Herkese merhaba. Bildiğiniz gibi fifa 07 fifa oyun serilerinin en güzel oyunlarından biri.
ama oyun eski olduğu için birçok eksiği var. özelliklede tanınmış oyuncuların oyunda yüzü bile yok.
Birde uzun bir süre önce birşey keşfettim. fifa 07 oyununda bir bug var. o da drogba da olan bir bug du.
oyunda drogbanın sürekli yüzünde kayma oluyordu. bir süre önce bu durumdan rahatsız oldum.
sonra yine google ve ai de arama yaptım. fifa 07 drogba face bug yazdım. ve düşünüdüğüm gibi çıktı.
yaptığım aramalar beni doğruluyordu. zira drogba nın yüzünde bug vardı. ve sürekli yüzünde kayma oluyordu.
Artı o dönemki birçok futbolcunun gerçek yüzü yoktu. bazı oyuncuların gerçek yüzü vardı. ama onlarda çok iyi değildi.
hatta bazı oyuncuların gerçek yüzü kötüde görünüyordu.
bende bu sorunları nasıl çözerim derken araştırma yaptım. sonra bir konu buldum.
Konuda fifa oyunları hayranı olan türk isimli bir kullanıcı paylaşımlar yapmış. ve birçok oyuncunun yüz dosyalarını oluşturmuş.
ve bu yüz dosyalarınıda pes 2021 oyunundan bazı özel araçlarla fifa 07 de çalışacak şekilde dönüştürüp converte etmiş.
konu linkini aşağı bırakıyorum. çünkü aşağıdaki konuda bulunan yüz paketlerini kullandım. açıp inceleyebilirsiniz.
https://soccergaming.com/forums/threads ... x.6472123/
Görmüş olduğunuz gibi fifa hayranı türk birçok oyuncu için gerçeğe çok çok benzeyen yüz yamaları yapmış.
9000 bin küsür yüz dosyası oluşturduğunuzda yazmış. bende merak edip paylaşımların hepsine teker teker baktım.
konu içindeki spoilerlerde yüz yamaları indirilebilecek yüzlerce oyuncu var. bende bazılarını teker teker elle ve seçerek indirdim.
çünkü bazı oyuncular oyunda varken, bazılarıda oyunda yoktur.
mesela olayı anlayabilmeniz için kısaca birkaç örnek vereyim. mesela oyunda zhirkov ve arshavin gibi efsane oyuncular var.
ama bunlar kariyer modda hiç görünmüyor. sıfırdan elle yeni kariyer mod açsanız bu oyuncuları bulamıyorsunuz. ve çıkmıyorlar.
çünkü bu oyuncular sadece milli takımlarda var. ve normal liglerde ve takımlarda yok.
bunun asıl nedeni rusya liginin fifa 2007 de olmaması. önemli bir not ; rusya ligi yada diğer adıyla rus premier lig,
fifa nın 2010 sürümünden itibaren var. 2010 öncesi fifa sürümlerinde rusya ligi yok.
Hatta türkiye milli takımınada baktım. Türk oyunculardan fatih tekke var. ama sadece milli takımda.
çünkü o dönemler yurt dışındaydı. ve türkiyede değildi. o yüzden oyuncu durumları böyle.
Gelelim yüz yaması meselesine. yüz yamalarını teker teker elle indirdirm. hepsini ayıkladım. bazılarını teker teker oyunda çalıştırdım.
ve oldu. yüz yamaları gerçekten çok iyi olmuş. çok güzel. ve gayet gerçekçi görünüyor. ben beğendim. yapanın eline sağlık cidden.
tabiki bu yüz yaması olayı drogba yüzünden ortaya çıktı. çünkü adamın hem yüzünü tam yapamamışlar.
hemde yüzünde bug vardı. ve sürekli yüzünde kayma oluyordu. bu da oyun oynarken can sıkıyordu.
tabikide bazı oyuncuların yüz yamaları varken bazılarınında yoktur. bende oyunda var olan oyuncularun yüz yamalarını indirdim.
tabikide kariyer modda görünen oyuncuların yüz yamalarını indirdim. ve toplamda bi pakette 278 tane yüz yaması oldu.
