Acilista hangi xp diye sorsun (Cözüldü)

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 10311 kez

Acilista hangi xp diye sorsun (Cözüldü)

Mesaj gönderen velociraptor »

Soru:
Ben hd 3 e böldüm c ve d sürücülerine ayri winxp kurdum ( c deki xp yi internet ve programlar icin d deki xp yi oyunlar icin kullaniyordum) e sürücüsünü de depo olarak kullaniyorum. Oyun oynamak istedigimde bilgisayari yeniden baslatiyordum ve acilista bilgisayarima kurulu olan xp leri gösteriyor ve tercih yapmami istiyordu ("Sistem özellikleri / Gelismis / Baslangic ve kurtarma " bölümünden xp lere istedigim gibi ad vermistim karistirmamak icin). Bu isi yapmamdaki amacim belli birsüre sonra sisen (programlar,internet) windows a format cekip yeni ve taze bir windows ile calismak ve oyunlari tekrar yükleme zahmetinden kurtulmak. Dün c ye yeni windows kurdum ama d deki windowsu görmedi . simdi acilista tekrar bana c ve d deki windowslari sormasi icin ne yapmam gerekiyor . Tesekkürler.

suanda "Sistem özellikleri / Gelismis / Baslangic ve kurtarma " asagidaki sekilde . Buraya eklemeler mi yapmam lazim acabaü

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Cevap:
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

ALINTIDIR
Kullanıcı avatarı
Zaur
Megabyte4
Megabyte4
Teşekkür etti: 6 kez
İletişim:

Re: Acilista hangi xp diye sorsun (vaka)

Mesaj gönderen Zaur »

velociraptor yazdı: Cevap:
[boot loader]
timeout=30
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
Bu kodu burayamı ekliyeyim?!
Resim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 10311 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

düzenle dedikten sonra acilan alana tabiiki , yani ikinci resim , o zaten eklendiginde 1. resimdeki yere eklenecek
Kullanıcı avatarı
Zaur
Megabyte4
Megabyte4
Teşekkür etti: 6 kez
İletişim:

Mesaj gönderen Zaur »

Teşekkürler dostum sorun halloldu. :wink:

Resim