Duvar Kağıtları Hakkında

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
yusufdj
Byte2
Byte2
Teşekkür etti: 106 kez

Duvar Kağıtları Hakkında

Mesaj gönderen yusufdj »

Merhaba, bir süredir yönettiğimiz bir program indirme sitemiz var. Siteye ekstra olarak bilgisayar için duvar kağıdı paketleri de eklemeyi düşünüyoruz.

Sizce böyle bir içerik eklemek mantıklı olur mu? Günümüzde insanların hâlâ bilgisayar için duvar kağıdı indirip kullandığını düşünüyor musunuz? Yoksa artık pek ilgi gören bir içerik değil mi? Fikirlerinizi merak ediyorum. 🙂
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2738 kez

Re: Duvar Kağıtları Hakkında

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

yusufdj yazdı: 28 Ağu 2026, 13:57 Merhaba, bir süredir yönettiğimiz bir program indirme sitemiz var. Siteye ekstra olarak bilgisayar için duvar kağıdı paketleri de eklemeyi düşünüyoruz.

Sizce böyle bir içerik eklemek mantıklı olur mu? Günümüzde insanların hâlâ bilgisayar için duvar kağıdı indirip kullandığını düşünüyor musunuz? Yoksa artık pek ilgi gören bir içerik değil mi? Fikirlerinizi merak ediyorum. 🙂
Eklenecek duvar kağıtlarının telif haklarına dikkat edin yeter, gerisi gelir. :-)
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 972 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Ben resim yerine tema kullanırım artık resim yerine temaya daha çok önem veriliyor
Kullanıcı avatarı
yusufdj
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen yusufdj »

Kayserilifatih yazdı: 28 Ağu 2026, 14:53 Ben resim yerine tema kullanırım artık resim yerine temaya daha çok önem veriliyor
Windows 11 için mi tema kullanıyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Ben Windows 7'den aldığım klasik temayı kullanıyorum resim kullanmıyorum ekranım hep siyahtır fakat Windows 11 de klasik tema desteği kaldırıldığı için klasik temayı çalıştırdığımda ortaya Windows Basic tarzı bir tema çıkıyor. Ben web için söylemiştim yoksa pek alışık değilim resim kullanmaya genelde Windows açılışında bile ekranım tamamen siyahtır açılış resmi bile devre dışıdır. Bunu sistemi hızlandırmak için yapıyorum eskiden kalma bir alışkanlık işte bırakamıyorum.
Kullanıcı avatarı
yusufdj
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen yusufdj »

Kayserilifatih yazdı: 28 Ağu 2026, 18:52 Ben Windows 7'den aldığım klasik temayı kullanıyorum resim kullanmıyorum ekranım hep siyahtır fakat Windows 11 de klasik tema desteği kaldırıldığı için klasik temayı çalıştırdığımda ortaya Windows Basic tarzı bir tema çıkıyor. Ben web için söylemiştim yoksa pek alışık değilim resim kullanmaya genelde Windows açılışında bile ekranım tamamen siyahtır açılış resmi bile devre dışıdır. Bunu sistemi hızlandırmak için yapıyorum eskiden kalma bir alışkanlık işte bırakamıyorum.
Anladım hocam, aslında windows 7 nin aero temasını 10 yada 11 de çalıştırabilsek güzel olur gibi:)
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Evet ama onun dosyaları vardı sistemde fakat Microsoft Metro arayüz dayatması yüzünden Windows 8 den beri bu klasik temayı çöpe attı ve bu yüzden maalesef istesek de çalıştıramayız fakat ona benzeyen her ne kadar tamamen benzemese de belki bir şeyler bulunabilir. Bu eski sürümlerde de klasik tema kırıntıları hala vardı sonra o da yok edildi. Son en güzel aero yu gördüğüm sürüm Windows 8 beta 8400 yapısıydı en son başlat menüsünü gördüğüm ve sevdiğim 7 ye benzeyen 8176 yapısı vardı 8195 yapısı ile başlat menüsü de kalktı ve ondan sonraki yapılarda karton bir temaya geçiş yapılıyor ve bu böyle devam ediyor maalesef. Hatta Windows 8'in 7800 7900'lü yapılarında hala klasik tema vardı ama sonraki yapılarda çalıştırmak istenildiğinde ya çalışmadı ya da sürekli olarak çöktü o yüzden de sanırım klasik temayı kaldırma gereği duyarak kaldırdılar.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10586 kez

Mesaj gönderen burak35 »

ben paylaşmıştım daha önce. belki işinize yarar.
viewtopic.php?t=214457

telif konusunda ne olur ? bilemiyorum.
Kullanıcı avatarı
yusufdj
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen yusufdj »

Telifsiz görseller paylaşılabilir aslında, beğenen indirebilir. Bakalım tema paylaşımlarıda düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Siteni takip ediyorum genel olarak sade görünüyor fakat portable program paylaşımları da yapaan iyi olur. Paylaşılan programların hepsi kurulumluydu gördüğüm kadarıyla.
Kullanıcı avatarı
yusufdj
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen yusufdj »

Siteyi taşıdık hocam farklı bir isim ile devam ediyoruz artık. Sitede zaten indirme linklerine dikkat ederseniz yeni siteye yönlendiriyor. Yeni sitede paylaşımlara devam ediyoruz yani. Evet programların çoğusu kurulumlu, portable içinde farklı bir kategoride paylaşabiliriz aslında.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1

Sitedeki üstteki duyuruda gördüm yeni siten hayırlı olsun umarım uzun süreli olur
Kullanıcı avatarı
yusufdj
Byte2
Byte2

Mesaj gönderen yusufdj »

Teşekkkürler, temennimiz o yönde.