Pijamalı HACKER(KV Pusu Tamer)

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Pijamalı HACKER(KV Pusu Tamer)

Mesaj gönderen Kripteks® »

O, Türkiye’nin ilk hacker’ı. Sanal alemin ZORRO'su. En karmasık sistemlere rahatça giriyor. Çıkarken de imzasını atıyor: TAMER sAHİN

Adı: Tamer sahin
Dogum yılı: 1981
Meslegi: Sistem güvenligi uzmanı
Hobisi: Hackerlık
Egitimi: İzmir Atatürk Ticaret Lisesi mezunu
Bildigi diller: İnternet İngilizcesi
Kazancı: İs basına 3500 dolar yani 2 milyar 300 milyon lira
Hack’ledigi yerler: Superonline, Osmanlı Bankası, Comtax ve devlet adına ünlü bir tarikatın sitesi.

Resim

Osmanlı Bankası’nı hack ederek adını duyuran Tamer sahin’le, İzmir’de görüstük.
Üstünde pijamasıyla sabahlara kadar internette gezerek, büyük holdinglerin bilgisayar sitelerindeki güvenlik açıklarını bulan sahin’in potansiyelini, her parlak zekayı oldugu gibi, yine Amerikalılar kaptı.
sahin, Amerika’dan gelen is teklifini kabul ettigini, yaklasık dört ay sonra sistem güvenligi uzmanı olarak çalısmak üzere bu ülkeye gidecegini söyledi. sahin, Türkiye’den Amerika’nın New Jersey eyaletine tasınacak olan ABD’lilerin satın aldıgı Agis firması ile beraber çalısacak.
sahin, normalde büyük firmaların bilgisayar sistemlerini güvenlik açıklarını bulmak için anlasmalı olarak hack ediyor. Güvenlik açıklarını firmaya bildiren sahin, yaptıgı is basına 3500 dolar alıyor.

12 yasında basladı
Bilgisayarla ilk defa 12 yasında tanıstıgını söyleyen sahin, “İnternet, Türkiye’ye geldiginde sürekli sörf yapmaya basladım. Sabahlara kadar yurt dısındaki sitelere baglanıyordum. Sonra, bazı bilgisayar programlarının amaç dısı (hack) kullanılabilecegini ögrendim" diye konustu.
Bu sırada 1997 yılında mezun oldugu İzmir Atatürk Ticaret Lisesi’ndeki ögretmenleri onun tasıdıgı potansiyelin farkına varmıs olacaklar ki, bilgisayar dersi ögretmenleri dersi onun anlatmasına izin veriyordu.

Hack yüzünden kovuldu
İzmir’deki bilgisayar firmaları da sahin’in farkına vardı. Lise bittikten sonra bir firmada düzenli olarak çalısmaya baslayan sahin, üniversiteyi bir türlü kazanamadı. Zaten, lisede de pek parlak bir ögrenci degildi. sahin, bu sırada ilk ciddi ‘hack’ denemesini gerçeklestirdi:
“Superonline o dönemler Türkiye’nin en büyügüydü. Sistemlerine girdim ve kullanıcı sifrelerini aldım. Dayanamayıp imzamı da bıraktım. Benim yaptıgım anlasıldıgında o zaman çalıstıgım firma beni isten çıkardı. Ama elimdeki güç çok hosuma gitmisti. Hackleyebildigim heryeri hack etmeye basladım. Sabahlara kadar üstümde pijamamla büyük sirketlerle ugrastım. Doktoralı, milyarlarca lira maas alan adamları kızdırmak hosuma gidiyordu."

Resim

Microsoft için seminer
sahin’in adı sanal alemde yayıldı ve Microsoft’tan seminer vermesi için teklif aldı. sahin bundan sonraki gelismeleri söyle anlatıyor:
“Microsoft için sistem güvenligi üzerine İstanbul’da bir seminer verdim. Orada sistemlerine imzamı bıraktıgım için kim oldugumu bilen bazı kurbanlarımla tanıstım. Bir tanesi beni tebrik etti. Sonra bu isi para için yapma fikri dogdu. Çok sayıda firmanın sistemlerini hack ederek, aldıgım kritik bilgilerin kopyalarını onlara eposta ile yolladım. Çogu benimle çalısmaya karar verdi. Tarifem is basına 3500 dolar. Bunu bir yıldır yapıyorum. Müsterilerimin çogu finans sirketleri. Osmanlı olayından sonra aldıgım bilgileri internette yayımlamayacagıma ve basına vermeyecegime dair belge imzalamamı isteyen e - postalar aldım."
Kendisinde çok sayıda firmaya ait kritik bilginin bulundugunu iddia eden sahin, “Bu bilgileri ne yapacagı" sorusuna su yanıtı verdi:
“Bir gün hayattan ümidimi kesersem bu bilgileri internette yayımlayacagım. Amacım Türkiye’de sistem güvenligi olgusunu yerlestirmek. Bu konuda hiç bir ciddi çalısma yapılmıyor. Sadece bu alanda çalısan firmaların kurulmasını istiyorum. Bu isi gerçekten severek yapan insanların olmasını istiyorum. Yoksa öyle milyarlık maas alıp, 9’dan 5’e çalısanlarla bu is olmaz. Bu bir sanattır."

