arkadaslar winxp pro sp2 yüklü bilgisayarda ag sorunu yasıyoruz. diger bilgisayarlara erisip dosya transferine ve diger bilgisayarların kendisine erisip dosya almasına izin vermiyor. herhangi bi dosyayı diger bilgisayarlara göndermek istedigimizde ya bozuk bi sekilde kopyalıyor ya da "dosya kopyalanamadı: yol çok derin" gibi bi saçma hata veriyor.
aynı sekilde internette de yavaslık sorunu yasıyoruz.
bilgisayara format attım sorun devam etti, ethernet kartını degistirdim hala devam ediyor.
sorunu düzeltmek için ne yapabilirim.
tesekkürler.
ağda yaşanan sorun (yol çok derin)
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19960 kez

windows xp kurulu iki makinede birinden digerine dosya kopyalayamayan sistemin kendince sundugu bahanesi :) (dizin ve dosya adı totalde 260 karekteri geçen bir dosya okunmaya ya da yaratılmaya çalısıldıgı vakit ortaya cikar ) , the path is too deep error
cözümü:
network connection --> tcp/IP -->advanced --> add in your WINS server IP
Not: üstteki cözüm herkeste ise yaramayabilir ,ayrica nedenleri ve öneriler konusunda bakiniz:
http://support.microsoft.com/?scid=kb%3 ... 1&x=5&y=12
Benim sahsi görüsüm: eger her iki makinada da NTFS file sistem olursa bu tür hatalari alma olasiligi azalir.
- burak_dalkir
- Gigabyte2

- İletişim:

bu sekilde olmasi lazim ve spx ipx ayarlarini tam yapmis olmalisiniz. bunu yapabilmeniz icin ag baglantilarim sag tiklayin ozellikler deyin,yerel ag baglantisi ozellikler deyin onunuze acilan pencerede yukle deyin servis protokolu olmasi lazim ona iki kere tiklayin onunuze baska bir pencere gelecek oradan ipx/spx gibi bir cumler var onu yukleyin sonrasinda tamam tamam deyin kapatin tekrardan yeni bir ag kurun ip lerini ellerinizle verin ornegin 192.168.1.3 gibi her diger bilgisayarin arasina 3 numara koyun yani biri yukaridaki gibiyse digerini 192.168.1.6 olsun digerlerini 9, 12, 15 gibi olsun. sonrasinda duzelecektir.