CRN test merkezinin 1 hafta boyunca yaptıgı testler sonucu Windows Vista'nın güvenlik olarak XP'den daha fazla sey sunmadıgı anlasıldı.
Vista çıktıgından itibaren birçok uzmanın agzından Vista'nın isletim sistemi olarak çok da güvenli olmadıgını isitip durduk. CRN'nin yaptıgı son testte bunu dogrular nitelikteydi. CRN test merkezinde iki bilgisayarla yapılan testte Vista'nın bütün ek güvenlik programları kapatıldı. Kısacası programlar olmaksızın isletim sistemleri tek baslarına neler yapabilecek ortaya çıktı.
Kullanılan laptoplardan birincisi HP Compaq 6515b Windows Vista Business 32-bit sürümü ve 256-bit sifreleme düzeyi olan IE 7.0 kullanıyor. Digeri ise HP Compaq nc6400 XP ve 128 sifreleme düzeyi ile IE 6.0 kullanıyor. Ortaya çıkan sonuçlar ise söyle:

Test sonuçlarından da anlasılacagı gibi Vista aslında XP'den isletim sistemi olarak Spyware/Adware dısında çok da güvenli degil. Yardımcı programları sayesinde her seyde uyarı yaparak bazı seyleri engelliyor. Microsoft anlasılan güvenlik sisteminde çok da fazla sey degistirmemis.
Kaynak: http://www.crn.com/software/199701019
---ALINTIDIR---