Resimlerle Tv-Out Kurulumu

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Resimlerle Tv-Out Kurulumu

Mesaj gönderen daddy_cool »

Tv-Out kullanimi cok kolay bir seydir.Hele birde Tv niz kaliteli ise DvD izlemenin keyfine diyecek yoktur.Neyse ben simdi size resimleri ile acikliyorum kullanimini.

1.Ilk olarak ekran kartinizin size verdigi Tv-Out kablosunu inceleyelim.Eyer S-Video Kablonuz benimki gibi kisa ise zaten yanindada Video kablosu verilmistir.Yok ise bir elektrikciden alin."Bircok ekran karti
oldugundan hepsini ayri ayri kablolari bulunmaktadir" ama mantik aynidir.Ya S-Video cikisi vardir ekran kartinda yada Video cikisli.

Resim

S-Video Kablosu...

Resim

Video Kablosu...

Resim

Audio Kablosu...

Resim

Tamam Cikislari ve kablolari kontrol ettikten sonra simdi geldi Tv nizin donanimina...

2.Tv'nizin S-Video,Video girislerinden hangisine sahip oldugunu ogrenin.Eyer bu girisler mevcut ise isiniz kolay.Yerlestirin kablolari dogru olarak.Acin bilgisayarinizi Tv'yide Av'a getirin karsinizda Windows;lakin bu girisler yok ise bir skart alin alttaki resimde gosterilenden ve Hem
S-Video hem Vİdeo hemde Audio Girislerine sahip olun.Ben oyle yaptim.

Scart

Resim

Skartin Girisleri...

Resim

3.Kablolari takalim artik.

Artik sizde hangi kablo var ise ona gore skarttaki girislere takin.Sonrada Tv'nin skart girisine yerlestirin.AV'a alin Tv'yi, ve Bilgisayarı açın

Resim

Yanlis takmayalim girislari vede "skartin uzerindeki tus input olmali" yoksa goruntu gelmez...

Resim

İste Hepsi Bu kadar.

Alıntıdır.
SiRRounD
Bit
Bit

Mesaj gönderen SiRRounD »

oh be sonunda basardım yapmayı :D
Kullanıcı avatarı
Arman
Byte3
Byte3
Teşekkür etti: 2 kez

Mesaj gönderen Arman »

Arkadaslar merak ettigim bisey var.TV karti olmadan TV,Video,VCD ve benzeri cihazlardan PC ye görüntü alamazmiyiz buna benzer bir yöntemle.

SAYGILARIMLA...
tospa
Byte4
Byte4

Mesaj gönderen tospa »

tv kartı degil zaten bagladıkları eklran kartı degilmi yoksa bendemi yanlıs biliyorum :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21022 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Arman yazdı:Arkadaslar merak ettigim bisey var.TV karti olmadan TV,Video,VCD ve benzeri cihazlardan PC ye görüntü alamazmiyiz buna benzer bir yöntemle.
SAYGILARIMLA...
eger USB televizyon kullanirsaniz Tv den görüntü almaniz mümkün , almanyada oldugunuzu bildigimden diyorum , fiyati 15 EU civari , bircok kanali cekiyor ve kayit imkani var , video dan görüntü almak icin se grafik karti yeterli ara kablo ile hallediliyor diye biliyorum , fakat tam taknik detayi hakkinda bilgim yok ;)
Kullanıcı avatarı
netqolik
Bit
Bit

Mesaj gönderen netqolik »

ARastırılması gereken bir konu...
Kullanıcı avatarı
Sawyer
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen Sawyer »

Sagol hocam cidden çOk isime yaradı...Saygılarımla @raconcu