Microsoft, DirectX 10 için Vista'da ısrar ederken OpenGL kullanıcıları bu dertten kurtarabilecek mi?
OpenGL ve DirectX 3B grafik alanında tacı almak için uzun zamandan beri savasıyor. Birçok gelistirici su anda DirectX 10 destegi ile ilgilenirken OpenGL'den beklenmedik bir atak gelebilecegi söyleniyor.
Bagımsız platform
Microsoft DirectX 10'u sadece Vista ile sunuyor iste bu yüzden XP kullanıcıları bu konudaki gelismeleri dört gözle bekliyorlar. OpenGL çare olabilir: SplashDamage, Quake Wars'ın gelistiricisi, OpenGL'in ileride çıkacak sürümlerinin DirectX 10 özellikleri içermesini beklediklerini söyledi. Avantaj: OpenGL bagımsız oldugu için XP, Vista ve Linux'ta çalısabiliyor.
Basarı duruma baglı
Buna ek olarak, SplashDamage bu tür bir gelistirmenin Windows Vista'nın basarısına baglı oldugunu da sözlerine ekledi. Eger Microsoft'un isletim sistemi standart haline gelirse OpenGL'in gelecegi belirsiz bir hal alabilir.
CHIP Online Yorumu:
OpenGL'in sitesinde de gördügümüz kadarı ile nVidia bu arabirime destek saglayacak. Tabii ki rakip ATI da bu esnada bos durmayacaktır. Fakat DirectX 10 destekli bir kart alan kisilerin XP kullanması biraz zor. Zira OpenGL'in gelecegi belirsiz bir halde.
ALINTIDIR...
OpenGL XP'de DX 10 sunabilecek mi ?
- daddy_cool
- Megabyte3

- Kripteks®
- Terabyte1

- İletişim:
Re: OpenGL XP'de DX 10 sunabilecek mi ?
herseye eyvallahta zaten vistada oyun oynamak iskence 2 hatta 3 gb rami olanlar ible sikayetçi
most wanted ible oynanmıyor oyuna girereken ki olabiliteleri bir kurun ve deneyin vistada
yok aero glass kapanıyor oyuna girereken renkler 8 yada 16 bit e düsüyor
aman allah korusun xp de oyun oynamaktan sasmam
open gl konusuna gelince çok fırın ekmek yemeleri lasım daha çok eksikleri var direct x e göre diye düsünüyorum
most wanted ible oynanmıyor oyuna girereken ki olabiliteleri bir kurun ve deneyin vistada
yok aero glass kapanıyor oyuna girereken renkler 8 yada 16 bit e düsüyor
aman allah korusun xp de oyun oynamaktan sasmam
open gl konusuna gelince çok fırın ekmek yemeleri lasım daha çok eksikleri var direct x e göre diye düsünüyorum
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21142 kez