GNU/Linux MiniOS , İşletim Sistemini Cebinde Taşı

Linux ve Unix tabanli isletim sistemlerini hep beraber tanıyıp öğreneceğiz.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10127 kez

Re: GNU/Linux MiniOS , İşletim Sistemini Cebinde Taşı

Mesaj gönderen burak35 »

i7 640m işlemci, sata2 anakart, 120 gb hp 2.5 inc sata ssd, 6 gb ddr3 1066 mhz ram, tam donanımlar bunlar.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2538 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

burak35 yazdı: 23 Şub 2026, 11:08 i7 640m işlemci, sata2 anakart, 120 gb hp 2.5 inc sata ssd, 6 gb ddr3 1066 mhz ram, tam donanımlar bunlar.
Tamamdır,teşekkürler...Buna en uygun GNU/Linux OS Dağıtımını bulacağım...(birkaç gün sürer bu)
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Şuan için windowsta sorun yok. O yüzden başka birşey kurmam sanırım.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 933 kez

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

burak35 yazdı: 23 Şub 2026, 11:08 i7 640m işlemci, sata2 anakart, 120 gb hp 2.5 inc sata ssd, 6 gb ddr3 1066 mhz ram, tam donanımlar bunlar.
Bana da aynısını yapmıştı. Dell inspiron 3521 3337U İ5 model eski makineme Windows 11 25H2 Pro kuramadığım için o ne kadar çabuk yapay zekaya sarılacak diye test etmek için panther log dosyalarını özelden gönderdim sonra benim daha önce Chatgpt yapay zekasından sormuş olduğum bilgileri bana tekrar link vererek yapay zeka olan Chatgpt ile yolladı ve en sonunda ortaya hiçbir çözüm çıkmadı. Bu olaydan sonra bir daha ona soru sorma lüzumu bile duymadım işin aslı çünkü yapay zeka takıntısından fazlasıyla bunalmıştım :-D

Not: Eğer ispatla derse SS'leri anında yorumuma ekleyeceğim ya da bırakayım ya herkes görsün. Kendisine beni özelden de yapay zeka ile darlıyor demiştim ya ispatı SS'lerdedir.

https://i.ibb.co/fGdBFqbR/Screenshot-20 ... 055551.png

https://i.ibb.co/pBkWKvLY/Screenshot-20 ... 055611.png
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Kayserilifatih yazdı: 25 Şub 2026, 05:05
Bana da aynısını yapmıştı. Dell inspiron 3521 3337U İ5 model eski makineme Windows 11 25H2 Pro kuramadığım için o ne kadar çabuk yapay zekaya sarılacak diye test etmek için panther log dosyalarını özelden gönderdim sonra benim daha önce Chatgpt yapay zekasından sormuş olduğum bilgileri bana tekrar link vererek yapay zeka olan Chatgpt ile yolladı ve en sonunda ortaya hiçbir çözüm çıkmadı. Bu olaydan sonra bir daha ona soru sorma lüzumu bile duymadım işin aslı çünkü yapay zeka takıntısından fazlasıyla bunalmıştım :-D

Not: Eğer ispatla derse SS'leri anında yorumuma ekleyeceğim ya da bırakayım ya herkes görsün. Kendisine beni özelden de yapay zeka ile darlıyor demiştim ya ispatı SS'lerdedir.

beni ilgilendirmez. Aranızdaki tartışmaya yada kavgaya beni dahil etmeyin.
Kimseye sen haklısın yada haksızsın falanda demem. Dahil olmak istemiyorum yani.
Rahatsız oluyorsanız engelleyin birbirinizi olsun bitsin. kimse kimseyi görmek zorundada değil.
Ayrıca özel yazışmaların public paylaşılmasıda doğru değil. Hukuki olarak sorun teşkil eder.

Birde kimse windows üzerinden hak ta iddia edemez. Bu sonuçta parayla satılan bir sistem.
Her ne kadar sevmesemde sahipleri var yani. O yüzden işletim sistemi modifiye etmek benim falan demek boş iş. kimsenin değil çünkü.
İsteyen kendine göre işletim sistemi yapsın. Sonuçta ntlite orada youtube orada. istedikten sonra herkes yapar.
Haaa tabi bunuda neden yazmışım ? kimsenin canı sıkılmasın başı derde girmesin diye.
Benim bu söylediklerim herkes içindir. kimse kızmasın yanlış anlamasın. Ben sadece uyarıyorum. başınız sıkışmasın diye.
Çünkü sende sorunsuz çalışan bende sorun çıkartabilir ? bende sorunsuz çalışan sende sorun çıkartabilir.
Bunun nasıl olacağını asla bilemezsin. Ve hiç kimsede öngöremez.

