arkadaslar normalde google da geçmiste yapılan aramaları shift-del ile silebiliyoruz ama toolbarda yapılan aramaları silinmiyor. toolbar daki geçmis aramaları nasıl silebilirim.
Araçlar \ İnternet seçenekleri \İçerik =Otomatik tanımlama daki Formları sil deneyebilirisniz..,
,ayrıca formlar tıkını kaldırınız bu sefer google her seferinde silmekten kurtulursunuz
arkadaslar normalde google da geçmiste yapılan aramaları shift-del ile silebiliyoruz ama toolbarda yapılan aramaları silinmiyor. toolbar daki geçmis aramaları nasıl silebilirim.
tesekkürler.
Alakasi yok sen firefoxu ac dikkat ettiysen sen kucuk arama cubuguna yazmissin "a" yaz aramana gerek kalmadan o sana yakin kelimeleri gosterir"amozon,aola...". Yani bunu silemezsin bende oraya is yazsam sende cikanlarin aynisi bendede cikar!!Bu senin girdigin sitelerin cerezleri degildir googlenin kolaylk larindan biridir.
Arkadas eger otomatik tamamalma özelliginden bahsediyosa bunu silemezsiniz.Aynen imran ın da dedigi gibi bu google nin arama yaparken sagladıgı kolaylıklardan biridir.
Ama eger senin yaptıgın aramaların geçmisini silmekten bahsediyosan yukarıda yazılanları dene.
galiba google ın sagladıgı kolaylık dedigniz gibi. daha önce yapılmıs aramaları orda tutmak ve silinmesine izin vermemek. yani izin vermiyor galiba hiç bi yerden silinmedigine göre.
aslında bu benim bi müsterinin makinasında. toolbar lara sinir olan biri olarak kaldır köküyle kurtul dedim ama yok bana kolaylık saglıyor hosuma gidiyor diyor. artık ne aradıysa orda bi yandan da arama geçmisini silmek istiyor. neyse baska bi yöntem önerebilecek misiniz.?
Ozaman söyle yapsin kaldirsin google toolbari ve tüm gecmisi sildikten sonra yeniden yüklesin
Bu arada hayatta herhangi bir toolbar kullanmisligim yoktur kullanacagimin da sanmiyorum
Google Toolbar'ın arama satırında çıkanlar sizin önceden aradıklarınız degil, benzer terimlerdir. Yani sizi, kelimenin tamamını yazmak zorunda bırakmaz.
Örnegin o satıra bir cn yazın ve çıkan sonuçları bir görün.
Eminim ki çıkanların pek çogunu hiç aramadınız..
JaCKSoN hayır daha önce aradıklarımızı tutuyor galiba. çünkü benim verdigim resme bakarsan görürsün. daha önceki aramalar orda. neyse artık çaresi yok dicez.
bu arada toolbarlarla ilgili küçük bi not (biliyosunuzdur mutlaka ama bilmeyenlere); ie üzerinde türkçe karakterlerin görünmemesine yol açabiliyor toolbarlar.
Hangi versiyonu kullanıyorsunuz bilmiyorum fakat söyle yapmayı deneyin:
Önceden arama yaptıgınız bir kelime girin. Ve asagıdaki gibi çıkarsa "Geçmisi Sil" e tıklayın:
Eger kırmızı yuvarlak içine alarak gösterdigim menü sizde çıkmıyorsa http://toolbar.google.com adresinden yeni versiyonu yükleyin.