YouTube'un oyun versiyonu

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Mu®aT
Kilobyte4
Kilobyte4

YouTube'un oyun versiyonu

Mesaj gönderen Mu®aT »

Resim
YouTube, su anda internetteki en popüler video paylasım sitesi. Yeni ekonominin son dönemde parlayan yıldızı. Üç genç tarafından subat 2005’te kuruldu. 100 milyonu askın video klip bulunuyor, aylık ziyaretçi sayısı 20 milyonu asıyor. Kasım 2006’da Google, 1.65 milyar dolara siteyi satın aldı.
Bu arada YouTube’un basarısı yüzlerce siteye örnek oldu. Teknolojinin dev isimleri benzer içerikte siteler tasarladılar.
Ama bu girisimlerin ortak yönü hep 'video’ oldugundan, YouTube’a alternatif olmayı basaramadılar. Hatta, Google’ın YouTube’u satın almasının altında da bu sebep yatıyor.

2 bin 500 dolar ödül

YouTube’u içerik olarak degil ama sistem olarak örnek alan bir diger site ise yavas adımlarla da olsa yeni ekonomide adını duyurmaya basladı. Bu kez video dosyaları degil, oyunlar paylasılıyor. Sitenin adı 'kongregate.com’.
Geçen yılın haziran ayında girisimin hayata geçirilmesi için 1 milyon dolar risk sermayesi bulundu. 2007’nin ocak ayıyla birlikte de site faal hale geldi.

Kongregate.com, bilgisayar oyunlarının ve oyuncularının bulusma noktası. İçerikte yer alan tüm oyunları oynamak ücretsiz. Bütün oyunlar online olarak oynanabiliyor. Kullanıcılan gelistirdikleri oyunları siteye yüklüyor, böylelikle baskalarının da bu oyunlardan yararlanması saglanıyor.

Site aynen YouTube’da oldugu gibi, baskalarının sagladıgı içerikten beslenen bir isleyise sahip. Ancak YouTube’a göre önemli bir farklılıgı var. Bu da siteye oyun yükleyenlerin elde edilen gelirden pay alabiliyor olması. En çok ilgi gören oyunlara aylık 2 bin 500 dolara varan ödül veriliyor. Ayrıca popüler oyunlar reklam gelirinden günlük olarak pay alıyor.

Sistemde 300 oyun var

su anda sitede 300’ü askın oyun var. Çogu basit özelliklere sahip olsa da en azından 100’e yakını içerik ve tasarım olarak güçlü. Sitedeki en popüler oyun su anda 'The Fancy Pants Adventures’.
Oyunun gelistiricisi 21 yasında bir ögrenci, Brad Borne. Bu ay 2 bin 500 dolarlık ödüle en yakın isim olan Borne, birkaç aydır reklam gelirinden günlük 2 dolar pay aldıgını söylüyor. Borne, sitenin daha da popüler olmasıyla birlikte gelirinin oldukça üst seviyeye çıkma beklentisini tasıyor.

Oyun gelistirme platformu

Sitede oyun sırasında kullanıcıların karsılıklı olarak mesajlasması mümkün. Bunun yanı sıra kongremate’deki forum bölümünde oyun gelistiriciler karsılıklı olarak belirli konular üzerinde tartısabiliyor.
Oyunlar hakkında kullanıcı yorumları için özel bölüm de bulunuyor. Böylelikle farklı kullanıcıların birçok oyun hakkında yeni fikirler öne sürebilmesi ve oyundaki hataların hızla düzeltilebilmesi hedefleniyor.

İki kardesin projesi

Kongregate.com’un kurucuları iki kardes. Oyun üreticisi Electronic Arts’ta teknik islerle ugrasan Jim Greer, böylesine bir projeye atılmak istediginde Silikon Vadisi’ndeki yatırımcılarla görüsme yapar. Greer, YouTube’a farklı bir alternatif olmak için tasarlanan ve kullanıcılarla gelir paylasımı modelini içeren bu sistem için yatırımcılardan 1 milyon dolar bulmayı basarır. Ardından da kız kardesi Emily ile birlikte ise soyunur.
Kısa sürede sitenin yazılım ve tasarım mimarisini tamamlayan ikili, 2007 yılıyla birlikte siteyi hayata geçirir.

Kaynak : milliyet.com.tr
Kullanıcı avatarı
nemesis_35
Kilobyte2
Kilobyte2

Mesaj gönderen nemesis_35 »

bendemi site kurasam ne çok karlı bir ise benziyor
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21692 kez

Re: YouTube'un oyun versiyonu

Mesaj gönderen velociraptor »

janissary yazdı:'kongregate.com’.
Geçen yılın haziran ayında girisimin hayata geçirilmesi için 1 milyon dolar risk sermayesi bulundu. 2007’nin ocak ayıyla birlikte de site faal hale geldi.
Ben de 1 Milyon $ risk sermayesi bulmus olsaydim su an sordum.com un en az 1 milyon üyesi olmus olacagi gibi tv reklamlarinda yeralan ve herkesin tanidigi bir site haline gilirdi , kisacasi nekadar ekmek okadar köfte , :wink:
Kullanıcı avatarı
Kripteks®
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen Kripteks® »

ahh adminim ahh hayali bile güzel düsünsenize kurtlar vadisi oynuyor alltta sürekli xp speed in resmi sitesi sordum.com geçiyor reklamlarda filan var sonra sloganalrımız olurdu köse yazarları tanıtımı gibi güçlü kadro kaliteli paylasım filan

ahh ahh xp speed i bile para ile download a sunardınız

hos bu isleri para ile yapmadıgınızı biliyorum yanlıs anlamayın da lafın gelisi yani
Kullanıcı avatarı
Mu®aT
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen Mu®aT »

Ben de 1 Milyon $ risk sermayesi bulmus olsaydim su an sordum.com un en az 1 milyon üyesi olmus olacagi gibi tv reklamlarinda yeralan ve herkesin tanidigi bir site haline gilirdi , kisacasi nekadar ekmek okadar köfte , :wink:
evet haklısınız yok öyle 3 kurusa 5 köfte..
ahh ahh keske 1 milyon üyesi olsa..

su an çevrimiçi olanlar toplam 500.000 kisi :D :D :D
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

Saçma sapan mesajlar tarafımdan silinmis, oktus_89 forumdan uzaklastırılmıstır..

Kolay gelsin..

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön