Intelden fiyat indirimi

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12499 kez

Intelden fiyat indirimi

Mesaj gönderen velociraptor »

İslemci devi Intel fiyat indirimlerine doymuyor.Bildiginiz gibi Intel yılın 3. çeyregine hızlı girmeyi planlıyor. Zira firmanın önündeki öncelikli hedef, Temmuz ayı içerisinde "Conroe Refresh" olarak ta bilinen 1333MHz fsb'ye sahip yeni Core 2 islemcilerini piyasaya sürebilmek. Yeni islemcilerinin yanı sıra Intel en büyük rakibi AMD'nin yine aynı dönem içerisinde yavas yavas lanse etmeye baslayacagı yeni nesil K10 mikroislemci mimarisini esas alan Phenıom islemcilerinin karsılama törenine de cebinde yeni fiyat indirimleri ile gitmeyi planlıyor. simdi detaylar.
Bildiginiz gibi AMD güncel islemcileri ile performans anlamında Intel'in Core 2 islemcilerinin gerisinde bile olsa firma 9 Nisan'da yaptıgı indirimler ile rakibi karsısında yeniden rekabetçi bir konuma gelmeyi basarmıs özellikle giris seviyesinde son derece uyugun fiyata çekerek çift çekirdekli islemcilerini 690G yonga setine sahip anakartlar ile bulusturarak özellikle bütçesi dar kullanıcılara uygun fiyata ideal performansı vaat etmeyi basarmıstı. AMD'nin 9 Nisan indirimlerine Intel'den cevap olarak oranları %50'yi bulan 22 Nisan indirimleri geldi fakat Intel'in rakip AMD'yi köseye sıkısıtrma planın gün yüzüne çıkan son adımına göre, firma özellikle 4 çekirdekli islemcilerinin fiyatlarını daha da asagı çekmeyi planlıyor. Intel'in gözüne kestirdigi islemcisi ise Core 2 Quad 6600 (2.4GHz / 4MB L2 x2 / 1066MHzFSB). suan yurt dısında yaklasık 530$'lık fiyat etiketi üzerinden satılan bu islemcinin fiyatı 22 Temmuz indirimi ile 266$ seviyesine düsecek.

Resim

22 Temmuz indirimi ile beraber fiyatı düsecek olan Core 2 Quad 6600 islemcisinin yerini ise aynı fiyat seviyesinde Core 2 Quad Q6700 alacak ve 530$ seviyesinde kullanıcılar ile bulusacak. Sektör içinde yer alan uzmanlar Intel'in 4 çekirdekli islemcilerinde yasanması muhtemel fiyat indirimlerine yönelik operasyona firmanın atması gereken bir adım gözüyle bakıyorlar zira AMD'nin dogal 4 çekirdege sahip yeni nesil islemcileri hem fiyat hemde performans anlamında her ne kadar gecikmis te olsalar pazara son derece iddialı giris yapabileceklerini belirtiliyor. Intel'in çift çekirdekli Core 2 E6000 serisi islemcilerinin fiyatlarında ise en azından 22 Temmuz indirimlerine yönelik olarak simdilik bir degisme gözlenmiyor ama Core 2 Duo E4400 islemcisinin fiyatının 22 Temmuz ile birlikte 113$'a düsecegi ifade ediliyor.
Çift çekirdekli Core 2 E6000 serisi islemcilerinde her ne kadar fiyat indirimi simdilik gözlenmese de, Intel aynı periyot içerisinde piyasa sürecegi 1333MHz fsb'ye sahip yeni islemcileri ile fiyat konusunda E6000 serisine göre çok daha rekabetçi olacak gibi. Bu arada aynı tarihte E4000 ailesine de yeni bir üye olarak Core 2 Duo E4500 katılacak. Bu islemci 2.2GHz'lik saat hızı, 2MB seviye 2 ön bellegi ve 800MHz fsb hızıyla 133$'lık fiyat etiketine sahip olacak ve fiyatı düsen E4400 islemcisinin yerini alacak.
Anlasılan Intel rakibi AMD'yi yeni nesil islemcilerini piyasaya sürmeden önce hem fiyat hemde yeni model anlamında iyice köseye sıkıstırmaya çalısacak. AMD'nin yeni nesil islemcilerinin pazarda yaratacagi dalga nasıl olacak açıkçası simdiden merak konusu.

ALINTIDIR....
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Re: Intelden fiyat indirimi

Mesaj gönderen Kripteks® »

güzel ibr haber su listenin en üstünde ki islemciyi almak nasip olu insallah hos biz alana dek ohooo neler çıkar..
Kullanıcı avatarı
nemesis_35
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen nemesis_35 »

güzel haber ama ben yinede amd kullanmayı tercih ederim
Kullanıcı avatarı
PeeRLeeSS
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen PeeRLeeSS »

nemesis_35 yazdı:güzel haber ama ben yinede amd kullanmayı tercih ederim
sana bir soru islemcin düsük geldi ve degistirmek istiyorsun ne yapmalısın ?
Kullanıcı avatarı
nemesis_35
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen nemesis_35 »

intelmi almalıyım?
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

nemesis_35 yazdı:intelmi almalıyım?

ee heralde tanımam üzerine cpu....
Kullanıcı avatarı
PeeRLeeSS
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen PeeRLeeSS »

ben markaya bakmam süreklilige önem veririm..

amd her çıkarttıgı islemcide yeni bir socket ortaya çıkardı..

ama intel 775 pin i bir çıkarttı onda sonra baska birtane çıkartmadı yani senin 775 pinli celeron un var al P4 3.0 sana hiçbirsey degistirmeyip sadece islemci degistirerek yükseltme oldu..

ben geçen sene intelin anakartını aldım D945 PLNR P4 2.8 islemcisi var simdi istesem 155 ytlye bana gelisi 135 ytl ye bir islemci alırım intel D 3.0 sana dual islemci ama amd de öle degil..