Windows 11 25H2 KB5124008 (26200.9445)

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21563 kez

Windows 11 25H2 KB5124008 (26200.9445)

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Microsoft, güvenlik açıklarını ve hataları gidermek ve yeni özellikler eklemek için Windows 11'in 25H2/24H2 ve 23H2 sürümleri için KB5124008 ve KB5122880 kümülatif güncellemelerini yayınladı. Bugünkü güncellemeler zorunludur çünkü önceki aylarda keşfedilen 1.000 güvenlik açığına yönelik Eylül 2026 Yama Salı güvenlik yamalarını içermektedir.

Eylül 2026 Yama Salı güncellemesinde neler yeni ?

Microsoft bugünkü güncellemeyle birlikte taşınabilir bir görev çubuğu, Bing'siz Windows Arama ve daha fazlasını ekledi.

1. Görev çubuğu - Yeni! Artık görev çubuğunun ekranınızın alt, üst, sol veya sağ tarafında görünmesini seçebilirsiniz. Görev çubuğunun konumunu değiştirmek için Ayarlar > Kişiselleştirme > Görev Çubuğu > Görev Çubuğu Davranışları > Görev Çubuğu Konumu yolunu izleyin.

2. Görev çubuğu - Yeni! Daha küçük cihazlarda ekran alanını en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olmak için artık daha küçük bir görev çubuğu seçeneği mevcut. Görev çubuğu boyutunuzu değiştirmek için Ayarlar > Kişiselleştirme > Görev Çubuğu > Görev Çubuğu Davranışları > Görev Çubuğu Boyutu'na gidin. Küçük olarak ayarlandığında , hem simgeler hem de görev çubuğu yüksekliği küçülür.

3. Görev çubuğu - Yeni! Görev çubuğu ayarları sayfasındaki Görev çubuğu davranışları bölümü, daha kolay bulunabilmesi için artık varsayılan olarak genişletilmiş halde sunulmaktadır.

4. Başlangıç ​​menüsü - Yeni! Şu anda mevcut olan "Otomatik (varsayılan)" seçeneğine ek olarak, küçük veya büyük bir Başlat menüsü seçebilirsiniz. Bunu özelleştirmek için Ayarlar > Kişiselleştir > Başlat > Başlat menüsü boyutu bölümüne gidin .

5. Başlangıç ​​menüsü - Yeni! Başlat menüsünde ve Ayarlar sayfasında ( Ayarlar > Kişiselleştir > Başlat ) "Önerilenler" bölümünün adı "Son Kullanılanlar" olarak değiştirildi.

6. Başlangıç ​​menüsü - Yeni! Artık Ayarlar > Kişiselleştirme > Başlangıç ​​> Başlangıç'ta adınızı ve profil resminizi gizle seçeneğine giderek Başlangıç'ta adınızı ve profil resminizi gizleyebilirsiniz .

7. Başlangıç ​​menüsü - Yeni! Başlangıç ​​menüsü ayarları sayfası artık, Sabitlenmiş, Önerilen ve Tüm içerikleri bağımsız olarak gösterip gizlemek için bölüm düzeyinde geçiş düğmeleriyle yeniden tasarlandı.

8. Windows Arama - Yeni! Arama ana sayfası, görsel karmaşayı azaltmak ve son aramalara hızlıca geri dönmeyi kolaylaştırmak için basitleştirildi.

9. Windows Arama - Yeni! Arama, bir sonucun nereden geldiğini (uygulama, ayar, dosya, web sonucu veya Mağaza önerisi) daha iyi gösteriyor; böylece tıklamadan önce neye baktığınızı ve nereye gideceğinizi anlamak daha kolay.

10. Windows Arama - Yeni! Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Arama bölümündeki yeni bir ayar sayesinde, yerel sonuçların yanında web ve Microsoft Store önerilerinin de gösterilip gösterilmeyeceğini seçebilirsiniz.

11. Windows Arama - Yeni! Windows artık en çok kullandığınız klasörleri otomatik olarak dizine ekleyerek bu dosyaların sonraki arama sonuçlarında görünmesini sağlıyor. Bu ayarı Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Arama > Ek ilgili konumları otomatik olarak bul bölümünden kontrol edebilirsiniz.

12. Dosya Gezgini - Yeni! Dosya Gezgini Ana Sayfasının açılması artık daha hızlı ve daha duyarlı.

13. Dosya Gezgini - Yeni! Ana sayfadaki Önerilenler bölümü artık dokunmatik kaydırmayı destekliyor, bu da dosyalar arasında gezinmeyi kolaylaştırıyor.

