Pardus Harika Olmuş!
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Re: Pardus Harika Olmuş!
@shampuan
Bu çağda kıble uzmanı kadrosu açmak mı mantıklıdır yoksa uygulama geliştirip diyanetin sitesinde ücretsiz kullanıma sokmak mı?
@krocix
Pardusu bir ara hastanelerde monitorlerde kullanıyorlardı.
Bu çağda kıble uzmanı kadrosu açmak mı mantıklıdır yoksa uygulama geliştirip diyanetin sitesinde ücretsiz kullanıma sokmak mı?
@krocix
Pardusu bir ara hastanelerde monitorlerde kullanıyorlardı.
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Anlamadın.
Yav boşver diyorum.
Hani proje ağabeyimize* ait olduğu için ekibe yapın demiştir, onlar da yapmıştır fazla şeytmeye gerek yok.
Sistem güzel.
Yav boşver diyorum.
Hani proje ağabeyimize* ait olduğu için ekibe yapın demiştir, onlar da yapmıştır fazla şeytmeye gerek yok.
Sistem güzel.
En son shampuan tarafından 20 Ağu 2021, 00:28 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanmasam bile indireceğim.O kadar heves ettim yani.Bakarsın lazım olur yaa.Birader de öğretmen zaten.Belki bizim ona bir faydamız dokunur.
- feuer
- Terabyte1

o abi yanlış biliyor.shampuan yazdı: 19 Ağu 2021, 23:00 Anlamadın.
Yav boşver diyorum.
Sistem güzel.
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
feuer yazdı: 19 Ağu 2021, 22:56 @shampuan
https://teyit.org/analiz-diyanet-81ile- ... gi-iddiasi
Lazım olabilir ama bence iyi değil. Geçen aylarda denemiştim ve Linux Mint’e kıyasla çöptü. Belki yıllar öncesine kıyasla iyidir. Shampuan beğenmiş, ben hala pek sevmiyorum.krocix yazdı: 19 Ağu 2021, 23:13 Kullanmasam bile indireceğim.O kadar heves ettim yani.Bakarsın lazım olur yaa.Birader de öğretmen zaten.Belki bizim ona bir faydamız dokunur.
Mesela PCyi kapatma tuşları ekranın sağ altındaydı
- feuer
- Terabyte1

Ben birşey ddia etmedim ki sadece sordum ^^.esatiz yazdı: 20 Ağu 2021, 07:30feuer yazdı: 19 Ağu 2021, 22:56 @shampuan
Bu çağda kıble uzmanı kadrosu açmak mı mantıklıdır yoksa uygulama geliştirip diyanetin sitesinde ücretsiz kullanıma sokmak mı?O haberi hatırlıyorum ama yalandı
Haberde geçen eğitim verilen memurların maaaşları 4500tl den fazladır zaten.
- shampuan
- Petabyte4

