
Samsung, taşınabilir depolama ürün gamının en yeni modellerini tanıttı. "P" SSD serisi, benzeri görülmemiş bir performans sunuyor, ancak üst düzey modeller, çok az kullanıcının karşılayabileceği gerçekten şaşırtıcı fiyatlarla geliyor. Samsung, Almanya'daki Gamescom 2026'da taşınabilir depolama meraklıları için yeni ürün yelpazesini tanıttı . "P" Serisi harici SSD'ler, USB4 bağlantısı kullanarak performansı önemli ölçüde artırırken, hem profesyonel hem de tüketici kullanımı için gerçekten geniş depolama alanları sunuyor.
P Serisi iki model içeriyor: Profesyonel kullanıcılar için ideal bir çözüm olarak konumlandırılan P9 ve günlük kullanıcılar için "uygun" depolama alanı sağlamak üzere tasarlanan P7. Ancak resmi fiyat etiketlerine göre, çoğu cüzdan için özellikle uygun değil.
Amiral gemisi P9 sürücüsü, 4.000 MB/sn'ye kadar sıralı okuma hızları ve 3.800 MB/sn'ye kadar sıralı yazma hızları sunabiliyor. Bu sektör lideri performans, önceki nesle göre yaklaşık iki kat daha hızlı. Samsung, yeni P9'u, USB 3.2 Gen 2×2 arayüzü üzerinden 2.000 MB/sn sıralı okuma ve yazma hızları sunan 4 TB'lık bir T9 sürücüsüyle karşılaştırıyor.

Bu yılın başlarında Samsung P9, CES'te İnovasyon Ödülü aldı. Samsung, taşınabilir SSD'nin "12K" gerçek zamanlı kayıt yapabildiğini ve bunun video yakalama, RAW görüntü dosyaları ve ultra yüksek çözünürlüklü video depolama ve düzenleme içeren üretim iş akışları için fazlasıyla yeterli olacağını belirtti.
Bu arada, Samsung P7 modeli daha çok yönlü bir depolama seçeneği sunmak için aynı USB4 arayüzünü kullanıyor. Koreli şirket, sürücünün geniş uyumluluğunu vurgulayarak, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar, oyun konsolları ve hatta USB uyumlu kameralarla kullanılabileceğini belirtiyor. P7 ayrıca, 2 metrelik düşme testinin yanı sıra ek şok ve titreşim testlerini başarıyla tamamlayarak geliştirilmiş dayanıklılık sunuyor. Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Tommy Kwon'a göre, P Serisi, "yapay zeka destekli" içerik oluşturma, video prodüksiyonu ve bunların arasındaki her şey için gerçek performans avantajları sağlayabilir.
Şimdi, Samsung'un aşırı coşkulu duyurusunun en zor kısmı şu: P Serisi taşınabilir SSD'ler çok pahalı olacak, çünkü bellek ürünleri, dünyadaki çok az dev şirketin yağmalayabileceği bir lüks haline geldi.
P9 serisi, 1 TB, 2 TB, 4 TB ve 8 TB olmak üzere dört farklı kapasitede ve 340 ila 2.700 dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunulacak. Öte yandan, "uygun fiyatlı" P7 serisi sürücülerin fiyatları ise 1 TB'lık model için 290 dolardan 8 TB'lık model için 2.290 dolara kadar değişecek. Bu ürünlerin 31 Ağustos'ta satışa sunulması bekleniyor.
Kaynak :
https://www.techspot.com/news/113646-sa ... -usb4.html




