Bozuk sıkıştırılmış arşivleri onarın..

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Bozuk sıkıştırılmış arşivleri onarın..

Mesaj gönderen AykutT »

Biliyorsunuz bazen internetten indirdigimiz arsivlenmis dosyalar "corrupt file" hatası verir, ve insanı deli eder. Forumda gördügüm kadarıyla, bu sorunu yasayan arkadaslarımıza "yeniden indir" uyarısını yaparız. Fakat yeniden indirme zahmetine katlanmadan bu arsivleri onarmanın bir yolu var.
Rar arsivini açın, üstteki Araçlar-> Arsivi onar'a tıklayın. Açılan menüde onarılmıs arsivin nereye kaydedilecegini seçin ve alt taraftaki
Bozuk arsivi Rar olarak ele al
veya
Bozuk arsivi ZIP olarak ele al seçeneklerinden uygun olanı seçin.
Ve Tamam'a tıklayın. Bu onarılma esnasında süpheli veriler varsa "Arsive eklensin mi?" uyarısını verecektir, burada her zaman hayır'ı isaretleyin. İslem bittiginde Kapat'ın. Onarılan arsiv, seçtiginiz yerde built.dosyaadı seklinde kaydolacaktır. Dosyayı onarılmıs bir sekilde arsivden çıkartabilirsiniz.

**

Bazen de birkaç parça halindeki (örnegin 15 parçalık) arsivlerin birkaçında hata oldugu için arsivden aktarılamayabilirler. WinRAR hangi dosyaların bozuk oldugunu gösterir. Bu bozuk arsivleri onarırken su yolu izleyin:
Bozuk arsivlerin onarılmıs hallerini ayrı bir yerde biriktirin ve bunları built.dosyaadı seklindeki adlarını dosyaadı sekline getirin (örnegin built.ABC.part1.rar ise ABC.part1.rar haline getirin) ve bozuk arsivlerin bulundugu konuma atarak birbiriyle degistirin. Büyük arsivi çıkarmaya 1. parçadan yeniden baslayın.
Dosyalar arsivden sorunsuz bir sekilde çıkartılacaktır.

Yazan çizen: AykutT

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
proled
Byte3
Byte3

Mesaj gönderen proled »

sagol kardes güzel bilgi,hayırlı çalısmalar
Kullanıcı avatarı
ultrailker
Megabyte1
Megabyte1

Mesaj gönderen ultrailker »

aykut ya olmadı bi film indirmistim tek dosya halinde açamamıstım CRC hatası verdi bu sekilde yaptım ve açılan dosyada yine aynı hatayı verdi :?
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

abim onceki surumlerini kullan winrar in. son surumlerinde en kucuk bir seyde hata veriyor olabildigince eski surumumnu kullan birde boyle yapmayi dene abim
Kullanıcı avatarı
AykutT
Megabyte3
Megabyte3

Mesaj gönderen AykutT »

ultrailker yazdı:aykut ya olmadı bi film indirmistim tek dosya halinde açamamıstım CRC hatası verdi bu sekilde yaptım ve açılan dosyada yine aynı hatayı verdi :?
CRC bildigim kadarıyla sıkıstırılmıs dosya hatası.
burak dalkir'ın dedigi gibi son sürüm WinRAR kur.
Bir daha dene bakalım.
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

yok AykutT ben eski surum kullaniyorum cok az veriyor bu hatayi yeni surumlerde ornegin indirirken kucucuk bir net kesintisinde problem oluyor CRC hatasi veriyor ama eski surumlerinde boyle bisi yok son surumle acamadigim ayni dosyayi eski surumle actim...
Kullanıcı avatarı
mayhemious
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen mayhemious »

bunun için kurtarma kaydı yerlestirilmis olmalı mı?

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön