Apple, isletim sistemi Mac OS X için 20'ye yakın yama içeren genis bir güvenlik güncellemesi yayınladı. Bu güncelleme ile 2007 içindeki güncelleme sayısı dörde ulastı.
Apple, persembe günü yayınladıgı genis güvenlik güncellemesi ile 20'ye yakın Mac OS X açıgını yamadı. Güvenlik güncellemesi ile aralarında Airport sürücü yazılımı, Help Viewer ve Installer uygulamalarından kaynaklanan açıkların da bulundugu Mac OS X servis ve bilesenlerine yama yapıldı.
Apple, yama yapılan açıklardan bazılarının "kritik" açık kategorisinde bulundugunu ve sistemin çökmesi ile saldırganların yetkileri olmayan program çalıstırmalarına neden olabilecegi açıklamasını yaptı. sirket, tüm isletim sistemi kullanıcılarına, internet sitesinde 2007-04 kodu ile yayınladıgı güncellemeyi indirmesini tavsiye ediyor.
Apple ayrıca yaptıgı güvenlik güncellemelerinin aralıgı konusunda geçen seneye oranla daha hızlıhale gelmis durumda. İsletim sisteminin güvenligi ile tanınan Apple, geçen sene tüm yıl boyunca sekiz güncelleme yayınlamısken bu sayı 2007 yılının bu dönemine kadar her ay bir, toplamda da dört güncelleme olarak gerçeklesti.
Alıntıdır
Saygılarımla