(ups takılı degildi) yüzünden tüm hdd silindi makinamda.
Çok degerli fotograflarımı kurtarmayı bu iki programla basardım..
Aynı sorunu yasayan arkadaslar bana PM den ulasabilirler...
Recover My Files...
Programı indirin, kurun ve lisanslayın! Sonra veri kaybına ugramıs diski bilgisayarınıza 2.disk olarak takın
ve programı çalıstırın. (Disk üzerindeki partition’ların görünüp görünmemesi önemli degil,
program mutlaka görecektir)

1.Adım, Burada seçenekler karsınıza gelecek.Eger format yemis bir diskten veri kurtarmak i
stiyorsak HIZLI yada TAM FORMAT TARAMA seçeneklerinden birini seçiyoruz.Tabii ki her zaman tam tarama modu size
+daha fazla dosya olarak geri döner.Ama format yememis
bir diskten veri kurtarmak istiyorsak yani silinmis bir diskten (yada sildigimiz tek bir dosya olabilir) o zaman HIZLI yada
TAM DOSYA TARAMA seçiyoruz.yukarıda söyledigim +daha fazla dosya olayı bunun içinde geçerli!

2.Adım, Burada programın buldugu aygıtları göreceksiniz, bagladıgınız diskin harfini isaretleyin.Partitionlar uçmus olsa
bile aygıt mutlaka görünür

3.Adım, Hangi uzantıya sahip dosyalarınız vardı bunları seçin.Mesela Excel dosyalarınız varsa xls uzantısını seçersiniz.
Zaten orada hangi uzantının hangi programa ait oldugu yazıyor.İsterseniz tümünüde seçebilirsiniz bu size kalmıs.

Son Adım, Program buldugu dosyaları size sıralar
ve bunların ne durumda oldugunu söyler.Kurtarmak istediginiz dosyaları isaretleyip yukardaki Recover sekmesinden
bunların nereye kurtarılmasını istediginizi seçersiniz.Programın bir güzel yanıda
eger bir cd yazıcınız varsa kurtardıgı verileri direkt olarak cd’ye basması.

Kod: Tümünü seç
Serial : 00000G-C0QQT0-36ED3Z-P6Z9QX-4MJV28-ZDYR6E-808UAM-58Q8CH-HZNGUB
artık sırada Google Picassa var..Programı açın ve bırakın tüm disklerinizi tarasın,
Recover My Files ın buldugu fotograflar hatalı olabilir fakat Picassa hepsini saglam geri alıyor...
Google Picassa
Kod: Tümünü seç
http://dl.google.com/picasa/picasaweb-current-setup.exe