Xp Pro lu bir yerel agda kullanici kisitlamalari

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 12655 kez

Xp Pro lu bir yerel agda kullanici kisitlamalari

Mesaj gönderen velociraptor »

Soru:
Workgroup olarak yapilandirilmis yerel agda XP Professional kurulu bir bilgisayarim var ve bu bilgisayardaki NTFS dosya sistemi kullanilarak formatlanmis bölümlerde olusturdugum dizinlere, sadece bazi kullanicilarin erismesini istiyorum. Ayrica erisim haklarini da özellestirmek istiyorum. Bunu sunucu istemci düzeyli sistemde yapabildigim halde, workgroup ortaminda XP Proffessional kurulu makinemde yapamiyorum. Acaba yapmak istedigimizin imkani yok mu ya da yanlis mi yapiyoruzü

cözüm:
Kullanici bazli kisitlamalar icin öncelikle, baglanti gerceklestiren kullanicilarin sizin bilgisayarinizda tanimlanmis gecerli bir kullanici hesabini kullanarak bilgisayariniza baglanmalari gerekir. Aksi takdirde kullanici bazli kisitlamalari gerceklestiremezsiniz. Eger workgroup ortaminda paylastirdiginiz klasörlere kullanici bazli kisitlamalar uygulamak istiyorsaniz, bu durumda sizin bilgisayariniza baglanacak kullanicilar icin birer yerel bilgisayar hesabi olusturmaniz gerekiyor.Bu durumda kullanicilarin da sizin bilgisayardaki paylasimlara erisirken sizin bilgisayarinizda tanimlanan kullanici hesaplarini kullanmalari sart.
ALINTIDIR
erenalp
Bit
Bit

Mesaj gönderen erenalp »

yerel olarak olusturdugunuz kullanicilari bilgisayarim-yönet-yerel kullanici ve gruplar-gruplar-power users tiklayin.ekle dedikten sonra o kullancilara gerekli kisitlamalar yapilacaktir