Haaa tabi birde şu var. Gider bi linux çekirdeği alırsın. Üstüne koya koya sıfırdan birşeyler inşaa edersin.
Sonrada bunu yapan arkadaş kendi adını verir, alios velios falan filan. Sonrada dersin ki bu benimdir, bana aittir.
Bende eyvallah derim. Ama yaşadıklarınızda böyle birşeyde söz konusu değil. o yüzden boşverin gitsin.
Ben sadece uyarıyorum. Herkesi yani. İkinize falanda değil bu söylediklerim. herkes için. İsteyen istediğini kullansın.
Ben zaten kimseye linux ta önermemişim. kullanında dememişim. Yapay zekayıda mecbur kalmadıkça kullanmıyorum.
Kullansam bile ayda yılda bir. Zaten gündelik hayata bu kadar entegre edilmesinide doğru bulmuyorum.
Yapısı gereği veri topluyo. Bundan rahatsızım. birde her zaman doğru yanıt vermiyo. ARada büyük çuvallıyo. Her neyse.

Mesela microsoft her türlü önlemi alıp her türlü aksiyonu alabilir, Mesela neler yapabilir. Bildiğim kadarını yazayım.
- mesela internnet siten vardır işletim sistemi yapıp paylaşıyorsundur, microsoft google indexte siteni alt sıralara düşürebilir.
- yine microsoft sitenin hostuna domainine yada serverına bi yaptırım uygulayabilir.
- belki microsoft siten varsa kapattırabilir.
- youtubeda videolar çektiysen youtube videolarına telif atabilir korsancılık vs türlü türlü şeyler bahane gösterip videoları kaldırtabilir.
- youtube hesabını komple kapattırabilir.
- github ta hesabın varsa kapattırabilir.
- archive org tarzı biryerde paylaşırsan topluluk standartları der yine kaldırtabilir.
- microsoft sitelerine forumlarına topluluklarına üyeysen kalıcı perma ban attırabilir.

Bu liste böyle uzar gider. O yüzden boşverin bu işleri. Bırakın sen yaptım ben yaptım tartışmasını kavgasını.
Dediğim gibi kimseden taraf olmam. Kimseyede sen haklısın haksızsında demem. Sonuçta bu ürün windows.
ve ne sana nede bana yani hiç kimseyede ait değil. Çünkü lisanslı yani.

Ha tabi script falan yazan olur, bu benim der, netten derler toplar, yada gider program yazılım yapar.
Eyvallah. zaten bunada kimse birşey demez. Çünkü ortada kimseye ait olmayan birşey var. Bi nevi toplama bi kod bütünü gibi.
o yüzden çok fazla büyütmeyin bu işleri. sallayın gitsin. boşverin. Aba altında sopa göstermek gibi bi düşüncemde yok.
Normalde yazmak istemiyordum şu konuya. Ama mecburen yazdım. Zaten kendi dertlerim sıkıntılarım kendime yetmiş.
Baştan söyleyim. herkes okuyordur umarım. Bendende rahatsız olan varsa engelleyip geçsin. Hiç durmasın. Asla gocunmam.
Sonuçta herkes herkesle aynı düşüncede olmak zorundada değil. herkesin fikri kendine yani.
Zaten açtığım konulara bakılırsa birçok insanın işine yarayacak şeyler paylaşmışım. Birçok insandan kat be kat faydalı olmuşum foruma.
Umarım kimse kızmaz darılmaz gücenmez. Zira dost acı söyler. Belki biraz sivri dilliyim. Ama bendce dobrayımda.
En basitinden realistim. Her zaman en iyi ihtimali düşünmek yerine bazen en kötü ihtimalllerided düşünmek lazım.
Genel olarak düşüncelerim böyle. Benden bu kadar.
Cuma günü birde ramazan günü tatsızlığa tartışmaya kavgaya falanda hiç gerek yok bence. Hadi eyvallah selametle herkese.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19837 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