14. Genel tasarım - Yeni! Bu güncelleme, Windows genelinde güncellenmiş ilerleme göstergeleri sunarak başlatma, oturum açma, yeniden başlatma, kapatma ve güncelleme yükleme sırasında daha tutarlı ve modern bir deneyim sağlıyor.

15. Windows Paylaşımı - Yeni! Bu güncelleme, iş veya okul hesabıyla oturum açmış kullanıcıların ilgili uygulamaları doğrudan paylaşım penceresinden keşfedip yükleyebilme özelliğini ekliyor. Bu özelliği yönetmek için Ayarlar > Sistem > Paylaşım bölümüne gidin ve Paylaşım yüzeylerinde önerilen uygulamaları göster seçeneğini işaretleyin.

16. Yönetici Koruması - Yeni! Yönetici koruması, yöneticiler için serbest dolaşımlı yönetici haklarını korumayı amaçlar. Kullanıcıların anlık ayrıcalıklar kullanarak yönetimsel görevleri gerçekleştirmelerini sağlar. Yönetici koruması, resmi bir güvenlik sınırı olarak sınıflandırılmaz; profil ayrımı ile ayrıcalık yükseltme saldırılarına karşı güvenliği güçlendirir. Bu özellik varsayılan olarak kapalıdır ve Microsoft Intune'da OMA-URI veya Grup İlkesi aracılığıyla etkinleştirilebilir. Bu özellik daha önce Ekim 2025'te (KB5067036) duyurulmuştu ve şimdi kullanıma sunulmaya başlanıyor.

17. Çoklu masaüstü - Yeni! Sanal masaüstleri arasında geçiş artık daha sorunsuz ve daha hızlı gerçekleşiyor.

18. Ekran ve Grafik - Bu güncelleme , Ayarlar > Sistem > Ekran bölümüne erişim ve bu bölümle etkileşimde bulunma güvenilirliğini artırır.

19. Ekran ve Grafik - Bu güncelleme, enerji tasarrufu modu kapatıldıktan sonra önceki parlaklık ayarlarının daha uzun süre korunmasını sağlıyor.

20. Görev Yöneticisi - Bu güncelleme, Görev Yöneticisi'nde uygulama geçmişi bilgilerinin görüntülenmesinin güvenilirliğini artırır.

21. Windows Kurulumu - Bu güncelleme, Windows kurulumu sırasında ikincil klavye seçme deneyimini kolaylaştırarak, ihtiyaç duyulmadığında atlanmasını sağlıyor.

22. Windows Kurulumu - Bu güncelleme, cihazınızı kişiselleştirmenize ve yeni özellikleri keşfetmenize yardımcı olmak için yeni Uygulama yükleme, Site sabitleme ve Tema sayfalarıyla Başlangıç ​​uygulamasını geliştiriyor.

23. Windows Güncellemesi - Bu güncelleme, yeniden başlatma davranışını iyileştirerek, manuel olarak uyku moduna alınan bilgisayarların, otomatik uyku modu "Asla" olarak ayarlanmış olsa bile, güncelleme tamamlandıktan sonra tekrar uyku moduna dönmesini sağlar.

24. Uygulama güncellemeleri - Bu güncelleme, katılımcı uygulamaların güncellemelerini Windows Update ile koordine etmelerini destekler. Desteklenen uygulamalar, iyileştirilmiş zamanlama ve daha sorunsuz bir güncelleme deneyiminden yararlanabilir. Daha fazla bilgi için Windows Update Orkestrasyon Platformu (UOP) bölümüne bakın.

25. Microsoft mağazası - Yeni! Bu güncelleme, yönetici yetkilendirmesi gerektiren paketlenmiş WinUI 3 uygulamalarında uygulama içi satın alımları destekleyerek geliştiricilerin Microsoft'un entegre ticaret platformu aracılığıyla satın alımlar sunmasına yardımcı olur.

26. Windows Autopilot cihazının hazırlanması - Yeni! Windows Autopilot cihaz hazırlığı için cihaz ilişkilendirme özelliği artık genel kullanıma sunuldu. Bu özellik, kuruluşların kayıt öncesinde güvenilir cihazları belirlemesine yardımcı olarak, cihaza yönelik politikalar, otomatik kurumsal cihaz kaydı ve ilk kurulum deneyimi (OOBE) sırasında ek kurulum özelleştirmesi sağlar. Daha fazla bilgi için Windows Autopilot cihaz hazırlığı bölümüne bakın.