Fifa 2007 de 278 futbolcu için yüz yamalarını aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.
olabildiğince rarlayıp sıkıştırmaya ve boyutunuda küçültmeye çalıştım. rarlı dosya boyutu 210 mb tır.
https://archive.org/details/fifa-07-face-patch
https://www.mediafire.com/file/ajug2n4w ... _patch.rar
https://mega.nz/file/BuYQUDJC#VGN-zQ19R ... FoMBuHNrTI
gelelim yüz yamasının nasıl kurulacağına. bildiğiniz gibi daha önce fifa 2007 oyunu için adı "fifa 07 5 sub 12 bench" adında bi yama paylaşmıştım.
bu yama sorunsuz çalışıyordu. ve oyunda problem oluşturmuyordu. bu yama paketinini içinde "FIFA ASI Loader" adında bir klasör var.
ya bu yamayı indirin. yada bu "FIFA ASI Loader" dosyasını aşağıdaki konudan indirin.
https://dl.fifa-infinity.com/fifa-07/fifa-asi-loader/
indirmiş olduğunuz paketin içinde "AssetLoader07Installer.exe" adında bir dosya var bunu çalıştırın.
birtane büyük ana pencere açılacak. burada hiçbir seçeneğe tik atmayın. sadece oyunun ana klasörünü seçin.
mesela "D:\oyunlar\FIFA 07" gibi.
bu "AssetLoader07Installer" dosyasını oyunun klasörüne kurduktan sonra isterseniz ilk verdiğim linkteki istediğiniz oyuncu yüz yamalarını indirin.
isterseniz kendim için hazırlamış olduğum ve içinde 278 tane yüz yaması olan paketi indirin.
daha sonra indirdiğiniz paketi ayıklayın. içindeki 278 tane dosyayı kopyalayın.
ve fifa 07 klasörünün içindeki "data" klasörünün içindeki "assets" klasörünün içine yapıştırın.
daha sonra assets klasörü içindeki tüm dosyaları seçip burada ayıkla veya burada çıkart seçeneğine basın.
işlem biraz uzun sürebilir. biraz bekleyin. işlem bitince assets klasörünün içindeki tüm rar uzantılı dosyaları silin.
yüz yamalarının kurulum işlemi bu kadar.
bu işlemlerden sonra oyuna girin. kick off yada kariyer hesaplarınıza girip maç başlatın.
oyuncuların yüzlerine bakın. bazı oyuncuların yüzlerinin ve saç sakal şekillerinin değiştiğini göreceksiniz.
tabikide her oyuncunun yüzü yok. sadece 278 tanesi var. bunuda unutmayın.
assets klasörü içinde 1390 tane .o ve .fsh uzantılı dosyalar oluşması lazım.
yüz yamalarının düzgün çalışabilimesi için bu dosyaların adını sakın değiştirmeyin.
hatta indirmiş olduğunuz rar dosyalarının oyuncu isimleri + numara olan isimlerinide değiştirmeyin.
çünkü o numaralar oyuncuların oyunda okunan faceid numaralarıymış. karışmasın.
tüm bu işlemlerden sonra oyunu sorunsuz sıkıntısız bir şekilde açıp oynayabilmeniz lazım.
Önemli not ; fifa 2007 de 278 oyuncu yüz yamalarının düzgün çalışabilmesi için elinizdeki oyunun temiz kurulum olması lazım.
daha önceden kullandığınız herhangi bir yama patch vs var ise kaldırın. çünkü duruma göre çakışma yapabilir.
benim gözlemlediğim ve bana göre en iyi olan yüz yamaları aşağıdaki futbolculara aittir. hatırladığım oyuncuların adlarınıda yazayım.
didier drogba , theo walcott , james milner , vieirinha , jonathan de guzman , caner erkin , david beckham , aaron lennon , emre belözoğlu,
gareth bale , lukasz podolski , marcelo (sol bek olan ve oyunda afro saçlı).
benim hatırladıklarım bunlar. oyun elinizde varsa yamayı uygulayıp açıp kontrol edebilirsiniz.
Umarım yamayı beğenirsiniz. ve işinize yarar. herkese iyi günler dilerim.