burak35 yazdı: 27 Şub 2026, 12:36Yapay zekayıda mecbur kalmadıkça kullanmıyorum.
Kullansam bile ayda yılda bir. Zaten gündelik hayata bu kadar entegre edilmesinide doğru bulmuyorum.
Yapısı gereği veri topluyo. Bundan rahatsızım. birde her zaman doğru yanıt vermiyo. ARada büyük çuvallıyo.
Araba yıkatmaya yürüyerek gidin diye öneren yapay zeka
viewtopic.php?t=229831
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

velociraptor yazdı: 27 Şub 2026, 13:01
burak35 yazdı: 27 Şub 2026, 12:36Yapay zekayıda mecbur kalmadıkça kullanmıyorum.
Yapısı gereği veri topluyo. Bundan rahatsızım. birde her zaman doğru yanıt vermiyo. ARada büyük çuvallıyo.
Araba yıkatmaya yürüyerek gidin diye öneren yapay zeka
viewtopic.php?t=229831
Normaldir abi. Bu kadar çok bel bağlamamak lazım. kıcı kırık dizilerde bile yapay zeka pompalanıyor. o yüzden çok güvenmemek gerek.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

burak35 yazdı: 27 Şub 2026, 12:36
Kayserilifatih yazdı: 25 Şub 2026, 05:05

beni ilgilendirmez. Aranızdaki tartışmaya yada kavgaya beni dahil etmeyin.
Kimseye sen haklısın yada haksızsın falanda demem. Dahil olmak istemiyorum yani.
Rahatsız oluyorsanız engelleyin birbirinizi olsun bitsin. kimse kimseyi görmek zorundada değil.
Ayrıca özel yazışmaların public paylaşılmasıda doğru değil. Hukuki olarak sorun teşkil eder.

Birde kimse windows üzerinden hak ta iddia edemez. Bu sonuçta parayla satılan bir sistem.
Her ne kadar sevmesemde sahipleri var yani. O yüzden işletim sistemi modifiye etmek benim falan demek boş iş. kimsenin değil çünkü.
İsteyen kendine göre işletim sistemi yapsın. Sonuçta ntlite orada youtube orada. istedikten sonra herkes yapar.
Haaa tabi bunuda neden yazmışım ? kimsenin canı sıkılmasın başı derde girmesin diye.
Benim bu söylediklerim herkes içindir. kimse kızmasın yanlış anlamasın. Ben sadece uyarıyorum. başınız sıkışmasın diye.
Çünkü sende sorunsuz çalışan bende sorun çıkartabilir ? bende sorunsuz çalışan sende sorun çıkartabilir.
Bunun nasıl olacağını asla bilemezsin. Ve hiç kimsede öngöremez.

Haaa tabi birde şu var. Gider bi linux çekirdeği alırsın. Üstüne koya koya sıfırdan birşeyler inşaa edersin.
Sonrada bunu yapan arkadaş kendi adını verir, alios velios falan filan. Sonrada dersin ki bu benimdir, bana aittir.
Bende eyvallah derim. Ama yaşadıklarınızda böyle birşeyde söz konusu değil. o yüzden boşverin gitsin.
Ben sadece uyarıyorum. Herkesi yani. İkinize falanda değil bu söylediklerim. herkes için. İsteyen istediğini kullansın.
Ben zaten kimseye linux ta önermemişim. kullanında dememişim. Yapay zekayıda mecbur kalmadıkça kullanmıyorum.
Yapısı gereği veri topluyo. Bundan rahatsızım. birde her zaman doğru yanıt vermiyo. ARada büyük çuvallıyo. Her neyse.

Mesela microsoft her türlü önlemi alıp her türlü aksiyonu alabilir, Mesela neler yapabilir. Bildiğim kadarını yazayım.
- mesela internnet siten vardır işletim sistemi yapıp paylaşıyorsundur, microsoft google indexte siteni alt sıralara düşürebilir.
- yine microsoft sitenin hostuna domainine yada serverına bi yaptırım uygulayabilir.
- belki microsoft siten varsa kapattırabilir.
- youtubeda videolar çektiysen youtube videolarına telif atabilir korsancılık vs türlü türlü şeyler bahane gösterip videoları kaldırtabilir.
- youtube hesabını komple kapattırabilir.
- github ta hesabın varsa kapattırabilir.
- archive org tarzı biryerde paylaşırsan topluluk standartları der yine kaldırtabilir.
- microsoft sitelerine forumlarına topluluklarına üyeysen kalıcı perma ban attırabilir.

