Windows 10 da Host Dosyasıyla Telemetri Reklam Ve Update Engelleme (burak_host)

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10105 kez

Re: Windows 10 da Host Dosyasıyla Telemetri Reklam Ve Update Engelleme

Mesaj gönderen burak35 »

Wub tek geçerim her zaman :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 862 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Defender Control 2.1 olmasa Windows Defender'i kapatmak büyük eziyet olurdu :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Uğraşmak istemediğim için defenderı ellemedim. uğraştırıyor çünkü. harici av yad is kursan onlarda key istiyor. satınb al diyip duruyor.
Kraker zaten kullanmak istemiyorum. içinden ne çıkar belli değil. eskiden bi ara eset kullanmıştım. o da bozmuştu en son kullandığımda.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

5 şubat 2026 perşembe. Host tweak v14 güncellendi. ve adıda "burak host" oldu.

Kendim için hazırladığım, ancak herkesin işine yarayabileceği için paylaştığım bu çalışmada neleri değiştirdim, kısaca anlatmak istiyorum.

1) 4 yeni kaynak eklendi (kaynakların linki konu başına eklendi, sadece 1 kaynağın konu linkini kaydetmeyi unutmuşum ve bunu ekleyemedim.
Malum birçok sekme açıp öyle çalışıyorum. Ve arada kaydetmeyi unuttuklarımda oluyor. o yüzden kusura bakmayın).
2) textfixer ile yinelenen tüm satırlar temizlendi. böylelikle burak host daha kullanışlı bir hale getirildi.
3) boş satırlar temizlendi. böylelikle burak host un çok büyük olmasıda engellendi.
4) orjinal host dosyasının başındaki standart kısım editlenerek küçültüldü. bu işlemde bluelife host editor ile gerçekleştirildi.

"burak host" u en son güncellediğimde koruma oranı % 96 seviyesindeydi.
Ancak şuan koruma % 97 ye çıkmış durumda. Buyrun ekran görüntüsü. Koruma testi sırasında tarayıcımdaki ublock origin de kapatılmıştır.
Resim

Elimde başka bir tarayıcı olmadığı için windows 10 un içinde gelen dahili edge tarayıcısı ile de test yaptım.
Sonuç aşağıda gördüğünüz gibidir. Edge tarayıcısıda "burak host" un % 97 oranında reklam engellediğini ve koruma sağladığını gösteriyor.
Resim

- Birde bu kadar uğraşmaya değdi mi derseniz ? Bence değdi. Çünkü böyle birşeye bence gerçekten ihtiyaç var.
Mesela tarayıcınız bozuldu. Yada tarayıcınızdaki reklam engelleyici bozuldu. Yada tarayıcınızdaki reklam engelleyiciyi değiştirmek istiyorsunuz.
Ve değiştirmek için geçici olarak kapattınız. Böyle bir durumda internette artık tamamen savunmasız halde kalacaksınız.
Böyle bir durumda olmayı, sorun sıkıntı yaşamayı bence hiç kimse istemez. Zira bu işinde artık bana göre cılkı çıktı.
Ve her geçen gün ipin ucu kaçtıkça kaçıyor. O yüzden böyle bir yöntem böyle bir çalışma bana çok çok lazımdı.
Ve işime yaradığı için başka insanlarında faydalanması adına, yine her zaman olduğu gibi tamamen iyi niyetimle paylaşma ihtiyacı hissetim.

- Zira aşağıdaki örnek görseldeki gibi saçmalıklarıda kimse görmek zorunda değil. Çünkü gerçekten can sıkıyor. Ve insanı rahatsız ediyor.
Görsel bana ait değil buarada. Görsel tamamen dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanmış. Ve bende paylaşmak istedim. :)
Resim

- Ayrıca "burak host" aşağıdaki reklam gruplarınıda engeller. Madde madde listeliyorum.
-amazon
-google ads
-doubleclick.net
-adcolony
-media.net
-google analytics
-hotjar
-mouseflow
-freshworks
-stats wp plugin
-luckyorange
-bugsnag
-sentry
-facebook
-twitter
-linkedin
-pinterest
-reddit
-youtube
-tiktok
-yahoo
-yandex
-unity
-realme
-xiaomi
-oppo
-huawei
-oneplus
-apple
-samsung

Aslında böyle bir çalışma yapmaktaki bir diğer amacımda çok eski 16 senelik olan laptopumu donanım ve yazılım bakımından korumaktı.
Bildiğiniz gibi çok çok eski ve birçok yeri donanımsal olarak arızalı bir laptop kullanıyorum. O yüzden internetteki herşeye dikkat etmeliyim.
Olabildiğince reklam telemetri güncelleme izleyici takipçi istatistikçi gibi bir çok şeyi engellemek gerektiğini düşünüyorum.
Yani aslında tarayıcımda reklam engelleyicisi olmadanda birçok şeyi engellemek istiyordum. Böyle bir senaryoda ne yaparım diye düşünüyordum.
"burak host" tarayıcnızıda reklam engelleyicisi olmadanda internette rahat rahat gezebilmenizi sağlayacaktır.
Çünkü yapmış olduğum denemelerde burak host un tek başına koruma olarakta yetebileceğini gördüm.
Yani burak host sayesinde reklam engelleyici program yazılım kullanmadan, tarayıcı eklentiside kullanmadan herşeyi engelleyebilirsiniz.

