Windows Xp nin anlami=?

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9996 kez

Windows Xp nin anlami=?

Mesaj gönderen velociraptor »

Sanirim eski forumda vardi burada bulamadim varsada sileriz: Microsoft, 2001 yilinda piyasaya cikardigi isletim sistemine ingilizce'de "deneyim" anlamina gelen "experience"in kisaltmasi olarak lanse ettigi "XP" adini verdi. Windows XP'deki "xp" aslinda incillerin de kaleme alindigi dil olan Eski Yunanca da Christ'in, yani Mesih'in kisaltmasi. "Windows xp" kullanicilari olarak hepimiz, adinda Mesih olan bir isletim sistemindeyiz yani. HIRiSTiYANLIgIN SEMBOLLERiNDEN Eski Yunanca'da "x" harfi "khi", "ro" olarak okuna "p" harfi ise "re" sesine tekabül eder. "XP" böylece, Yunanca'da "khristos" seklinde yazilan Mesih'in kisaltmasi, giderek de sembolü olarak kullanilmistir. Dogu Roma bu kisaltmayi, Hiristiyanligi benimsemesiyle birlikte sembol olarak kullanmaya baslamis bundan bir hac modeli olan "khi ro haci"ni cikartmistir. MiCROSOFT DA BiGANE KALMAMIs! öyle anlasiliyor ki Microsoft 2000'li yillarin Hiristiyan alemi üzerinde olusturdugu etkinin disinda kalmamis, son isletim sistemi modeline Hazreti isa'yi kasteden "Mesih" adini takmis. Microsoft'un bu tutumu, Hollywood'da esen rüzgarla da paralel, cünkü Hollywood da 2000'li yillara birer Mesih hikayesi olan Matrix, Yesil Yol ve birer Kiyamet senaryosu niteligindeki Armagedon, Yarindan Sonra, Derin Darbe gibi filmler yapti. "HAcLI SEFERi"NE WiNDOWS DA KATILDI Aslinda, 2000'li yillar Bati'da Hiristiyanligin etkin konumunu baska vesilelerle de gösterdi. 11 Eylül 2001'deki saldirilarin ardindan ABD baskani Bush bir Hacli Seferine cikm atan söz etti ve pesinden Afganistan ile Irak'in isgali geldi. O zaman dehsetle fark ettik ki "hacli seferi" düsüncesi Bati'da canliligini zaten hic kaybetmemis: futbol takimlarindan lokantalara, otellerden marketlere pek cok kurumun adindaki "crusade" ("hacli seferi") ibaresinde yasamakta. öyle ki, ABD'de siyaseti belirleyecek bir konumu ele gecirecek güce erismis. Microsoft gibi, Amerikan ve dünya ekonomisinin bir devinin de bu "hacli ruhunun" kiyisinda kalmayacagini, onu sahiplenecegini düsünmek akla aykiri degil.
ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
LOST
Kıdemli üye
Kıdemli üye

Mesaj gönderen LOST »

vay canina adamlar nerelerden nerelere varip ne amaclar guduyor pes valla tabi haber dogruysa :)