Microsoft, Windows 11'e gelecek değişikliklerin yalnızca Redmond firması tarafından şekillendirilmediğini söylüyor. Seattle'da Windows Insider'larla yapılan son bir toplantıda şirket, gelecekteki güncellemelerin kullanıcı geri bildirimlerinden "doğrudan etkilendiğini" belirtti ve Windows başkanı Pavan Davuluri, Microsoft'un 2026 boyunca bu çabayı "iki katına çıkarmayı" planladığını ekledi.
Bu açıklama, aylardır dengesiz performansı, karmaşık tasarımı ve kullanıcıların asla istemediği çok fazla özelliği (özellikle Copilot'ı kastediyorum) nedeniyle eleştirilen bir işletim sistemini savunan bir şirketten gelmesi dikkat çekici.
Windows Latest'e göre , Microsoft son birkaç aydır Insider geri bildirimlerini inceliyor ve şimdi Windows 11'i performans, güvenilirlik, kalite ve işçilik etrafında şekillendiriyor.
Davuluri, katılımcılara Microsoft'un kullanıcıların ürün yaşam döngüsünün tamamına dahil olduklarını hissetmelerini istediğini söyledi. Bu sunum, şirketin nihayet dinlediğine dair şüphecileri ikna etmeyi amaçlıyor gibi görünüyor. Windows kullanıcılarının bu iddiaya inanıp inanmaması ayrı bir konu, ancak Microsoft en azından bu sefer doğru sinyaller veriyor.
Bu, birdenbire ve hiç beklenmedik bir şekilde gerçekleşen bir değişiklik değil. Mart ayında Microsoft, Windows 11'i elden geçireceğini vaat eden "Windows kalitesine olan bağlılığımız" başlıklı bir yazı yayınladı . Teknoloji devi, artan şikayetler üzerine en yeni işletim sistemini yeniden değerlendirdiğini ve kullanıcıların işletim sisteminin daha hızlı, daha güvenilir ve daha az müdahaleci olmasını istediğini kabul ettiğini belirtti.
Bu plan, genişletilmiş görev çubuğu özelleştirmesi , daha az kesintiye neden olan güncellemeler, daha hızlı Dosya Gezgini performansı, daha sessiz widget'lar, daha şeffaf bir Windows Insider programı ve yeniden tasarlanmış bir Geri Bildirim Merkezi içeriyordu.
Bu ayın başlarında Microsoft, Windows Denetim Masası'nı aşamalı olarak kaldırıp yerine Ayarlar'ı getireceğini, ayrıca Dosya Gezgini ve Başlat menüsünü de yenileyeceğini doğruladı. Vaatler elbette kolaydır ve Windows 11 kullanıcıları daha önce de bunlardan bolca duymuşlardır. Ancak Microsoft, yol haritasını artık Insider'lardan ve normal kullanıcılardan gelen geri bildirimlere bağlıyor; bu da, bir sonraki güncelleme turu beklentileri karşılamazsa şirketin eleştirileri savuşturmasının daha zor olacağı anlamına geliyor. Ancak bu çabaların, sık sık eleştirilen bir işletim sistemine olan güveni yeniden inşa etmeye yardımcı olup olmayacağını bekleyip göreceğiz.
Kaynak :
https://www.techspot.com/news/112163-mi ... users.html