Atatürk ile ilgili bilinmeyenler

Cumhuriyet ve Atatürk ile ilgili bilgi paylasim forumudur
Kullanıcı avatarı
casualty_russia
Byte2
Byte2

Atatürk ile ilgili bilinmeyenler

Mesaj gönderen casualty_russia »

Resim

ATATÜRK İLE İLGİLİ BİLİNMEYENLER

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün olaganüstü yasamı boyunca basından son derece ilginç ve gizemli olayların geçtigi biliniyor. Bu sayfamızda da bunların bir kısmına yer vermeye çalısacagız. Zaman içinde bunlara buldugumuz yenileri de ilave olacak. Hepsini yanyana getirdigimizde Atatürk´ün üstün sahsiyetinin yanısıra birde olaganüstü ve bilinmeyen bir yanının da oldugu gözler önüne serilmis olacak.

İLK BAs KALDIRIsI :

Atatürk, oldu olası Arapça derslerinden, yere bagdas kurarak oturmaktan ve dizleri üstünde durarak yazı yazmaktan hiç memnun degildi.Yine dizlerinin üstünde durmaktan dizlerinin agrıdıgı bir gün ayaga kalkarak dersi ayakta dinlemeye basladı.Fakat bu seferde hocası bundan memnun olmamıstı ve Atatürk´e yerine oturmasını söyledi.Atatürk ise dizlerinin agrıdıgını ve oturamayacagını söyledi. Bunun üzerine hocası sinirlenip, deliler gibi haykırarak ;
"Neee bana karsımı geliyorsun " dedi.
Atatürk bunun üzerine ;
"Evet karsı geliyorum" dedi.
Tam bu anda diger bütün çocuklarda ayaga kalkıp ;
"Evet karsı geliyoruz" diyerek aynı sözleri tekrarlayınca,hoca ne yapacagını sasırarak onlarla uzlasmak zorunda kalmıstı. Bu onun ilk bas kaldırısıydı. Liderlik vasfının ve kitleleri pesinden sürükleyen karizmasının ilk ortaya çıkısıydı.

15 YIL HÜKÜM SÜRECEKSıN...

Atatürk hakkında yapılmıs birçok kehanet vardır.Bunların en ilginci onun el falına bakan bedevinin söyledikleridir.
Mustafa Kemal arkadasları ile Bingazi´ye, Trablusgarp savasına katılmaya gidiyordu.Yolda bie bedevi´ye rastladılar.Bedevi el falına çok iyi baktıgını ve genç subaylara da isterlerse bakabilecegini söyledi.Hepsi ellerini açarak bedevinin söylediklerini dinlemeye basladı.Sıra Mustafa Kemal´e gelince, o önce baktırmak istemedi ama arkadaslarının ısrarı karsısında, sonunda o da elini bedevi´ye açtı.Bedevi ele bakar bakmaz yerinden sıçradı ve heyecan içinde ;
"Sen padisah olacaksın" dedi ve ilave etti "15 yıl hüküm süreceksin."
Genç subaylar gülüstüler ve yollarına devam ettiler.
Aradan yıllar geçti, Mustafa Kemal Türkiye Cumhuriyeti´nin Cumhurbaskanı oldu.Cumhuriyetin 14.yılında hastalandı.Karacigeri kötüye gittiginde çevresindekiler ona "Artık içme Pasam" dediler.
Atatürk onlara birzamanlar yolda rastladıkları falcı bedevi´yi hatırlattı ve gülerek ;
"Arap vaktiyle söylemisti, Bizim padisahlık nasıl olsa 15 yıl sürecek...Hesapça bu son senemizdir..."
Yıl 1938 ´di...

SECCADE ÜZERıNDEKı KEHANET

Bilindigi gibi Hint halkı Atatürk´ü ve Türk halkını yanlız bırakmamıstı.Kurtulus savasından yıllar sonra ,1929 yılında Bir hintli Mihrace Atatürk´ü Pera Palas´taki 101 No´lu odasında ziyarete gelmisti.Mihrace´nin Atatürk´ü hangi nedenle ziyaret ettigi ve adı ve ziyaret sebebi hala bilinmiyor.Mihrace´nin ziyaretindeki bir sır da getirdigi hediyede yatmaktadır.Bu hediye altın sırmalı, hint isi ipek bir seccadedir.

Seccadenin üzerinde bir samdanın asılı oldugu düz bir kemeri,her iki yanında birer güvercin bulunan bes kubbeli bir diger kemerin çevreledigi görülmektedir.Bordür de fillerden olusmaktadır.

En ilginç yer ise her iki kemerin arasında orta kısımda dal kıvrımları ve güllerin çevrimi ile olusan boslukta romen rakkamlı bir saatin bulunmasıdır ve saat ; 09.08´ i göstermektedir. Atatürk Mihracenin ziyaretinden 9 sene sonra saat 09.05 ´te vefat etmisti.

Seccade halen Pera Palas´ ta bulunmaktadır.

