Microsoft hesabı ile Youtube ye girmiyor

Internet konusunda bilgi ve ipuçları paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Email Bot
Kilobyte3
Kilobyte3
Teşekkür etti: 2 kez

Microsoft hesabı ile Youtube ye girmiyor

Mesaj gönderen Email Bot »

Benim de pc de microsoft hesabım açık herşeyi oradan yapıyoruz. Bu kullanıcıyı açınca sadece youtube sitesine gitmiyor ama yerel kullanıcı ile girmeye çalışırsam her türlü giriyor YouTube video oynatıyor sıkıntı olmuyor. Bu yaklaşık 1 aydır böyle çözemedim bir türlü. İzne memlekete gidince oradaki wifi ye bağlandıktan sonra yaşanmaya başladı bu problem. Micsoft hesabı ile giremiyorum yerel hesap ile girebiliyorum. Bunu nasıl çözeriz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21607 kez

Re: Microsoft hesabı ile Youtube ye girmiyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Aşağıdaki linkten giriş yapıp ebeveyn denetimleri kısıtlamalarını kontrol edin :
https://account.microsoft.com/family/about

1. Sorunlu hesaptaki doğum tarihinizi kontrol edin.
https://account.microsoft.com/profile

2. 18 yaşından büyük olduğunuzun belirtilmesi gerekiyor. Yanlışsa, düzeltin ve kaydedin, ardından bilgisayar dahil her yerden oturumu kapatıp tekrar açın.
https://family.microsoft.com/

3. Şunları mutlaka teyit edin:

- Hiçbir ailede çocuk olarak kayıtlı değilsiniz.
- Bir grubun parçasıysanız, Organizatör olarak işaretlenirsiniz.
- Eğer herhangi bir ailede çocuk olarak kayıtlıysanız:
- Aileden ayrıl: Profilinize tıklayın > "Aile grubundan ayrıl"
- Ya da, bir yetişkin organizatörden sizi oradan çıkarmasını isteyin.

4. Bu hesabı kullanarak Windows bilgisayarınıza giriş yapın. Ayarlar > Hesaplar > Aile ve diğer kullanıcılar bölümünü açın.
Hesabın "Çocuk" olarak görünmediğinden veya ebeveyn kontrolü altında olmadığından emin olun. Sorun devam ederse: Görünmez bir geçici çözüm kullanın. Microsoft'un gizli bir arka plan ayarı var ve bu ayar, aile grubu şu anda kullanılamayan kullanıcılar için de geçerli olabilir. Bu, sorunu çözmelidir :

Gerekirse yeni bir aile grubu oluşturun. Ardından, yeni yetişkin Microsoft hesabınızı kullanarak https://family.microsoft.com adresinden bir aile grubu oluşturun.

- Eski hesabınızı (sorunlu olanı) davet edin.
- Ardından eski hesaptan gelen daveti kabul edin.
- Bu işlem tamamlandıktan sonra, yeni hesapta eski hesabın rolünü "Üye" değil, "Organizasyon Sorumlusu" olarak ayarlayın.

5. Sonra , Eski hesabı aile grubundan kaldırın. Yeni yetişkin hesabınız için family.microsoft.com adresine gidin. Ardından, orijinal hesabı aile grubundan tamamen kaldırın. Bu durumun Microsoft tarafında aile denetimi bayraklarının sıfırlanmasını tetiklediği gösterilmiştir.

Kaynak :
https://learn.microsoft.com/en-us/answe ... y-microsof
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2773 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Email Bot yazdı: 19 Nis 2026, 14:29 Benim de pc de microsoft hesabım açık herşeyi oradan yapıyoruz. Bu kullanıcıyı açınca sadece youtube sitesine gitmiyor ama yerel kullanıcı ile girmeye çalışırsam her türlü giriyor YouTube video oynatıyor sıkıntı olmuyor. Bu yaklaşık 1 aydır böyle çözemedim bir türlü. İzne memlekete gidince oradaki wifi ye bağlandıktan sonra yaşanmaya başladı bu problem. Micsoft hesabı ile giremiyorum yerel hesap ile girebiliyorum. Bunu nasıl çözeriz.
Sorun oldukça klasik bir Microsoft hesabıağ ayarları senkronizasyon çakışması vakası. Aşağıda sistematik bir çözüm yolu sunuyorum.

