Bende kurulu olan Phpbb için thanks butonu için uğraşıyordum. gerekli yerleri editleyip sonra thanks_mod_post u yükledim. Hata verdi :)..
Editlemeden önce dosyaların yedeğini almıştım. onları geri yükledim gene olmadı.
sonra komple root dan sildim. Baştan kurup aynı veritabanına bağlanayım dedim.
Kullanıcı Adına: root
veritabanı: speed (önceki ile aynı)
phpbb_ ön eki diye bişey vardı phpbb1_ yaptım foruma bağlandım. Ama silmeden önce yazılar gitti. aynı veritabanı kullanabilmek için ne yapmam lazım yada nasıl yükleme yapmam lazım.?
phpBB sildim ama Tekrar aynı veritabanı ile kuramadım.
Re: phpBB sildim ama Tekrar aynı veritabanı ile kuramadım.
mysql database yedeğini alman gerekiyordu..
ama ben localde veritabanını silmedim ki. sadece forum olduğu klasörü komple sildim. formu tekrar kurmaya çalıştım database bağlanamadı.
Ama metin abi dediğin gibi mybb daha kolaymış...2 saattir kurcalıyorum :D...
Ama metin abi dediğin gibi mybb daha kolaymış...2 saattir kurcalıyorum :D...
sen lokalde kurmuştun değilmi karıştırdım biran.
database yedeği olmadan üzerine sadece yükleme yaparak aynı hale getiremiyorsun o yüzden yeni bir veritabanı oluşturman gerekiyor.
database yedeği olmadan üzerine sadece yükleme yaparak aynı hale getiremiyorsun o yüzden yeni bir veritabanı oluşturman gerekiyor.
evet abi localde kurulu. diyelim öğle bir hata yaptık diyelim o database kurtulma şansı yok mu?
php uzmanı tarkan o gelsinde sana anlatır. :wink:
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21773 kez
Modül databank üzerinde degisikligi gerektiriyormuydu ? , yani herhangi bir sekilde Mysql den bir komut calistirdinmi , cevap hayir ise , forum klasörünün icinden config.php yi biryere kopyala ve tüm klasörü sil , sonra phpbb3 ü yeniden indir sag tikla cikart de klasör ismini forum yap , bunun icine öncekinin config.php ni at , hepsi bukadar
eger yeni forum yeni databanka baglanmiyorsa ayarlarda hata yapiyorsun demektir config.php nin asagidaki sekilde oldugundan emin ol
sende buradaki ;
$table_prefix = 'phpbb_';
te hata olusmus olmasi da olasidir config.php de bunun databankta tanimladigin ile ayni oldugundan emin ol
eger yeni forum yeni databanka baglanmiyorsa ayarlarda hata yapiyorsun demektir config.php nin asagidaki sekilde oldugundan emin ol
Kod: Tümünü seç
<?php
// phpBB 3.0.x auto-generated configuration file
// Do not change anything in this file!
$dbms = 'mysqli';
$dbhost = '';
$dbport = '';
$dbname = 'speed';
$dbuser = 'root';
$dbpasswd = '';
$table_prefix = 'phpbb_';
$acm_type = 'file';
$load_extensions = '';
@define('PHPBB_INSTALLED', true);
// @define('DEBUG', true);
// @define('DEBUG_EXTRA', true);
?>$table_prefix = 'phpbb_';
te hata olusmus olmasi da olasidir config.php de bunun databankta tanimladigin ile ayni oldugundan emin ol