Bilgisayarlara ip yada port belirleme

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 1 kez
İletişim:

Bilgisayarlara ip yada port belirleme

Mesaj gönderen loveme »

bilgisayarlara ip belirlemek istiyorum kaçar kaçar artırmam lazım her pc için bilgisayarlara ana bilgisayar olmak üzere ip vermem neyi saglar

Resim

Güvenlik açısından ip belirleme kullanılabilir mi?Örnegin kredi kartlarında belirli bir ip aralıgı belirleniyor ve bu ip aralıgı ile baglantıda islem yapılıyor.Örnek banka garanti bankasında güvenlik ayarları kısmın ip aralıgı belirleyiniz diyor???

İp ve port belirlemem daha mı mantıklı olur??

Tesekkürler
Kullanıcı avatarı
burak_dalkir
Gigabyte2
Gigabyte2
İletişim:

Mesaj gönderen burak_dalkir »

ayni mesaji iki kere gondermissiniz oncelikle bilmeniz isterim ki ikinci mesajiniz tarafimdan silinmistir. ayrica forumda gorunmesi icin resminizi forumda gorunur hale getirdim bundan dolayi mesajinizi editledim....

sorunuzun cevabina gelince:

aynen ip adreslerine bu sekilde yazarsaniz port arasi gecisler daha hizli olacaktir makinalarin birbirlerini gorme istatistikleri de bir anda yukselecektir

192.168.1.3 = 1.makina
255.255.255.0
192.168.1.1 = modemin ipsi

192.168.1.6 = 2. makina

192.168.1.9 = 3. makina

bu sekilde verirseniz daha iyi olacaktir. 2 arttirarak verirseniz port arasi gecisler yavaslar 4 arttirirsaniz 10/100/1000 switch kullanirsaniz ancak tam verim verir. o yuzden en mantiklisi 3er 3 er arttirmaktir

saygilarimla
En son burak_dalkir tarafından 04 Kas 2007, 14:45 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 1 kez
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

internetten dolayı sorun oldu dondu kaldı explorer ileri dedigimde iki tane yollamıs mesajı ben düzenle dedim yayınla sonra iki tane çıktı neyse düzelttiginiz için saolun

Tesekkürler