Bu liste böyle uzar gider. O yüzden boşverin bu işleri. Bırakın sen yaptım ben yaptım tartışmasını kavgasını.
Dediğim gibi kimseden taraf olmam. Kimseyede sen haklısın haksızsında demem. Sonuçta bu ürün windows.
ve ne sana nede bana yani hiç kimseyede ait değil. Çünkü lisanslı yani.

Ha tabi script falan yazan olur, bu benim der, netten derler toplar, yada gider program yazılım yapar.
Eyvallah. zaten bunada kimse birşey demez. Çünkü ortada kimseye ait olmayan birşey var. Bi nevi toplama bi kod bütünü gibi.
o yüzden çok fazla büyütmeyin bu işleri. sallayın gitsin. boşverin. Aba altında sopa göstermek gibi bi düşüncemde yok.
Normalde yazmak istemiyordum şu konuya. Ama mecburen yazdım. Zaten kendi dertlerim sıkıntılarım kendime yetmiş.
Baştan söyleyim. herkes okuyordur umarım. Bendende rahatsız olan varsa engelleyip geçsin. Hiç durmasın. Asla gocunmam.
Sonuçta herkes herkesle aynı düşüncede olmak zorundada değil. herkesin fikri kendine yani.
Zaten açtığım konulara bakılırsa birçok insanın işine yarayacak şeyler paylaşmışım. Birçok insandan kat be kat faydalı olmuşum foruma.
Umarım kimse kızmaz darılmaz gücenmez. Zira dost acı söyler. Belki biraz sivri dilliyim. Ama bendce dobrayımda.
En basitinden realistim. Her zaman en iyi ihtimali düşünmek yerine bazen en kötü ihtimalllerided düşünmek lazım.
Genel olarak düşüncelerim böyle. Benden bu kadar.
Cuma günü birde ramazan günü tatsızlığa tartışmaya kavgaya falanda hiç gerek yok bence. Hadi eyvallah selametle herkese.
Sen NTLite'ı sadece bileşen silmek sanıp derinliğini yok sayarak anlamadığın bir işe neden yorum yapıyorsun anlamıyorum. Sence Ntlite ile modifiye sistem yapmak o kadar basitse neden zamanında "Ben Ntlite öğreniyorum seni de yeneceğim usta" diyerek iki adet farklı konu açıp bunu başaramadığını kendi ağzıyla itiraf eden bir arkadaşımız (isim vermek istemiyorum kendisini bilenler zaten biliyordur) yapamadı ve en son açılan iki adet tartıştığımız konularını sildirerek forumdan bir anda yok oldu onu çok merak ediyorum ve dürüst bir cevap bekliyorum. Demek ki sistem modifiyesi yapmak o kadar da kolay değilmiş.

Not; Sistem benim demiyorum, modifiyesini yapan benim diyorum yoksa sistemin sahipliği elbette ki Microsoft'a aittir konuyu saptırmayalım. Ben sadece sistemlerin modifiyesini yapıp sistemleri daha kolay ve hafif şekilde kullanılabilir hale getirerek hafifleten kişiyim. Herhangi bir kendi modifiye işlemim dışında resmi orijinal rtm bir sistemde ve kendi yaptığım modifiye sistemler de dahil olmak üzere herhangi bir sistemde sahiplik iddiam veya talebim yoktur. Benim itirazım "söylediklerin yalan ispatla" denilerek aptal yerine konulmama karşı tepki göstermemden kaynaklıydı.

Ss leri vermeye mecburdum yoksa kendimi ispatlamamın zora gireceğinin farkındaydım. Başımın belaya girmeyeceğine eminim çünkü "iddialar mesnetsizdir" şeklinde etkisi oldukça zayıf olan resmi bir savunmaya karşılık gerçekleri ss ile ortaya koyarak ispatlamam sizler de takdir edersiniz ki mecburi olmuştur.

Niyetim seni kırmak, kavga etmek veya seninle tartışmak değildir. Senden onunla aramızdaki konulara karışmamanı rica ediyorum. Bu onunla benim aramda süregelen bir meseledir. Bunu bir geri bildirim olarak almanı rica ederim.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Anlamadığın işe neden yorum atıyorsun diyerek kavga çıkarmaya çalışıyorsun.
Merak etme herşeyi herkesten milyon kat daha iyi anlarım. sen canını sıkma.
Amacın tartışma ve huzursuzluk yaratmaya çalışmak.
Yukarıda ben olayla alakam yokken bana alıntı yapıp beni niye konuya çekmeye çalışıyorsun peki ?
Aranızda yaşanan tartışma yada kavga varsa beni ilgilendirmez. Konu saptırmaya çalışanda yok.

