Windows XP Etkinleştirme Algoritması 21 Yıl Sonra "Kırıldı"

Windows XP hakkındaki bilgi, belge ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2636 kez

Windows XP Etkinleştirme Algoritması 21 Yıl Sonra "Kırıldı"

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Bu kılavuz, temel kavramlar, pratik adımlar ve sık sorulan sorular dahil olmak üzere aktivasyon hakkında net bir genel bakış sunar. Konuyu anlamak, mevcut seçenekleri karşılaştırmak ve daha bilinçli bir karar vermek için bunu kullanın.

Windows TinyApps ürünleri konusunda uzmanlaşmış bir teknoloji blog yazarının son yazısında, Windows XP için nispeten optimal bir etkinleştirme çözümü sunabilen ilginç bir çevrimdışı etkinleştirme aracı vurgulandı. Bu araç ilk olarak retroreviewyt takma adlı Reddit kullanıcısı tarafından keşfedildi.

xp_activate32.exe adlı bu yeni çevrimdışı etkinleştirme aracı, Windows XP için "taşınabilir etkinleştirme yardımcı programı" olarak tasarlanmış kompakt bir yürütülebilir dosya sunar. Basitçe söylemek gerekirse, bu araç kullanıcıların işletim sistemini tamamen çevrimdışı olarak etkinleştirmesine olanak tanır ve potansiyel olarak riskli çevrimiçi ortamlara bağlanma ihtiyacını ortadan kaldırır.

Yalnızca 18 KB dosya boyutuna sahip olan "Windows XP Activation: GAME OVER", internet bağlantısı olmadan Windows XP sistemini etkinleştirmeye ihtiyaç duyanlar için kullanışlı bir yöntem sunar.
Resim
Microsoft, Windows XP etkinleştirme sunucularını desteklemeyi ve hizmet dışı bırakmayı bıraktığından, işletim sistemini çevrimiçi olarak etkinleştirmeye çalışmak önemli riskler oluşturur. Bu çevrimdışı etkinleştirme araçları, daha güvenli bir etkinleştirme işlemi sağlayabilir ve Windows XP sistemlerini eski bir işletim sistemindeki olası hatalardan ve güvenlik açıklarından koruyabilir.

Güvenlik konusunda daha net olun. Uzun süredir kullanımda olmamasına rağmen, Windows XP sistemi potansiyel tehditlere maruz bırakabilir. Sonuç olarak, birçok kullanıcı Windows XP kurulumlarını çevrimdışı tutmak istiyor ve depolarında bulunan yazılım ve donanımların kullanımını kısıtlıyor. Windows XP'de web taraması ve antivirüs yazılımı gibi çevrimiçi bağlantı özelliklerini güvence altına almak zor olabilir.

Kaynak : https://tipsmake.com/windows-xp-activat ... r-21-years

WindowXP Aktivasyon Aracı İndirme : https://github.com/Alex313031/xp_activate32
Kullanıcı avatarı
Tarımişçisi
Byte3
Byte3
Teşekkür etti: 21 kez

Re: Windows XP Etkinleştirme Algoritması 21 Yıl Sonra "Kırıldı"

Mesaj gönderen Tarımişçisi »

18 yıl önce desteği bitmiş Windows'u kim etkinleştirmek ister ki? Geç kalmış.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2636 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Tarımişçisi yazdı: 25 Tem 2026, 16:43 18 yıl önce desteği bitmiş Windows'u kim etkinleştirmek ister ki? Geç kalmış.
Dediğin doğru ama bugün bile bazı devlet/özel sektör'de WindowsXP kullananlar gördüm ...Ha şaşırdım, ama hak da verdim.Sana bir örnek daha vereyim.Eğer benim eski donanımım olan "HP CompaQ Presario C700 Notebook, 17 yıllık kullanım da ölmeseydi" ben hala Windows XP - 7 arasında gidip gelecektim.Çünkü Windows7 olsun WindowsXP olsun elimde devasa güncelleme arşivi var.Ve bunları halen saklıyorum.

Şimdi anladın mı? bu forum konusunu niçin açtığımı...Benim dijital dünyam'da , güncellikten çok stabilite kuralı geçerlidir.Yani senin için ve bugün kü çoğunluk için WindowsXP ölmüş olabilir ama benim için halen yaşayan efsane sistemdir WindowsXP...

EK NOT :

Windows toplamda dünya çapında 1,4 milyardan fazla aktif cihazda çalışıyor (Microsoft'un resmi rakamı). Bu tabana XP'nin %0,15-0,28 aralığındaki payını uyguladığımızda:

%0,15 ~2,1 milyon
%0,28 ~3,9 milyon

Yani kaba bir aralıkla 2-4 milyon PC civarında hâlâ Windows XP çalıştırıyor.

Kaynaklar :

StatCounter
https://medhacloud.com/blog/windows-market-share

Artı ....

Kapalı devre (air-gapped) endüstriyel sistemler, ATM'ler, tıbbi cihazlar gibi geniş bir "görünmez" XP popülasyonu var , gerçek rakam muhtemelen ölçülenden daha yüksek....

Onun için efsane sistem her zaman her yerde WindowsXP'dir.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10346 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Bankamatikler Xp kullanıyo.