Laptop bataryası

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Re: Labtop bataryası

Mesaj gönderen feuer »

Mustafa_ yazdı: 24 Tem 2021, 15:03 İyide bu benim aradığım cevap ve çözüm değilki
Abi ah mı ettin, vah mı ettin.
Laptop bataryası şişti. :-D
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: Laptop bataryası

Mesaj gönderen shampuan »

Feuer aman dikkatli ol! :o
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen lord_leo »

shampuan yazdı: 01 Eyl 2021, 00:29 Anlatımda hatalı yerler var ama ben artık eleştiriyle karşılaşıp laf anlatmaktan yorulduğum için uzun uzun yazmayacağım.
Lakin kısaca Ni-Cd ve Lityum tabanlı piller farklıdır orası doğru.
Evet bir kaç yerin farklı durumları var. Bu arada yorulma kaynak göster. Çünkü yarım bilgi ile doğru bildiğini sanabilirsin, w10 kurulamaz gibi
https://www.webkenti.net/2019/01/bilims ... nedir.html
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Tabii, iyi fikir.
Başkalarına da faydalı olur hem.

Win10 kurulamaz olayı başka. Kurulur da çok sorun çıkarır anlamında yazmıştım, anlatamadım, konu da amacından çok saptı. Yarım bilgi bütün bilgiyle ilgili değil, ard arda yaşadığım tecrübelerle ilgili.

EDİT: İlgili başlık şurada:
viewtopic.php?t=210671

Anlatmak istediğim şey belli.
Kullanıcı avatarı
lord_leo
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen lord_leo »

@shampuan
o, Sen miydin:) bende diyorum... neyse modluğun hayırlı olsun. Seni engellediğimden hiç mesajlarını görmüyordum.
Mod olanların engeli kalkıyormuş bununda artı ve eskiler var tabi. Sizden ricam bana bir özel mesaj atarmısın ? Bunu da denemiş oluruz. Umarım mod da olsan özel mesaj alamıyorumdur.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

shampuan yazdı: 02 Eyl 2021, 22:17 Feuer aman dikkatli ol! :o
Dün biraz yedekleme yaptım. Ne olur ne olmaz diye. Bugün de telefonu flan yedekliyeceğim bilgisyar kullanılmaz duruma gelmeden önce aradan çıkarıyım.

Patlaması için zorlamak gerekiyor anladığım kadarıyla. (Torpille patlatmak, gaz döküp yakmak gibi)
Bazı videolarda iğne ile delerek gazı boşlattıklarını gördüm. (Çok riskli geldi sanırım denemem bu yöntemi)

Bataryasız laptop kullanıldığı ile ilgili bilgi kırıntıları gördüm. :?:

Batarya fiyatlarına bugün bakıcam. :cry:

ilginç olan bu batarya şişip bilgisayarı çatlatana kadar bunu fark etmemiş olmam. :kafasalla:
mahferer
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 4 kez

Mesaj gönderen mahferer »

Konuyu hortlacağım ama bunu kullanan var mı ?
https://www.microsys.ro/smarterbattery.htm
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Ben herhangi bir program kullanmadım, önlem almadan hunharca kullandım.

PS.
Bataryayı söküp bir bilgisayarcıya götürdüm. Bataryalara bakıp arayacaktı, telefon numaramı bıraktım 1 ay oldu aramadı.
Bataryasız kullanmaya devam ediyorum. Arada kendime çekiyorum prizden çıkıyor, çat diye kesiliyor.
Lokal Disklerimin ve donanımımın zarar görmemesi dileğiyle yaşıyorum. Bakalım ne kadar idare edecek.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21641 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Bataryanın içinde bildiğimiz kalem piller var (Elbette içeriği farklı) youtubede bu kalem pillerin nasıl değiştirildiğine dair çok video var , genelde bunları Aliexpress ten sipariş edip takıyorlar , diyeceğim odurki batarya bitikte olsa elinde bulunsun , belki birgün kendin değiştirmeyi denersin.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

feuer yazdı: 09 Eki 2021, 12:49 Ben herhangi bir program kullanmadım, önlem almadan hunharca kullandım.

PS.
Bataryayı söküp bir bilgisayarcıya götürdüm. Bataryalara bakıp arayacaktı, telefon numaramı bıraktım 1 ay oldu aramadı.
Bataryasız kullanmaya devam ediyorum. Arada kendime çekiyorum prizden çıkıyor, çat diye kesiliyor.
Lokal Disklerimin ve donanımımın zarar görmemesi dileğiyle yaşıyorum. Bakalım ne kadar idare edecek.
Sen kendin gidip hatırlatacaksın feuer, olmaz öyle. Şimdi gitsen belki seni hatırlamaz, belki de kaybetti bataryayı. İçeriği nasıl birşeydi bilsem şurada satılıyor diye link atabilirdim.

O fişte çıkma olayı iyi değil. SSD kullanıyorsan umarım elektrik kesintilerine dayanıklı olandandır.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

shampuan yazdı: 09 Eki 2021, 13:25
feuer yazdı: 09 Eki 2021, 12:49 Ben herhangi bir program kullanmadım, önlem almadan hunharca kullandım.

PS.
Sen kendin gidip hatırlatacaksın feuer, olmaz öyle. Şimdi gitsen belki seni hatırlamaz, belki de kaybetti bataryayı. İçeriği nasıl birşeydi bilsem şurada satılıyor diye link atabilirdim.

O fişte çıkma olayı iyi değil. SSD kullanıyorsan umarım elektrik kesintilerine dayanıklı olandandır.

Beni hatırlamazsa kimseyi hatırlamaz herhalde. :)
Adama telefon numarası bıraktım, bataryayı bıraktım, araştırıp telefon edecekti, uygun bulursam sipariş edecekti. Öyle anlaştık.
Donanımın özellikle disklerin içinden geçer bu kesinti işi daha dikkatli olmaya çalışıyorum, günde 5-6 kere oluyordu, şimdi günde 1 e indirdim. :)
Fotoğraflarını çektim akşama koyarım.