Sen bu ntlite ı yapay zekayı falan çok büyütmüşsün gözünde. halbuki konuda kim ne kullanırsan kullansın beni karıştırmayın demişim zaten.
Bi kere daha yazayım ikinizin arasındaki olaya ben dahil olmadığım halde beni en başta alıntı yaparak konuya çekmeye çalışan sensin.
şimdide gelmiş son cümlelerde dalga geçer gibi "onunla aramızdaki konulara karışma" diyorsun."
fakat beni olaya dahil etmeye çalışan sensin alıntı yaparak.
benim kimsenin arasına falan girdiğim yok. Bence sende biraz ettiğin lafa söylediğin söze dikkat et.
tekrar tekrar yazmak istemiyorum kimseden taraf olmamı bekleme yani.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Burak seni kırmak istememiştim bilmeyerek kırdı isem özür dilerim. Niyetim kesinlikle seni konuya çekmek veya kavga etmek değil bundan emin olabilirsin. Bir daha bu konuda seni etiketlemeyeceğim
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Güzel kardeşim. Ya okumuyosun yazdığımı ? tamam mı yada anlamadın beni.
Bak ben teeeeee en tepede ne yazmışım ? senide yada onuda savunmam savunamam yazmışım ?
Ha bunu neden yazmışım ? sen teeeeeeeeee en başta alıntı yaparak " banada böyle yaptı " diyorsun.
Bende diyorum ki ? aranızda bi mesela varsa ? tamam mı ? pm den konuşur çözersiniz ? oldu mu anlatabildim mi ?
Ama bu ve bunun gibi bi olayda "gördünmü bana ne dedi ? yok işte sen de bak bakalım olaya, Yada alıntı yapmak,
Bunlar bana doğru gelmiyo ? bu sefer durduk yere konunun içine bende çekiliyorum ? anlatabildimmi ?

Şimdi sana haklısın dersem ? ona ayıp ederim.
Ona haklısın dersemde ? bu seferde sana ayıp etmiş olacam ? anladın mı ? bende bunu yaşamak istemiyorum
Zira insanların arasında kalmak, yada nasıl diyeyim, iki arada bi derede kalmak beni rahatsız ediyo.
Çünkü daha önce buna benzer birkaç olay yaşadım.
ve iki arkadaşımın ikiside en sonunda işi bana yıktı. Ve ben mağdur oldum.

Olayıda kısaca anlatayım. Şimdi benim bi çocukluk arkadaşım vardı. Bigün onla sabaha karşı dolaşıyoruz askerden gelmişti.
Benimde ünivden arkadaşlar vardı. Gel dedim onların yanına gidelim. Sonra çocukluk arkadaşımı ünivden arkadaşımla tanıştırdım.
Sonra bu hıyarlar artık nasıl olmuşsa birbirinden para almış vermiş falan.
Sonra önce biri senin yüzünden demeye başladı. Sonrada öteki yine senin yüzünden demeye başladı.ç
Sonrada durduk yere ara yerde ben kaynadım ve onlarla papaz oldum. Anlatabildimmi ?
O yüzden ben bu tarz şeyleden kesinlikle hoşlanmıyorum.

Daha sonra içkili olduğum bigün arkamdan konuşmalar olmuş duydum. Takıldıkları bara gittim. Sonrada ikisine birden daldım.
İkisini birden dövdüm yani. Sarhoş kafayla zil zurna hemde.
Daha sonra ne oldu ? ikiside gelip benden özür diledi. Senin bi günahın yoktu. Suçsuz yere senin suçladık sen günah keçisi oldun dedi.
Halbuki ben onlara biribirinize para alın verin de demedim ? valla haberim bile yoktu ? benim tepkim bu gibi şeyler yaşamak istemediğim için.
Yazdığım bu olayı okuyan olursa ve birde başına böyle birşeyler gelen varsa, emin olun bana hak verecektir.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4

Ben ona ne özelden yazarım ne de konularına yorum yazarak muhatap alırım. Bu yaptığı hakaret ve nankörlükten sonra o arkadaş benim gözümde kredisini tamamen tüketmiştir.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Herkesin kendi kararı. Ben karışmam. İstemeyen konuşmasın birbiriyle.

“Linux ve Unix tabanli isletim sistemleri” sayfasına dön