Akademik Makale Tarzında ÇÖZÜM :

Giriş

Kullanıcı, memleketteki farklı bir Wi-Fi ağına bağlandıktan sonra Microsoft hesabıyla YouTube'a erişemez hale gelmiş; ancak yerel hesapla sorun yaşanmıyor. Bu durum, sorunun sistem genelinde değil, yalnızca Microsoft hesabı profiline özgü ağ ayarlarında olduğuna kesin biçimde işaret eder.

Gelişme

Neden Yalnızca Microsoft Hesabı Etkileniyor?

Windows, Microsoft hesabına bağlı profilde bazı ağ ayarlarını (özellikle proxy ve tarayıcı ayarlarını) Settings Sync aracılığıyla buluta kaydeder. Memleketteki ağ bir proxy ya da farklı DNS yapılandırması içeriyorsa, bu ayarlar hesaba yazılarak eve dönüldüğünde hâlâ aktif kalmaya devam eder. Yerel hesapta bu senkronizasyon mekanizması olmadığından sorun görünmez.

Adım 1 — Proxy Ayarlarını Kontrol Et (En Muhtemel Sebep)

Microsoft hesabıyla oturum açıkken:
Ayarlar > Ağ ve Internet > Proxy
"Proxy sunucusu kullan" seçeneği açıksa kapat.
"Ayarları otomatik algıla" seçeneğinin durumunu not al; kapalıysa aç, açıksa kapat ve test et.

Aynı ayara alternatif erişim:
Win + R --> inetcpl.cpl --> Bağlantılar sekmesi --> LAN Ayarları
Burada "Proxy sunucusu kullan" kutucuğu işaretliyse kaldır.

Adım 2 — DNS Önbelleğini Temizle

Komut İstemi'ni Yönetici olarak aç ve sırayla çalıştır:

Kod: Tümünü seç

ipconfig /flushdns

ipconfig /release

ipconfig /renew

netsh winsock reset

netsh int ip reset
İşlem sonrası bilgisayarı yeniden başlat.

Adım 3 — Microsoft Hesabı Senkronizasyonunu Geçici Olarak Devre Dışı Bırak
Ayarlar > Hesaplar > Windows yedekleme > Ayarları hatırla --> Kapat
Sonra tekrar aç ve "Diğer Windows ayarları" altındaki "Parolalar" ve "Dil tercihleri" gibi seçeneklerin durumunu kontrol et.

Adım 4 — Tarayıcıya Özgü Proxy/DNS Ayarlarını Sıfırla

Sorun yalnızca belirli bir tarayıcıda mı oluyor kontrol edilmeli. Eğer Edge kullanılıyorsa:
Edge Ayarlar > Sistem ve performans > Proxy ayarlarını aç
Bu, yeniden Adım 1'deki Windows proxy penceresini açar. Chrome kullanılıyorsa:
Chrome Ayarlar > Sistem > Bilgisayarın proxy ayarlarını aç
Adım 5 — IPv6'yı Geçici Olarak Devre Dışı Bırak

Bazı ağ geçişlerinde IPv6 yönlendirme bozulabilir:
Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir
--> Aktif ağ bağdaştırıcısına sağ tık --> Özellikler
--> "İnternet Protokolü Sürüm 6 (TCP/IPv6)" kutucuğunu kaldır --> Tamam
Test et, sorun çözüldüyse IPv6 zaten sorunluydu demektir.

Adım 6 — Alternatif DNS Dene

Microsoft hesabı profilinde DNS'i manuel olarak değiştir:
Ağ bağdaştırıcısı Özellikleri --> IPv4 --> DNS sunucusu:
Tercih edilen : 8.8.8.8
Alternatif : 8.8.4.4
Büyük ihtimalle Adım 1 tek başına sorunu çözecektir. Memleketteki ağın proxy adresi Microsoft hesabına yazılmış ve senkronize edilmiş olması en yaygın senaryo; yerel hesap bu ayardan etkilenmediği için orada sorun görünmüyor.

#WindowsProxyFix #MicrosoftAccountNetworkIssue #YouTubeNotWorking #WindowsDNSFlush #ProxySettingsWindows #WindowsSyncNetworkBug #LocalVsMicrosoftAccount #IPv6NetworkFix
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 981 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Hayatımda hiç Microsoft hesabı kullanmadım fakat sorun büyük ihtimalle Microsoft hesabının youtube konusundaki varsayılan olarak aktif olan hesap kısıtlamalarının aktif olmasından kaynaklıdır.gibime geliyor.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2773 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

WindowsOS artık kullanıcısına "İşkence" yapmaya başlamış....