ATATÜRK´ÜN GELECEĞı GÖRDÜĞÜ OLAYLAR :

Atatürk 1931 yılında,2.Dünya savası´nın patlamasının yakın oldugunu söylemis ve bu konudaki düsüncelerini General McArthur´a söyle anlatmıstı.
"Versay antlasması,1.dünya savası´na yol açan nedenlerden hiçbirini ortadan kaldırmadı.Tersine rakipler arasındaki uçurumu büsbütün derinlestirdi.simdi içinde yasadıgımız barıs dönemi,sadece bir ateskesten ibarettir.Avrupa´nın gelecegi Almanya´nın alacagı tavra baglıdır."
General McArthur´a göre,savasın 1940-1945 yılları arasında çıkacagını söyleyen Atatürk,Almanya´nın ancak Amerika´nın savasa katılması ile yenilecegini ifade etmistir.
Atatürk hayatının sonlarına dogruda söyle diyordu ;
"Bir dünya savası yakındır.Bu savas sonucunda, dünyanın durumu ve dengesi bastanbasa degisecektir."
ATATÜRK, Mussolini hakkında da su görüslerini açıklamıstı ;
Mussolini bir maceraperesttir.Milletini bir uçuruma sürüklemektedir.Her tarafa saldırıyor.Bu adam yüzünden,çok sımarmıs olan bu millete dersini vermeyi çok isterdim.,lakin yakında bir küçük millet onlara layık oldugu dersi verecektir.Ve sunuda hatırlatırım ki,bir gün gelecek,Mussolini´yi kendi milleti linç edecektir."
Bu görüsleri aynen gerçeklesmistir.

ATATÜRK´ÜN RÜYASI :

Atatürk´ün bir rüyasını da Dr.Resit Galip Bey´den ögrenmekteyiz,
"Mustafa Kemal ,Ankara´ya geldikten bir süre sonra ilginç bir rüya görmüstü.Ertesi gün bana söyle anlattı. ;
"Resit Bey,rüyamda bana ´Pasam ,ınönü´den ne haber?´diye sordunuz.Bende ´vaziyet kritiktir´ cevabı verdim.´Kritik nedir? Anlamadım ki!´dediniz.Bende ´Bunun cevabını 15 dakikaya kadar veririm´ diyerek odama çekildim."
Mustafa Kemal bana bu rüyasını anlattıgında düsman henüz ızmir´e çıkmamıstı,ınönü mevkii de henüz bir önem tasımıyordu.Aradan yıllar geçti 2.ınönü savası´nın kritik günlerinden biriydi.Mustafa Kemal´in arabası Millet Meclisinin önünde durdu.Hemen yanına kosarak,telas ve endise içinde, "Pasam ,ınönü´den ne haber?" diye sordum.
Aynen su cevabı verdi ;
"vaziyet kritiktir"
O zaman ben ;
"Kritik nedir? Anlamadım ki!" dedim.
O da ;
"Sana bunun cevabını 15 dakikaya kadar veririm" dedikten sonra gülümsedi ve ;
"Hani Ankara´ya geldikten sonra bir rüya görmüsdüm,hatırladın mı?"
Hafızamı yoklayarak, rüyasını anlattım.Gülerek ;
"iste, rüya ayniyle vakidir.Ben ısmet´i tanırım,göreceksin 15 dakikaya kadar kendisinden muzafferiyet haberi alacagız."
Gerçekten de 5 dakika geçmeden bir telgraf gelmis ve 2.ınönü savası´nın da zaferle sonuçlandıgını ögrenmislerdi...

ATATÜRK´ÜN 1907´DE ÇıZDıĞı T.C. HARıTASI :

Atatürk, Kurtulus savasından çok önce, ittihatçıların Trakya´da 1907´de yaptıkları bir toplantı sırasında, bir Türkiye haritası çizmisti.Orada bulunanların anlattıklarına göre,o günkü Osmanlı devleti sınırlarıyla hiçbir ilgisi olmayan ve o zaman hiçbir anlam veremedikleri bu harita, gelecekte, yine Atatürk´ün kuracagı Türkiye Cumhuriyeti´nin haritası olacaktı.Haritada bugünkü sınırlarımıza uymayan tek bir fark vardı ;Atatürk, bizden ayrılmasına gönlünün bir türlü razı olmadıgı Kerkük´ü de Türkiye topraklarına katmıstı.

DENEME UÇUsU :

Uçakların ilk deneme ve gelisme dönemleriydi.Fransa´da yapılan bir uçak gösterisine katılan, birçok ulusun temsilcileri arasında, Osmanlı atesesi olarak Mustafa Kemal´de katılmıstı.Gösteriyi izleyenler, sırasıyla uçaga bindirilerek gezdiriliyorlardı.Sıra Mustafa Kemal´e geldiginde, gösteride bulunan ve genç atesenin komutanı olan sahıs,birden bir rahatsızlık duyarak Mustafa Kemal´in uçaga binmesine engel oldu.Öteki temsilcilerle havalanan uçak kısa bir süre sonra düstü ve içindekilerden sag kurtulan olmadı.

