Milli Egitim Bakanı Hüseyin Çelik, lise son sınıf ögrencilerinin, Ögrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) daha iyi hazırlanabilmeleri için okulların kapanmasından bir hafta önce izinli sayılacaklarını, ancak diger ögrenciler için "erken tatil"in söz konusu olmadıgını bildirdi.
Çelik, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde, 5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları açılıs töreninde gazeteciler sorularını yanıtladı.
Bakan Hüseyin Çelik, bir gazetecinin, "asırı sıcaklık nedeniyle okulların erken kapanması gündemde mi?" sorusuna su yanıtı verdi:
"Hayır yok öyle bir çalısma... Bakanlıgın okulları erken tatil etmesi gibi bir sey söz konusu degil. Ancak, sadece lise son ögrencilerini üniversite sınavına girdikleri için onlara bir hafta öncesinden serbest bırakacagız.
Yönetmeligimiz geregi 180 gün egitim ve ögretim yapmak gibi bir zorunlulugumuz var. Bunu baska türlü telafi edemeyiz. Ancak son sınıf ögrencileri üniversite sınavına girdigi için bir hafta önceden bırakacagız. Hafta sonunu da kattıgımızda 9 gün önceden ögrenciler okula gelmeyecek. Böylelikle sınava daha iyi konsantre olmalarını saglayacagız." Milli Egitim Bakanlıgı, geçen ögretim yılında da lise son sınıf ögrencileri ÖSS’ye "psikolojik olarak daha rahat girmeleri ve streslerinin azaltılması amacıyla" bir hafta süreyle izinli saymıstı.
OKS'YE GİRENLERE DE ATTİL
Milli Egitim Bakanı Hüseyin Çelik, ÖSS’ye girecek lise son sınıf ögrencilerinin yanı sıra OKS’ye girecek ilkögretim son sınıf ögrencilerinin de sınavdan bir hafta önce izinli sayılacaklarını bildirdi.
Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde, 5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları açılısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, lise son sınıf ögrencilerinin ÖSS öncesinde bir hafta izinli sayılacaklarını belirten Çelik, daha sonra yaptıgı açıklamada da, Ortaögretim Kurumları Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Sınavı’na (OKS) girecek ögrencilerin de sınavdan bir hafta önce izinli sayılacaklarını kaydetti.
Bakan Çelik, "Sadece lise son sınıfları degil ilkögretim son sınıfları da OKS’ye girecek çocuklarımızı da sınavdan bir hafta önce serbest bırakacagız. Çünkü sınav stresini asabilmeleri, atabilmeleri için bunu yapacagız" dedi.
İZİN NASIL UYGULANACAK?
Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilkögretim son sınıf ögrencileri 1 Haziran Cuma gününden itibaren, OKS’nin yapılacagı 10 Haziran Pazar gününe kadar izinli sayılacaklar. Bu ögrenciler 11 Haziran Pazartesi gününden itibaren, okulların yaz tatiline girecegi 19 Haziran’a kadar egitime devam edecekler.
Lise son sınıf ögrencileri ise 8 Haziran Cuma gününden itibaren ÖSS’nin yapılacagı 17 Haziran Pazar gününe kadar izinli sayılacaklar. Lise son sınıf ögrencileri, 18 ve 19 Haziran günlerinde okula devam edecekler.
Ögrencilerin bir haftalık sınav izinlerine iliskin Bakanlık tarafından bir genelge hazırlandıgı ve bunun önümüzdeki günlerde valiliklere gönderilecegi belirtildi.
İlkögretim okulları ve liseler, 19 Haziran Salı günü yaz tatiline girecekler.
milliyethaber
Lise son sınıflara bir hafta erken tatil
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21442 kez
- Quarentina
- Kilobyte3