27. Microsoft Yürütme Kapsayıcıları - Yeni! Bu güncelleme, kodlama aracıları ve model tarafından oluşturulan kod gibi hızlı tepki gerektiren iş yükleri için hızlı ve hafif bir sınır olan Microsoft Yürütme Kapsayıcıları (MXC) için İşlem İzolasyonunu sunuyor. Dosyalar, ağ iletişimi, kullanıcı arayüzü ve diğer işletim sistemi yetenekleri gibi kaynaklara erişimi politikaya göre kısıtlamak için Windows işletim sisteminin kapsama yeteneklerini kullanır.

28. Aracı süreçler - Yeni! Bu güncelleme, aracı süreçlerin etiketlenmesi için önizleme platform desteği sunuyor. Yetkilendirilmiş bileşenler, bir işlem belirtecine opak bir aracı tanımlayıcısı atayabilir. Windows, işaretlemeyi korur ve otomatik olarak alt süreçlere iletir. Aracı bir süreç Web Hesap Yöneticisi (WAM) aracılığıyla kimlik doğrulaması yaptığında, WAM, işlem belirtecinden gelen aracı tanımlayıcısını kimlik doğrulama isteğine dahil eder. Önizleme özelliği olarak, tanımlayıcı biçimi gelecekteki sürümlerde değişebilir.

Download :
https://www.catalog.update.microsoft.co ... =KB5124008
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 980 kez

Re: Windows 11 25H2 KB5124008 (26200.9445)

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

En kısa sürede güncellemeyi indirip deneyeceğim sanalda. Bilgi için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2768 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Temiz kurulum Windows11'de deneyimleyeceğim...Şimdi sistem'de bunu yüklemek bazı özelleştirilmiş ayarları varsayılana getirecektir.Windows Update'den kaçmaya devam....Taa ki 13 Ekim 2026...Bu tarihten'den sonra 24H2 destek süresi bitiyor.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21563 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

KB5124008 sorunları :

1. İlk sorun masaüstü kişiselleştirmesini etkiliyor. Microsoft, 27 Ağustos güncellemesinden veya sonrasından sonra bazı Windows 11 24H2 ve 25H2 cihazlarının masaüstü ayarlarını kaybedebileceğini veya yükleyemeyebileceğini ve masaüstünün tamamen siyah bir arka plana sahip olabileceğini söylüyor. Slayt gösterisi ayarları ve kontrast temaları da etkilenebilir. Önemli operasyonel ayrıntı, etkilenen ayarları manuel olarak geri yüklemenin sorunu çözmemesidir, çünkü Microsoft, seçilen değere bakılmaksızın temel ayarların yüklenmediğini belirtiyor.

2. İkinci sorun, çok dilli kuruluşlarda daha sık görülebilir. Microsoft, KB5120998 ve sonraki güncellemelerden sonra İngilizce olmayan Windows kurulumlarında fare imleci ve imleç animasyonu seçimlerinin varsayılan ayarlara dönebileceğini belirtiyor. Şirket, sorunu İngilizce olmayan kurulumlarda kullanılan kod bileşenlerine bağlıyor ve ayarların doğru şekilde yüklenememesi nedeniyle değerlerin manuel olarak geri yüklenmesinin etkisiz olduğunu tekrar vurguluyor. Microsoft, sorunu çözülmemiş olarak listeliyor ve gelecekteki bir güncelleme üzerinde çalıştığını söylüyor.

3. Güvenli Önyükleme sertifikasının çalışması beklenmedik bir yeniden başlatmaya neden olabilir.

Microsoft, masaüstü veya fare kişiselleştirme hataları için bir çözüm tarihi açıklamadı.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Yeni prewiev güncellemesi ile bu sorun ya çözülür ya da diğer aya kalır ben sanalda müsait vaktimde deneyip sonucu yazarım
Kullanıcı avatarı
Sabit
Bit
Bit
Teşekkür etti: 4 kez

Mesaj gönderen Sabit »

Ben yükledim ama 1 numaralı yenilik halen yok acaba ülke olarak fark edermi ben Hollanda'da yaşıyorum
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2768 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Sabit yazdı: 09 Eyl 2026, 21:54 Ben yükledim ama 1 numaralı yenilik halen yok acaba ülke olarak fark edermi ben Hollanda'da yaşıyorum
Olmaması gayet doğal..İnsider programına kayıtlı mısın?

Bak ben kayıtlıyım...
Resim
Bazı sistemlerde böyle durumlar görülebiliyormuş...
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Sabit yazdı: 09 Eyl 2026, 21:54 Ben yükledim ama 1 numaralı yenilik halen yok acaba ülke olarak fark edermi ben Hollanda'da yaşıyorum
Ben bu sorunlar yüzünden hiçbir şekilde prewiev güncelleme eklenmiş sistem paylaşmıyorum mutlaka gizli sorunları oluyor