilmiyor. erisim engellendi hata msj i aliyorum ve özelliklerde 0mb olarak gösteriliyor.

cözüm:admin. yetkili bir kullanicidan windows'a login ol.. Denetim Masasi Klasör Secenekleri Görünüm'den basitlestirilmis Paylasim'i kapat.. Uygula Tamam yap Sonra Erisim Engellendi dedigi klasöre sag tikla özelliklerine girip Tepeden güvenlige bas(1-2 tane uyari verebilir tamam de gec). Kullanici ve Gruplar'in icini göremiyor ve yeni Ekleme yapamiyor olman lazim. Gelismis Butonuna bas.(Yine 1-2 uyari alabilirsin.) Tepeden Owner(Türkcesi "Sahip" zannediyorum)'a bas. Alttaki listeden Kendi kullanicini veya Administrators'u sec. Altta bir kutucuk var onu isaretle ve Uygula ya bas. O zaman Sahibin degistigini göreceksin. 2 kere Tamam'a tiklayarak tüm özellik pencerelerini kapat. Sonra klasöre cift tikla girebilmen lazim. Giremezsen yine özelliklerdeki Güvenlige kendini Tam Erisim ile ekletmen gerekebilir..
NOT1: sifrelenmis(dosya adi yesil yazilmis olanlar) dosyalara hicbir sey yapamazsin, yukaridakiler dahil.
NOT2: Yukaridaki adimlara izin vermiyorsa bir üst klasörden etkileniyor olabilir.
Alintidir.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 11277 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Sorunun giderilmesinin görüntülü anlatimi asagidadir:
https://www.sordum.net/news/adim/gor_ders/izin/

ALINTIDIR

En son velociraptor tarafından 03 Nis 2009, 16:34 tarihinde darbelendi.