xp aktifleştirme sorunu.

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
mayende
Byte3
Byte3

xp aktifleştirme sorunu.

Mesaj gönderen mayende »

bilgisayara yeni format attım, sp1-2 yükledim. etkinlestirme penceresinde internet üzerinde etkinlestirmeye çalısırken asagıdaki uyarı geldi:

kayıtlarımıza göre bu ürün anahtarıyla windows'u etkinlestirme sayınız asılmıs. baska bir ürün anahtarı girip yeniden dene'yi tıklayın. 25 karakterli ürün anahtarı bilgisayarınıza yapıstırılmıs özgünlük belgenizde veya windows belgelerinde bulunabilir.

kullandıgım windows cd'si bilgisayar ile verilen orijinal cd. yani bunun demek istedigi bir cddaha mı almak zorunda bırakıyor?
Kullanıcı avatarı
Mighty Mouse
Kilobyte1
Kilobyte1

Mesaj gönderen Mighty Mouse »

Bu basınıza gelen çok ilginç birsey,windowsun orjinal cd si ile birden çok bilgisayara kurulum yapabilirsiniz,belliki bunun bir sayı sınırı var e bir sekilde bu sınır asılmıs
simdi sizin yapabileceginiz 2 seçenek var,birincisi bilgisayarınızı aldıgınız yer aracılıgı ile irtibata girin ve cd key inizin çalındıgını belirtip yeni cd key talep edin veya baska bir cd key ile kurulumunuzu yapıp bilgisayarınızı bununla kullanmaya devam edin
Kullanıcı avatarı
PeeRLeeSS
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen PeeRLeeSS »

mighty e katılıyorum

orjinal cd ile ben 2 haftada en asagı 50 makinaya win kurdum ama hepsini aktif etmek zorunda kaldım ilacını forumda bulabilirsin :wink: seninki orjinal ise her format attıgında tekrar etkinlestirmelisin baslat + programlar + donatılar + sistem araçları + windows etkinlestirme orda telle etkinlestirmek istiyorumde mikrosoftu ara ordaki numarayı ver sana numara okuyacak oraya gir bilgisayarın legal olur..
Kullanıcı avatarı
mayende
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen mayende »

böyle birseyi daha önce kimseden duymamıstım. yani orijinal cd'nin elinde kalma olayı :? demek ki belirli bir cd'key ile sınırlı sayıda etkinlestirme izini veriyormus. bilseydim format hakkımı bu kadar bol kullanmazdım :cry:
Kullanıcı avatarı
mayende
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen mayende »

ACiLSeRViS yazdı:mighty e katılıyorum

orda telle etkinlestirmek istiyorumde mikrosoftu ara ordaki numarayı ver sana numara okuyacak oraya gir bilgisayarın legal olur..
telefon ile de denedim. orada 8grupluk 6basamaklı sayı grubu üretiyor, bu numarayı tel ile tusladıgım zaman tel'in öbür ucundaki makinada bana aynı seyi söylüyor.
Kullanıcı avatarı
mayende
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen mayende »

arkadaslar henüz xp'yi aktiflestirmedim. güncellemeleri yüklerken bir sihirbaz çıktı karsıma. "yazılım güncellestirme yükleme sihirbazı" diye. bu ne ise yarar? yüklesem ne olur yüklemesem ne olur? ayrıca, halihazırda xp'yi aktiflestirmedigim için bu xp legal'mi illegal'mi muamelesimi görür?
Kullanıcı avatarı
PeeRLeeSS
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen PeeRLeeSS »

orjinal cd den kurduysan 30 günlük deneme sürümüdür ama sifreyi kullanırken kendi keyini girmediysen baska key girdiysen illegaldir :)

bu alaralar bende kafayı bu iste bozdugum için biraz bilgi sahibiyim..

eger orjinal cd den kurup kendi keyini yazdıysan lisansı almalısın.

sanki bir parlama oldu bir sn :) :idea: lamba yandı :)

sen bir bana sölede ölce yazim yazacaklarımı :) baslatta windows etkinlestirme varmı ? varsa tıklayınca ne diyor...
Kullanıcı avatarı
mayende
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen mayende »

simdi söyle ki,

bugün pc'ye format attım, 4 sene önce almıs oldugum laptop ile bana verilen orijinal cd ile kuruyorum windows'u herhangi bir sorun yasamadım. ne online aktiflestirmede ne de tel ile aktiflestirmede. bugün online aktiflestireyim dedim konunun basındaki yazı çıktı karsıma. tel ile denedim aynı sorun. sp1 ve sp2'yi cd ile yükledikten sonra otomatik güncellestirmeleri almaya basladım (sp1-2'den sonra) ancak halihazırda aktiflestirilmis degildi. güncellestirmelerin yüklendikten sonra ise "yazılım güncellestirme yükleme sihirbazı" diye bir yazılım kurulumu çıktı (halihazırda -ileri-'yi tıklamamı bekliyo :) ) sanırım tüm güncellemeleri aldım. tekrardan baslatmadan anlayamayacagım galiba.

orijinal cd'den kurulum yaptım, ve laptop'un altındaki "certificate of authencity" deki cd-key'i kullanıyorum. (herzamanki gibi ama ilk kez bugün yaptı iste bu problemi)

baslat'ta etkinlestirme çıkmıyo, sag alt kösede çıkıyo, etkinlestirmek isteyincede konunun basındaki yazıyı veriyo bana, ve yeni bir cd-key gir diyo.
uçs
Petabyte4
Petabyte4

Mesaj gönderen uçs »

Biraz uzun ama,yeni bastan format atıp,hiç bir update yapmadan(SP-1,2)dahil etkinlstirmeyi öyle dene.Benim ki bir düsünce... :!:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9357 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Microsoftun salak 10 defadan fazla kullanilamaz kuralina takilmissin , telefonla microsoftu arayip durumu anlat ya key i acacaklardir yada yeni key verceklerdir , vermezlerse biz gerekeni yapariz (kisacasi önce yasal yolu deneyelim)
Kullanıcı avatarı
mayende
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen mayende »

ok tesekkür edrim yarın ilk isim arayıp yeni key almak olacak. eger ise yaramazsa tekrar yardım istiycem.
Kullanıcı avatarı
mayende
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen mayende »

bugün microsoft'u aradım, önce tlf ile otomatik etkinlestirme olayı karsımda. yine kabul etmedi. daha sonra operatöre baglandım. aynı yükleme numaralarını ona okudum, ve bana etkinlestirme numaralrını verdi. ve nihayet etkinlestirebildim. internettn ve tlf ile otomatik olarak etkinlestirme sayısını asmısım, bundan sonraki etkinlestirmeler bu sekilde operator vasıtasıyla oacakmıs. konu ile ilgili açıklama istedim ama hanımefendi "bu konuda sizin adınıza sikayet kartı doldurmaktan baska birsey elimden gelmez" dedi. elimefırsat geçmisken sikayet ettigimi söyledim bende. nihayet simdilik sorun çözüldü. ilgilenen arkadaslara tesekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
N2O
Megabyte2
Megabyte2

.

Mesaj gönderen N2O »

e reset 5 programı ile etkinlestirebilirdin