word'de tabloları nasıl yan çevirebilirim

Excel, Word, Access, Power Point programlarıyla ilgili ipuçları ve bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
hhhh
Byte3
Byte3

word'de tabloları nasıl yan çevirebilirim

Mesaj gönderen hhhh »

ustalar,
bir word belgesinde tablolarım var . tablo dikey olarak tez formatına uymuyor bu yüzden sayfayı yan çevirmem gerekiyor. yan çeviriyorum fakat bu seferde sayfa numaraları altta ortada olması gerektiği için yan çevirdiğim tabloların sayfa numaraları word e göre tablonun altında ortada ama tez formatına göre yani normal kitap gibi cilt yapıldığında sayfa numaraları alt orta yerine sağ ortaya geliyor. sayfa yapısından dik seçili iken tabloları 90 derece sola yatırsam olay çözülecek ama nasıl yapacağım bilmiyorum ? :evil:
nasıl yapılabilir?

Kullanıcı avatarı
yasarcik
Byte3
Byte3

Re: word'de tabloları nasıl yan çevirebilirim

Mesaj gönderen yasarcik »

Çevirme imkanı yok, ancak bu dünyanın sonu değil. Tabloyu hazırla, ekran görüntüsünü kopyalayarak tablo kısmını paint gibi bir programda ayır ve ayırdığın kısmı word sayfasına tekrar yapıştır. Tabii resim formatında olduğu için yatay-dikey-çapraz çevirmen mümkün.
Kullanıcı avatarı
hhhh
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen hhhh »

öyle yapıyorum ama resim dosyası olunca tabloyu düzenleme yada ufak bir hata da değiştirme imkanı olmuyor. hatta bir yöntem daha buldum önce tablo olan yan sayfaları pdf dosyasına çeviriyorum sonra oradan tabloları anlık görüntü aracı ile kopyalayıp excele yapıştrıyorum sonra orada 90 derece döndürüp oradan kopyalayıp kullanacağım word dosyasındakki dikey sayfalara yapıştırıyorum. ama biraz uzun oluyor ben daha pratik ve düzenleme yapılabilecek bir yöntem arıyorum
Kullanıcı avatarı
AmbaSSadoR
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 99 kez

Mesaj gönderen AmbaSSadoR »

office 2010 excelde bunu yapabilirsin diye biliyorum .sayfayı yazdır dediğinde kılavuz çizgileri basmıyor zaten merak etme
Kullanıcı avatarı
yasarcik
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen yasarcik »

Sorun çözüldü. Tabiiki Ambassador'un katkılarıyla...

Word sayfasını dilediğin gibi hazırla, eklemek istediğin çizelgeyi excelde hazırla. Ancak çizelgenin tamamını işaretleyerek işaretli alanda sağ tıklayıp - Hücreleri biçimlendir seç, Hizalama kartını seç, Bu kartta yönlendirme kutusunun sağ bölmesindeki "Metin---" yazısındaki kırmızı noktayı 90 derece yukarı kaldır tamam düğmesi ile kapat. Görünüm istediğin gibi olacaktır. Satır ve sütun genişliğini ayarla ve kopyalayıp word e yapıştır. İstediğin zaman wordde bulunan çizelgeye çift tıklayarak excel tablosu haline getirip değişiklik yapabilirsin...
Kullanıcı avatarı
hhhh
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen hhhh »

yok ustalar böyle değil bu şekilde metin yönü değiştirilerek tablo word de de yapılabiliyor excelde yapmaya gerek yok. benim derdim hazır yapılmış tablo ile. zira tabloyu yeniden yapacak olsam word de yaparım ama namussuz tablo çok büyük ve bir sürü verisi var :(