isteseler basarılı yaparlar ticari amaçlar sirket politikaları ve bill amcanın yer altı dünyasında çevirdikleri var bu kadar büyük bir yazılım devi istese deli gibi bir firewall yazılımı yapar ama tek eksik mks nin firewall ü belki tek basına bir firewall olmadıgı için listede yok ama hepsini sollayacagına inanıyorum kanımca
Sygate ye de zayif demisler , oysaki 2. sectikleri Zone Alarmdan 10 gömlek üstün , hatta daha düne kadar profesyonellerin tercihi diye her dilden Pc dergi ve sitesinde 1 numaraydi , simdi Vista destegi yok diye ne hallerde gösteriyorlar , pek de inanmamak gereksede yine de insanda secim yapmak icin fikir uyandirabilir diye verdim
iste size her türlü ticari çıkar gözardı edilerek, her 3 ayda bir Independent Comparatives of Anti-virus software web sitesi tarafından yaklasık 500 bin güncel virüs üzerinde yapılan test sonuçlarına göre açıklanan en iyi anti-virüs programlarının basarı sıralaması;
Testler subat 2007 de yapılmıs olup windows live onecare dahil 17 programın testi gerçeklesmistir.Buna göre;
G data security's antivirus kit (AVK) % 99.5
AEC's Trustport AV WS % 99.4
Avira's Antivir PE Premium % 98.9
Microworld's eScan AV % 97.9
Kaspersky Lab's AV % 97.9
Windows Live OneCare % 82.4
Ayrıca; polymorphic ( birden çok biçim alabilen ) virüsler üzerinde de yapılan testlerde,bu 17 programın
virüs arama motorlarının ne kadar hassas ve bu tür karmasık yapıdaki virüsleri tesbit etmede ne kadar iyi oldugunun
da testi yapılmıs olup tüm programlar içinden sadece norton antivirus ve nod32 antivirus 12 adet polymorphic
virüs türünün hepsini yakalamıstır.Bu teste microsoft live onecare ( ki buna aradabir bende pc mi kontrol ettiriyorum),
sadece ikitürün her versiyonunu tespit edip, yedi türün tüm versiyonlarını kaçırarak bu testte 15 . sırayı almıstır.
Bu sonuçlara istinaden microsoft' sözcülerinden bir tanesi"live one care yazılımının
daha sonra yapılacak testlerde daha iyi bir performans vermesini bekliyoruz" demekle yetinmistir.:)