Mp3/Mp4 Sorunu Hacklenmiş Hafıza (vakka)

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9996 kez

Mp3/Mp4 Sorunu Hacklenmiş Hafıza (vakka)

Mesaj gönderen velociraptor »

Mp3/Mp4 Sorunu Hacklenmis Hafıza (vaka)

Basina gelen arkadasin agizindan:
Bir ay kadar önce gittigidiyor 8 gb'lık bir mp4 player almıstım.Yalnız bir süre sonra hafızada aynı mp3'ten iki tane olusması,arada bir durup dururken mp4 çalarımın kapanması gibi bir çok sorunla karsılasmaya basladım.Defalarca format attım ama nafile.Onca arastırmamdan sonra söyle bir site kesfettim :
http://www.mympxplayer.org/how-to-remov ... 13762.html
Megerse benim gibi bu tarz sorunlarla karsılasanlar epey çokmus.İngilizce'niz varsa ilk sayfadaki yönergeleri güzelce okuyun derim.Neyse ben de buradaki söylenenleri uyguladım ve 8gb'lık mp4 çalarım 2gb'a düstü.Megerse bu hafıza (ya da chip mi ne diyorlar) hack'leme olayı epey yaygınmıs.Üretici firmalar chipleri bir güzel hack'leyip hafızayı oldugundan fazla gösteriyorlarmıs.Haliyle bu durumda da var olmayan bellek sorun yaratıyormus.
8 gb'lık mp4 çalarımdan sonra su üründen satın aldım :
http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=4041271

Resim

Bu seferki 2gb'lık tabii.Satıcıya durumumu anlattım,iade kabul etti.Daha yarısını doldurur doldurmaz bir sorun oldugunu anladım.Zira dosyalar yine çifter çifter yaratılmaya baslandı ve en yukarıda verdigim yöntemi tekrar uyguladım ki korktugum basıma geldi : 2gb'lık mp4 çalarım 1gb'a düstü.Tabii sorunlar ortadan kalktı ancak bellek kaybı yasadım.İade kabul ediyordu arkadas ama ben oynatıcımı çok begendigimden - her aldıgım mp4 çalara aynı islemi uyguladıktan sonra yine aynı sonuçla karsılacagımı bildigimden - geri göndermedim,kullanmaya devam ediyorum.Bugün elime geçti zaten.
Diyecegim mp4 çalarlar konusunda dikkatli olun.Bu hafızayı hackleme olayı çok yaygın.Basınıza gelirse nasıl bir duygu oldugunu bilirsiniz.Alacaksanız da ipod gibi markalı ürünler alın.Biraz tuzlular gerçi.
Son olarak yukarıdaki siteyi mp4/mp3 sahipleri mutlaka bir yere kaydedin.İse yaracaktır..
Bir de bu site var çok kullanıslı : http://forum.s1mp3.org/index.php
Bakalım aramızda aynı sorunlarla karsılasan varmıymıs..

ALINTIDIR
En son velociraptor tarafından 16 Mar 2007, 17:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
VIPER_YASIN
Bit
Bit

yazılım güncellemesi

Mesaj gönderen VIPER_YASIN »

bende trident mp3+mp4 mp-850 modeli vardı
yazılımını güncellemek istedim
sitede hiç öyle birsey yoktu
sonra cihazın içine baktım mp-850w stl diye bir model yazıyordu devre üzerinde sonra
http://www.mympxplayer.org/ sitesibden cihazın bir üç verisyon dosyasını buldum
fakat yazılımı güncelledikten sonra cihaz ekranı kipmeye baskadı
ve cihaz çöktü usb birkez olsa eski versiyonu8 yükleyecegim fakat usb görmüyor sonuç ta garantiye yollayacam
bakalım ne olcak ama ayıp yani türkçe sitelerince yazılım diyorlar
güncellemesi yok
gitti mp4

Resim
:cry: :oops: :twisted
Kullanıcı avatarı
mavigece
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen mavigece »

Ulan Bu ingilizce varya. abi kesin ögrenmem lazım...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 9996 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Asagidakilerden biri/birkaci/hepsi sizin Mp3-Mp4 calarinizda varsa Hafizasi hacklenmis olabilir
1. Müzik/Video ilave ederken "Format Error" mesaji aliyorsaniz
2. Baazi Müzikleri calarken ekraniniz donuyorsa ve yeniden basliyorsa
3. Eklediginiz Müzik/Video lar gerip sekilde ikiser tane olmaya basladiysa
4. Icine kopyaladiginiz Müzik/Video lari baska klasöre kopyalamaniza veya silmenize izin vermiyorsa