Mesela kısa bir süre önce youtube da bile bir sürü sponsorlu rahatsız edici reklamlar görüyordum.
Örneğin (ped reklamları yada bebek bezi reklamları gibi). Artık bu rahatsız edici reklamlarıda görmüyorum.
"burak host" bu bağlamda benim çok çok işime yaradı. Ve birçok sorunumu sıkıntımıda çözdü. Umarım sizlerde severek kullanırsınız,
ve memnun kalırsınız. Sizlerinde işinize yarar. Son olarak konudaki indirme linkleride yenilendi. 3 adet yeni indirme linki var.
Herkese iyi akşamlar dilerim. :kafasalla:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Herkese iyi akşamlar. Yazmayı unuttuğum birkaç önemli ayrıntıyı eklemek istiyorum.
Tam korunma sağlamak için tarayıcıda mutlaka bir reklam engelleyici olması gerekiyor.
Uzun yıllar birçok reklam engelleyici kullandım. Bana göre en iyisi ublock origindi. çünkü sistemi çok fazla zorlamıyordu.
Tarayıcınızda mutlaka herhangi bir reklam engelleyiciside olmalı arkadaşlar.
"burak host" eklenen bir sistemde tarayıcıda reklam engelleyicide olursa tam korunma sağlanmış oluyor bana göre.
Ublock origin kullanmak istemeyenler varsa adguard ta kullanabilirler.
Ben daha önce adguard ta kullanmıştım. Ama benim laptopumun fanını biraz fazla öttürüyordu adguard. Bunuda hatırlatayım.
Ayrıca adguard ın sisteme kurulan ayrıca bir programı yazılımıda vardı. Tarayıcı eklentisi olmayan. İsteyenler bunada bakabilirler.

Ayrıca rar dosyalarını pixeldrainede yüklemiştim. Fakat pixeldrain linkleri kendi kendine geçersiz olmuş.
pixeldrain hesabımıda kontrol ettiğimde içine yüklediğim birçok dosyanın kendi kendine silindiğini gördüm.
O yüzden herhangi bir şey yedeklerken bunada dikkat edin. Mümkünse pixeldrainide pek fazla kullanmamaya çalışın. Alternatiflere yönelin.
Sonuçta kullanıcıya sormadan kendi kafasına göre bir süre sonra kullanıcının dosyalarını silmeside çok kabul edilebilir birşey değil.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Pixeldrain'in dosya saklama süresi 4 ay yerine 2 aya düşürüldü. Benim zamanında yüklediğim çoğu işletim sistemlerini birden silmiştir.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Pixeldrainde dosya saklama süresi olduğunu bilmiyordum. bundan sonra nadiren kullanırım. Yada pek kullanmam.
Şuan için dosya saklama ve paylaşma olarak google drive, mediafire ve mega daha iyi gibi.
alternatif olarak duruma göre belki archive org ta kullanılabilir sanırım.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Ben şahsen Mediafire ve Google Drive'a güvenirim malum Mega'da dosya paylaşmak sıkıntılıdır bağlantın her an kopabilir, dosya yüklemen veya indirmen iptal olabilir, kota sınırından ötürü indirme işlemi kısıtlı olabilir ya da başarılı olamayabilir. Archive org ise oldukça yavaştır o yüzden ben Mediafire ve Google Drive ile dosya paylaşmayı tercih ederim.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Mega da büyük boyutlu dosyalar inmiyor malesef. Özelliklede uzun zaman önce yüklediğim işletim sistemleri iso dosyaları gibi.
Eğer İso dosyası falanda İndirmek istersen illakide uygulamamı indirip kur öyle indir diyor..
O yüzden mega da gözümden düştü malesef. Keşke böyle gereksiz ve yersiz isteklerde bulunmasalar.
Halbuki veri tabanları şişmesin diye herşeyide yükleyip yedeklemiyorum. Ne lazımsa onları yükleyip yedekliyorum.
Şükür şimdilik google drive ve mediafire da böyle zorlamalar yok. Olursa yandık. Birde onlarla uğraşırız artık.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Herkese merhaba. Burak Host güncellendi.
İçine kısa bir süre önce kendi sistemimde keşfettiğim "184.24.231.245 ve 4.231.68.226" ip adresleride eklendi.
Ayrıca indirme linkleride yenilendi. Mutlaka elinizin altında bulundurmanızı tavsiye ederim.
Herkese iyi geceler.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Re: Windows 10 da Host Dosyasıyla Telemetri Reklam Ve Update Engelleme (burak_host)

Mesaj gönderen burak35 »

Burak Host içinde alternatif pixeldrain linki eklendi.