ATATÜRK VE "9" VE "19" Rakkamları :

Atatürk´ün hayatında "9" rakkamının kendine özgü önemli bir yeri olmustur.Örnegin Atatürk´ün dogum yılı olan 1881 rakkamı, "9" rakkamı ile birçok ilskiler göstermektedir.
1+8=9
8+1=9
18=2x9
81=9x9
18+81=99
19x99=1881
Atatürk´ün harb okuluna girdigi tarih : 1899
Vatanı kurtarmak için Samsun´a ayak bastı : 19/05/1919
Bandırma vapurunda yolcu sayısı 19 ´dur.
ıttihat ve Terakki´nin yıllık toplantısına Trablusgarp delegesi olarak katıldı : 22/09/1909
Sivas kongresinde Anadolu ve Rumeli Müdafaai Hukuk Cemiyeti Heyeti Temsiliyesini kurdu : 04/09/1919
Erzurum Mebus adaylıgını kabul etti : 19/10/1919
TBMM tarafından kendisine gazi ünvanı verildi ve Maresallige terfi ettirildi : 19/09/1921
Atatürk 19.yüzyılda 19 yıl yasamıstır.
Atatürk 19.yüzyılın bitmesine 19 yıl kala dogmustur.
Atatürk´ün ilk askeri görevi, 19.Kolordu Komutanlıgıdır.
Mustafa Kemal Atatürk : 19 harften olusmaktadır.
Mustafa Kemal Atatürk´ün nüfus cüzdanının numarası da 993814-B idi.
Bu sayı dizisindeki 938 rakkamı öldügü yılı hatırlatmakta geriye kalan 9 ve 14 rakkamı da ölüm saatinin yakın bir benzeridir.
"Ne mutlu Türküm diyene" =19
"ıstikbal göklerdedir" =19

ATATÜRK´ÜN ÖNSEZıLERı :

"Bunlar bir gün olacaktır...Görürsünüz,isitisiniz..."
Prof.Dr.Afet ınan "Atatürk hakkında hatıra ve belgeler" adlı kitabında ilginç bir hatırasını naklediyor. Atatürk 09 ocak 1936 Persembe günü, dil ve tarih cografya fakültesi´nin açılıs dersinde okuması için afet ınan´a :
"tarih belgelerinin ilerideki kesifleri buna dayanacaktır.Her tarihi kisinin söyledigi sözler toplanabilecek ve böylece biz onları kendi seslerinden ve sözlerinden dinleyebilecegiz." diyerek yazıyı verir.
Buna karsılık Afet ınan :
"Bu çok uzak bir gelecekte belki olabilecek kesfin benim ifadem olarak verilmesine cesaret edemiyecegimi" kendisine söyledigim zaman canı sıkıldı ve söyle dedi :
"Bunlar bir gün olacaktır...Görürsünüz,isitirsiniz..."
30 yıl sonra :
Atatürk tarafından bu yazının verilmesinden 30 yıl sonra yine aynı ay ve günlere tesadüf eden,01 ocak 1966´ da söyle bir haber yayımlandı :
"Venedik´in Saint Georges Adası´ndaki Benedictis Manastırı Labratuvarları´nda, manastır rahiplerinden Pellegrio´ nun yönetiminde,seslerin ayırımı esasına dayanan çok dikkate deger arastırmalar yapılmaktadır.ıtalya ıçisleri Bakanlıgı,1962 ´de baslayan bu çalısmaları kontrol etmektedir.Fakat elde edilen sonuçlar halen açıklanmamıstır.Saint Georges Adası´ndaki bilim kurulunun geçmise ait sesleri toplayacak,elektronik araçlar üretmeye çalısmakjtadırlar.Bilim adamları özellikle Demosten,Pitagor ve Jul Sezar´ın söylevlerinden kendi sesleri ile parçalar elde etmeye ugrasmaktadırlar."
Haberin sonunda ise daha açıklayıcı bilgilerin su anda verilemeyeceginden bahsediliyordu.

ATATÜRK´ÜN GÖRDÜĞÜ SON RÜYA :

26 Eylül 1938 tarihinde Atatürk, rahatsızlıgı ile ilgili olarak ilk defa hafif bir koma atlatmıstı.Prof.Dr.Afet ınan,olayı söyle anlatıyor :
"O geceyi rahatsız geçirdi,ilk hafif komayı o zaman atlatmıstı.Ertesi sabahki açıklamasında" :
"Demek ölüm böyle olacak" diyerek "uzun bir rüya gördügünü" söyledi ve "Salih´e söyle ,ikimizde bir kuyuya düstük,fakat o kurtuldu" dedi.
Atatürk´ün,burada "kuyuya düsme" sembolü ile gördügü rüya vizyonu,kendisininde söyledigi gibi ölümün habercisiydi.
Salih Bozol´un kuyudan kurtulması ise bilindigi gibi,Atatürk´ün vefat ettigi gün ,buna çok üzülen Salih Bozok´un da intihar etmesi ve sonunda onun kurtarılmasını simgeliyordu.
ıste bu ATATÜRK´ün son rüyası idi...

---ALINTIDIR---