Linux sistemler masaüstlerinin durumuna göre kimileri tarafından beğenilir kimileri tarafından beğenilmez bu normaldir. Linux Mint Cinnamon sürümünü ben laptopumda 2 yıl kullandım. Windows'dan yeni geçen birisi için ideal tasarıma sahiptir ve neyin nerde olduğunu kolay bulabileceğin şekilde kullanıcı dostu bir yapıya sahiptir. Ancak tesbit ettiğim sorunları dolayısıyla bırakmak zorunda kaldım. Bu sorunlarda birisi yüksek sistem kaynağı kullanımı idi.esatiz yazdı: 20 Ağu 2021, 07:30feuer yazdı: 19 Ağu 2021, 22:56 @shampuan
Bu çağda kıble uzmanı kadrosu açmak mı mantıklıdır yoksa uygulama geliştirip diyanetin sitesinde ücretsiz kullanıma sokmak mı?O haberi hatırlıyorum ama yalandı
Lazım olabilir ama bence iyi değil. Geçen aylarda denemiştim ve Linux Mint’e kıyasla çöptü. Belki yıllar öncesine kıyasla iyidir. Shampuan beğenmiş, ben hala pek sevmiyorum.krocix yazdı: 19 Ağu 2021, 23:13 Kullanmasam bile indireceğim.O kadar heves ettim yani.Bakarsın lazım olur yaa.Birader de öğretmen zaten.Belki bizim ona bir faydamız dokunur.
Mesela PCyi kapatma tuşları ekranın sağ altındaydıDeğiştirilebiliyor muydu hatırlamıyorum ama bu ne yani? Hani millet Windowstan gelip deniyor sistemi... Mağazası, sistem ikonları kötüydü. Tabletlere göre yapmışlar resmen, şu şu simgeye bas işini gör kapat. Az buçuk işletim sistemlerinden anlayan biri ne kadar düzensiz bir sistem olduğunu görür.
Pardus'u değil de bence XFCE masaüstü ortamını beğenmemişsin. Linux dediğin şey aslında bir siyah ekrandır. Bu ekrana masaüstü ortamı (tema gibi düşün) yüklersin ve kullanıma geçersin. XFCE masaüstü ortamının default halinde görev çubuğu(panel)'nun en sağında çıkış düğmesi vardır ve istendiğinde kolayca kaldırılır, yeri değiştirilir, ya da başka şeyler yerleştirilebilir (videoda hesap makinesi ile gösterdim). Pardus'da XFCE masaüstü ortamında ve sistemin derinliklerinde bazı modifikasyonlar yapılmış. O dediğin düğme kaldırılmış ve panel aşağı alınmış (defaul olarak androiddeki gibi yukarıdadır). İstersen yukarı, sola ya da sağa da alabilirsin. Yapı olarak yeni geçmiş bir insana yapacak bir ayar bırakmamışlar. Hoşuma giden tarafı da buydu. Birisine linux tavsiye edecek olsaydım, yapacağı birşey olmayacağı için bunu rahatça tavsiye edebilirdim.
Çocuklar bir de şöyle düşünün:
Bu a partisinin b partisinin işletim sistemi değil. Bizim sistemimiz. Niye? O geliştirici ekibin içinde yazılımdan anlayan bir sürü insanımız var. Birçok görüşten insanlar bunlar. Baştaki adamlar o partinden diye nefret edip sırt dönecek birşey yok. Gerçekten güzel ve faydalı bir iş yapılıyor. Bu iş hükümet tarafından yaptırılıyor olsun veya olmasın, bizim dememiz lazım. Yani diğer konulardan bunu ayırmamız şart.
Uçak üretmeyi ele alalım. Milyonlarca dolar sadece fizibilite araştırmalarına gidiyor değil mi? Daha ortada fol yok yumurta yok oysa. Ama işletim sistemi yapıp bunu kullanılabilir hale getirmek de uçak yapmak kadar önemlidir çünkü yukarda da bahsettiğimiz gibi milyonlarca lira (şu anda yüz milyon doların üzerinde) bir tasarruftan bahsediyoruz.
Diyeceğim, beğenin ya da beğenmeyin. Linux Mint, Ubuntu, Lubuntu, Kubuntu, Xubuntu, Ubuntu studio, Peppermint, PCLinux OS, ve daha nice dağıtımları kurcaladım. Hiçbirisi çirkin değildi. Ama tam kullanmaya geçtiğimde o güne kadar ihtiyaç duymadığım bir ihtiyacımda bana maraza çıkaracak sorunları ortaya çıktı.
Linux Mint Cinnamon'a Conky kurarsanız ekranın en sağına alamıyorsunuz sağda sanki birşey varmış gibi bir görünmez birşey var sağa yanaşamıyor(bug). Bu sisteme biraz müzik yapayım diyerek Hydrogene diye bir müzik yapım programı kurdum ve kurulum sistemde kurulu kodeklerin kaldırılmasını gerektiriyordu. Bunu bilmediğimden kurulumu onayladım ve bu kaldırılan kodekler ortaya çıkan bir bug sonucu bir daha kurulamadı. Düzeltmeye çalışırken sistemi resmen göçerttim. Bunun gib irili ufaklı birçok sorun var. Mesela boştayken yüksek sistem kaynağı kullanıyor...
Bu sadece tek bir dağıtımdan aklımda kalan birkaç sorun...
Sorunsuz sistem olmaz. Bakınız windows10 milleti öylesine yıldırmış ki, daha windows11'in alfası bakın betası bile değil alfası çıkar çıkmaz millet hızla, bir umut belki sorunlardan kurtuluruz diye, nerden indirebiliriz, temiz kaynak varmı diye soruyor, indirip kullanmaya başlayan bir sürü insan var. Daha alfa alfa...
Daha yazarım ama yazdıkça da kafa açarım. :oops:
- shampuan
- Petabyte4

Şansıma bak, indirip kurduktan sadece 3 gün sonra yeni sürüm çıktı:
https://www.pardus.org.tr/pardus-surum-notlari-21-0
hıaaa****
hıaaa****
Hdd ye kurulum yapınca güncellemesi nasıl oluyor yeni bastan mı format ile kurman gerekiyor?shampuan yazdı: 22 Ağu 2021, 03:29 Şansıma bak, indirip kurduktan sadece 3 gün sonra yeni sürüm çıktı:
hıaaa****![]()
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
İnterneti kısıtlı olduğundan öyle diyorThinkLess yazdı: 22 Ağu 2021, 08:13 Hdd ye kurulum yapınca güncellemesi nasıl oluyor yeni bastan mı format ile kurman gerekiyor?
Pardusun forumu varmış, yeni buldum. Ordan okuyup bir şeyler öğrenmeye çalışacağım. Yapabilirsem arızalı bir hdd im vardı ona kurup disk ölene kadar kurcalarım linuxu öğrenirim. Win11 projesi ile donanım zorlaması iyice canımı sıktı bu windows. Ufaktan linux a alışmak gerek.
https://pardus.saglik.gov.tr/ senin duvar kağıdına bakıyordum burası da denk geldi.Konuda geçti diye bırakıyorum.Aramaya devam duvar kağıdını.
- shampuan
- Petabyte4

Linux üzerinde bir takım komutlar verilerek hali hazırdaki sürümü son sürüme upgrade edebiliyorsun. Ancak temiz kurulum her zaman daha iyidir.
Esatiz, yayınlama tarihleri ile ilgili olaylarını takip etmemişim, benim indirdiğim tarihte yeni sürüm çıkmak üzereymiş. Neyse ki youtube'a videoları düştü hiç beğenmedim. Sıkıntı yok.
Esatiz, yayınlama tarihleri ile ilgili olaylarını takip etmemişim, benim indirdiğim tarihte yeni sürüm çıkmak üzereymiş. Neyse ki youtube'a videoları düştü hiç beğenmedim. Sıkıntı yok.