Yapacaginiz seyler:
1.Eger formatlamazssaniz ilerde basiniza daha büyük dertler acacaktir
2.Formatlamamak ilerde ybanci tabir ile mp3 calrinizin Kill olmasina yolacacak ve "Dead Player Recovery" sart olacaktir
Bu bilmeniz gerekenler:
1.firmware/theme ile ilgili dosyalariniz kaybolur
2.Format sirasinda Mp3 playeriniz kulanilmaz hale gelebilir ( usb den cikartmadiginiz sürece hicbirsey olmaz)

ADIM 1
Bu format Mp3 calarinizin memory chip indeki herseyi temizleyeceginden , öncelikle yedekerini aliniz
Cd niz ile gelen Tüm Mp3 araclarini install edeniz, veya asagidakilerden birini install ediniz:
v4,05:
Download
v4,03:
Download
v3,68:
Download

ADIM 2
MP3 Utilities Disk Tool u calistiralim
Asagidaki gibi bir ekran ile karsilasacaksiniz
Resim
LOW format i sectiginizden emin olunuz sonrasinda Partition and Encrypt tabina gidelim
Resim
üstteki resimdeki gibi cubugu saga dogru kaydiralim , Setting encrypted disk capacity nin arttigini görecegiz bu normaldir
ve iste bu ekranda Hack edilmis hafizanizin ilk ipucu ile karsilasacaksiniz , cubuk en sona geldiginde gercek hafiza kapasitenizi
görebileceksiniz

Not:"Set Username And Password" tikinin isaretli olmadigindan emin olunuz

Start a clikleyelim ve asagidaki uyariya yes diyelim

Resim

islemin tamamlanmasi birkac dakika alacaktir ve Playerinizin Pc ile baglantisinin kesildigini göreceksiniz
ve tekrar baglanacaktir ve sonucta asagidaki gibi bir diyalog penceresi acilacaktir:

Resim

ADIM 3

Bilgisayarimi cift tiklayip acilan ekrandaki Mp3 playerinizin simgesine bakin muhtemelen resimdeki gibi cift görüyor olmalisin

Resim

refresh veya F5 yapmaniz gerekebilir , eger sizde cift görünmüyorsa üzülmeyin hersey yinede yolundadir ;)
simdi Partition and Encrypt tab ina geri dönelim , partition kaydirma cubugunu sol basa kaydiralim ve Start diyelim
Resim

Yukaridaki islemi tekrarlayalim ve sonucunda "Complete setting disk partition!" mesajini alalim

Resim

Simdi bilgisayarima gidip simgenin kactane göründügüne bakalim , muhtemelen bir tanedir ve sag clikleyip gercek hafiza kapasitemizi görelim

Resim

SYS TOOL >> MEMORY INFO yaparak gercek hafiza bilgimizi görelim ve Yüzde oraninin 0% olduguna emin olalim eger %0 ise adim 5 e atlayiinz

ADIM 4
Memory Info nuz eger %0 i göstermiyorsa player simgenizi sag clikleyip format deyiniz

Resim
Simdi yeni bir windows ekrani görünecektir:
Resim
FAT sistemini secelim ve formatlayalim
Not: Adim 3 ten sonra eger gercekten oynaticinizin kapasitesi 2 Gb tan büyük ise ozaman FAT32 ile formatlamaniz sarttir cünkü FAT sadece 2 Gb a kadar destekle

Start a basalim asagidaki gibi bir uyari verecektir
Resim

Format tamamlandiktan sonra Memory Info nuzun % sini kontrol edin %0 olmali
STEP 5

artik Mp3 calariniza Müzikleri kopyalamaya baslayabilirsiniz , ayrica Player inizin gercek hafiza boyutunu , icini acip hafiza chip ine bakarak ta kontrol edebilirsiniz , seri numaralar listesi
Burada dir

Türkcelestiren : Velociraptor (Ticari amaclar icin kullanilmasi , kaynak belirtilmeden yayinlanmasi yasaktir)
Kaynak:
http://www.mympxplayer.org/how-to-remov ... 13762.html