
Google’ın canlı kameralarla internette baslattıgı yeni servisi olay çıkardı. Seks shopa girerken görüntülenen adam dava açtı.
Dünyanın en büyük teknoloji sirketlerinden Google’ın önceki gün hizmete soktugu harita servisi Amerika’da olay yarattı. ABD sokaklarında daha önceden çekilen görüntüler esliginde dolasma olanagı sunan serviste, sokaklarda insanların yüzlerinin, arabaların plakalarının gözükmesi ortalıgı karıstırdı. Programı deneyen kisiler, striptiz klübüne girenleri, seks shop’lardan alısveris yapanları, ev önüne park edilen araçların plakalarını bile görünce “özel hayat” tartısması alevlendi.
Ailesine sigarayı bıraktıgını söyleyen ancak Google’ın haritasında sirketinin önünde sigara içerken görüntülenen bir Amerikalı bu yeni hizmetin kendisini çok kızdırdıgını söyledi. Google’a binlerce dava açılabilecegi belirtilince sirket geri adım attı. Google’dan yapılan açıklamada, “Görüntülerden rahatsız olan varsa hemen bize iletsin kaldıralım” ifadesi kullanıldı. Benzer biz hizmet veren Microsoft ise Google’a satasmaktan geri kalmadı: “Biz de aynı teknolojiye sahibiz ama insanların özel hayatına bu kadar müdahale eden bir hizmeti vermeyi düsünmüyoruz.”
Hurriyet