pascal'da 4 işlem yapan program

Programlama dilleri konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
spectacuLar
Kilobyte2
Kilobyte2
Mesajlar: 369
Kayıt: 21 Eyl 2006, 18:04
cinsiyet: Erkek

pascal'da 4 işlem yapan program

Mesaj gönderen spectacuLar »

  • uses crt;
    var
    a,b:integer;
    function top(a,b:integer):real;
    var c:integer;
    begin
    writeln('ne yapmak istiyorsunuz?');
    writeln('1.....topla');
    writeln('2.....cıkart');
    writeln('3.....carp');
    writeln('4.....bol');
    readln(c);
    if c>4 then begin writeln('yanlıs secim');readln;halt;end;
    case c of
    1: top:=a+b;
    2: top:=a-b;
    3: top:=a*b;
    4: top:=a/b;
    end;
    end;
    begin
    clrscr;
    writeln('1.sayıyı gir');readln(a);
    writeln('2.sayıyı gir');readln(b);
    writeln(top(a,b));
    readln;
    end.
hzr=spectacuLar
Kullanıcı avatarı
PeeRLeeSS
Megabyte1
Megabyte1
Mesajlar: 928
Kayıt: 15 Mar 2006, 18:12
Konum: Osmaniye
İletişim:

Mesaj gönderen PeeRLeeSS »

bu programın çalıstıgına eminsin dimi?
Dert Çekmeye mi Geldik Biz Bu Dünyaya...
Kullanıcı avatarı
ilkeryilmaz
Byte4
Byte4
Mesajlar: 163
Kayıt: 24 Mar 2007, 11:42
Konum: sakarya

Mesaj gönderen ilkeryilmaz »

su pascaldan nefret ettigim kdar hiç bir seyden nefret etmiyorum ya geçen sene derslerde vardı ben kaldımm :o bu program bana lazımdı yapamamıstım gecen sene
Kullanıcı avatarı
PeeRLeeSS
Megabyte1
Megabyte1
Mesajlar: 928
Kayıt: 15 Mar 2006, 18:12
Konum: Osmaniye
İletişim:

Mesaj gönderen PeeRLeeSS »

mavi ekranı göre göre 1 yıl heryeri mavi görür olmustuk ama genede 4 ile geçtim en sonda nota programı yapmısm yıllık ödev olarak da köpek yarıstırmıstım çok zor bir dildir ama simdi çok isime yarıyor oglu olan delphi yi kullanıyorum ve pascalın etkisi çok mantıken aynı kodları biraz faklı olsada isleyisi aynıdır sana tek bir ögüt vereyim pascalı unutma kalsanda unutma..
Dert Çekmeye mi Geldik Biz Bu Dünyaya...
Cevapla