Pijamalı hacker

Polis’te gerçek alemi gördü
Tamer sahin çok sayıda ‘icraatına’ ragmen adını ilk defa Superonline’ı hack ederek duyurdu. sahin, nasıl yakalandıgını söyle anlattı:
“Türkiye’nin en büyük internet servis saglayıcısı oldugu için Superonline’ı hack etmeyi kafaya taktım. Bir hafta boyunca ise gitmeyerek, sabahlara kadar Superonline’ın sistemiyle ugrastım. Cebimde 1.5 milyon parayla yüz milyon dolarlık büyük bir grupla ugrasmak hosuma gitti. Sonunda bir gün telefon çaldı. Telefondaki ses Superonline’dan aradıgını söyledi. ‘Benim kim oldugumu biliyor musun?’ diye sordu. ‘Hayır’ deyince de ‘Yakında ögrenirsin’ deyip telefonu suratıma kapattı. Sonunda bir gün kapı çaldı ve iki sivil polis geldi.

Akıllı çocuk
Polisler annemi yatıstırmaya çalıstı. ‘Hanımefendi korkmayın, oglunuz çok akıllı bir çocuk. Sadece biraz sohbet edecegiz’ dediler. Sonra bana dönüp, ‘Bilgisayarını topla gidiyoruz’ dediler. Çevik Kuvvet binasına götürüldüm. Orada bir polis bana ‘Aferin oglum, adamları dagıtmıssın’ dedi.
Bir baskası da ruleti çok sevdigini, masa için bir düzenek yapıp yapamayacagımı sordu. Tabii ki öyle birsey yapamazdım. Sonra ifadeyi imzalayıp savcılıga götürüldüm. Savcıyı görmedim bile... Birseyler imzalatıp bıraktılar.
Sosyal bir insan olmadıgım için sanal alemden tam anlamıyla ilk dısarıya çıkısımı orada yaptım."

Tarikatı ‘hack’ladım
Hiç devletten is teklifi alıp almadıgını sordugumuz sahin, “Bir defasında bir yerden rica ettiler. Almanya’da faaliyet gösteren bir tarikatın sitesini kilitledim" diye konustu. sahin bazı devlet kuruluslarının sistemlerine de girdigini ama kayde deger birsey bulamadıgını iddia etti.

Kimseye ögretmem
Bildiklerini kimseye ögretmemekte kararlı oldugunu vurgulayan sahin, buna basından geçen bir olayın neden oldugunu söyledi:
“Bir arkadasıma kredi kartı sifrelerini nasıl çalacagını ögrettim. O da çaldıgı sifrelerle yurt dısındaki eticaret sitelerine siparis vermeye basladı. Fakat, ipin ucunu kaçırdı. Bir gün Amerika’dan pardesü siparisi vermis. sirkette kredi kartının gerçek sahibini “Elimizde A modeli kalmadı da B modeli ister misiniz’ diye sormak için aramıs. Sonuçta olay ortaya çıktı ve arkadasım hapse girdi."

Ünlü, uçuk hackerlar
Tamer sahin’in ünlü meslektaslarından bazıları sunlar:
Kevin Mitnick: Amerika’nın en büyük sirketlerinden gizli bilgileri çaldı. FBI, onu yakalayabilmek için üç yıl boyunca insan avı düzenledi. Sonunda yakalandı ve 4 yıl yattı.
Mojo: O da Tamer sahin gibi sistem güvenligi üzerine çalısıyor. En son Microsoft Amerika için güvenlik üzerine bir seminer verdi. Bütün sirketlerin pesinde oldugu bir isim.

Milliyet Gazetesinin 11.13.2001 tarihli haberinden alıntıdır.
Bu eski haberi buraya koymamdaki amaç Kurtlar Vadisi Pusu Dizisindeki 'TAMER' karakterinin bu adamla birebir örtüsmesidir.

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

Helal olsun walla adama.Daha ne diyim.Bravo!!! Ahh keske bende öyle bilgiye sahip olsam diyom ama.... :D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12465 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

bilgi ne yazikki türkce olarak yok , ama yabanci dilde istersen , bu genc arkadas gibi gir internete saatlerce arastir , bulduklarin tüylerini diken diken eder , mesela wlan in en güvenlisini 20 sn de hacklemek gibi , Ama benim ilgi alanim disinda
Kullanıcı avatarı
daddy_cool
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen daddy_cool »

Adminim öyledir de hepsi zaman istiyor.Yoksa ögrenilmeyecek diye bisey yok.