Tahinli Hurmalı Kek

Her türlü yemek ve tatlı tarifleri buraya
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21002 kez

Tahinli Hurmalı Kek

Mesaj gönderen velociraptor »

Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 961 kez

Re: Tahinli Hurmalı Kek

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Tarifte tahin ve hurma olmasına şaşırdım. Bol kalorili olabileceği için dikkatli yemekte fayda görüyorum.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10496 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Güzel görünüyor. Ama bence yenmez. Neden ? çünkü hem tahin, hemde hurma çok ağır yiyecekler. İkiside deli gibi susatır insanı.
Ben şahsen 1 den fazla hurma yiyemiyorum mesela. Ama çok yemeyinde tabi. Çünkü hurmadaki şeker oranı malesef çok yüksek.
Eskiden çaya atılan şekerler yokken hurma içeceklerin içine tatlandırıcı olarak atılıp kullanılıyormuş. Bi yerlerde okumuştum.
Tabi ne kadar doğrudur bilemiyorum. BEn hiç hurma almam mesela eve. ARasıra tahin pekmez alırsak alırız. Dün annem almış mesela.
Onuda çok yememek lazım. BAzen neden bilmiyorum hafif baş dönmesi ve birazda baş ağırısı oluyo tahin pekmez yiyince. Çok garip.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Exabyte1
Exabyte1
Teşekkür etti: 961 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Yediğin o tarz yiyecekler kan şekerini aniden yükselttiği için anlık baş dönmeleri yaşıyor olabilirsin. Eğer bu baş dönmeleri seni çok fazla rahatsız ediyorsa doktora Endokrinoloji bölümüne randevu alıp giderek kan şekeri testi yaptırmanı öneririm. Bu test gizli diyabet veya insülin direnci varsa anlaşılması açısından da faydalı olabilir.